eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Ateroscleroza


Ateroscleroza
Boala cronica care se datorcste unei infiltrari in tunica interna a arterelor, forman-du-se depozite constituite din lipide (grasimi), colesterol si uneori de calciu, la care se asociaza un proces de scleroza a acestei tunici. Bolnavii acuza dureri de cap, oboseala, scadere a memoriei, agitatie sau depresie, racire a extremitatilor, dureri ce apar la mers, carcei.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, amica, capsunul, catina alba, ceapa de munte, coacazul negru, coada calului, coada soricelului, fragul, ienuparul, leurda, mesteacanul, musetelul, nucul, osul iepurelui, paducelul, papadia, patlagina, patlagelele rosii, prazul, saschiul, silnicul, sulfina, traista ciobanului, usturoiul, leri-ana, scul, visinul, visnaga, ginko biloba.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Anghinarea - infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, la 500 ml de apa. Se beau 250 ml dimineata, pe stomacul gol, iar 250 ml fractionat, cu 30 de minute inaintea meselor principale. Dupa administrare, se recomanda repaus la pat 20 de minute, culcat pe partea dreapta. Se fac cure progresive de 20-30 de zile (pornindu-se cu cantitati mici), cu pauze de o luna.
Capsunul - cura de capsuni proaspete, timp de 7-l4 zile, cate 1-l,5 kg pe zi. Catina alba - decoct din 5 g de fructe, la 100 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi. Ceapa de munte - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Coacazul negru - decoct din 5 g de fructe, la 100 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi. Fragul

se consuma fructe proaspete, intre 500 g la 1 kg pe zi. Leurda - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi. Macesul - decoct din 2-5 g de fructe, la 100 ml de apa. Se beau 2 cam pe zi. Mesteacanul - infuzie din 2 linguri de frunze, la o cana cu apa. Dupa racire, se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea in cantitati mici, in cursul unei zile. Nucul - ulei de nuca, se ia zilnic cate o lingura.
Paducelul - infuzie dintr-o lingura de flori, frunze si fructe, la o cana cu apa. Se bea o cana pe zi.
Papadia - infuzie din 1-2 lingurite din frunzele si partile aeriene ale tei, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Patlagina - infuzie din 1-2 linguri de frunze, la o cana cu apa. Se beau 2 cani pe zi. Patlagelele rosii - suc de rosii sau bulion, se bea zilnic 1 pahar. Prazul - consumat proaspat sau preparat culinar.
Saschiul - decoct din 2 lingurite de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Silnicul - infuzie din 1-2 lingurite de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Sulfina - infuzie din 1-2 lingurite din Hori, la 250 ml de apa. Se beau 1-2 cani de ceai pe zi.
Traista ciobanului - infuzie din 2-3 lingurite din partea aeriana a tei, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Usturoiul - se utilizeaza bulbili (catei) in stare proaspata. Se administreaza 2-3 catei pe zi, seara.
Vascul - macerat la rece din 3 lingurite de frunze, la 500 nu" de apa, timp de 8 ore. Se beau 2 ceaiuri pe zi.


Visinul - se consuma zilnic 1 kg de fructe.

Visnaga - infuzie din 5-l0 g de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Ginko biloba - frunze de toamna (ingalbenite), macinate fin, care se pun la orice bautura nealcoolica sau alcoolica.

Ceaiuri complexe
1. Vasc - frunze (20 g). Mesteacan - frunze (40 g). Coada calului - ta verde sterila (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa. Se bea cate o cana dimineata si seara.
2. Vasc - frunze (30 g), Paducel - flori, frunze si fructe (20 g). Traista ciobanului -partile aeriene ale tei (10 g), Anghinare - frunze (20 g). Mesteacan - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, dimineata si seara.
3. Vasc- frunze (20 g), Paducel- fructe (20 g), Valeriana - radacina (30 g) Amica - flori (5 g), Musetel - flori (5 g). Coada soricelului - flori (15 g), Roinita - frunze (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
4. Coada soricelului - flori, Mesteacan - frunze. Coada calului - ta aeriana verde
(sterila). Osul iepurelui - radacina. Ienupar - fructe, toate in parti egale. Decoct dintr-o
lingurita de amestec, la o cana cu apa. La masa de pranz, se beau 1-2 cani cu ceai cald.
Obsertie - se recomanda asocierea usturoiului fie in alimentatie, fie sub forma de tinctura (10-20%).


Galerie de imagini si poze medicale: ateroscleroza


imagine cu aterosclerozaimagine cu ateroscleroza imagini aterosclerozaimagini ateroscleroza poza despre aterosclerozapoza despre ateroscleroza


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Expunerea la fumul de tigara (77) (activ sau pasiv) accelereaza (dupa o perioada de studiu de 3 ani) cu 50% progresia aterosclerozei. Impactul es [...]
La originea bolii figureaza o alimentatie bogata in grasimi de origine animala, un mod de viata stresant (incordare nervoasa, necazuri etc), [...]
Aceasta boala este asociata de obicei cu hipertensiunea arteriala. in ateroscleroza, se produce o infiltrare a stratului intim al arterelor, dar si su [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile