eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Anorexia


Anorexia
Lipsa poftei de mancare.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: albastrelele, anasonul, angelica, anghinarea, busuiocul, cerna, cimbrisorul, cicoarea, chimenul, coada soricelului, coriandrul, crusinul, dracila, leniculul, ghintura galbena, hameiul, ienuparul, isopul, izma buna, lichenul de piatra, lumanarica, maghiranul, marul, morcovul, obligeana, papadia, pelinul alb, porumbarul, roinita, schinelul, sorvul, talpa gastii, tarhonul, trifoistea de balta, troscotul, tintaura, ungurasul, urzica.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Albastrelele - infuzie din 2-3 g de flori, la 200 ml de apa. Se beau 2-3 cani pe zi, inaintea meselor principale.
Anasonul - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fructe, la o cana (250 ml) cu apa. Se bea cate o cana cu infuzie calduta, inainte de mese.
Angelica - infuzie din 2-5 g de rizom, la 250 ml de apa. Se bea o jumatate de cana cu ceai, inaintea meselor principale.
Anghinarea - infuzie dintr-o lingura de frunze, la 500 ml de apa clocotita. Se lasa in repaus 20-30 de minute si apoi se filtreaza. Se bea o parte dimineata, pe stomacul gol, iar restul in cursul zilei, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, la 200 ml de apa clocotita. Se beau cate 2-3 ceaiuri pe zi.
Cerna - decoct dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, cu cea 15 minute inainte de masa.
Cimbrisorul - infuzie din 2 g de ta, la 200 ml de apa. Se beau 50-200 ml de ceai pe zi.
Cicoarea - infuzie din 3 g din partea aeriana a tei, la 500 ml de apa. Se beau 500-600 ml de ceai pe zi.
Chimenul - infuzie dintr-o lingurita si jumatate de fructe, la o ceasca (200 ml) cu apa. Se beau 1-2 cesti pe zi, inaintea meselor principale. Se utilizeaza si sub forma de pulbere, 2-4 g in 24 ore.
Coada soricelului - infuzie dintr-o lingurita din ta si flori, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 200-300 ml de ceai pe zi.
Coriandrul - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fructe, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se bea cate o cana cu infuzie calduta, inainte de mese.
Crusinul - infuzie dinlr-o lingurita seminte, peste care se toarna o cana cu vin (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minulc, se strecoara. Se bea o jumatate de cana, inainle de masa. Dracila

tinctura din 5 g de scoarta de pe tulpinile tinere, maruntita in 100 ml de alcool etilic. Se consuma in ceai, 15-20 de picaturi pe zi.
Feniculul - infuzie din 5-6 fructe, la o cana (250 ml) cu apa, pentru sugari, si o jumatate lingurita de fructe, la 250 ml de apa, pentru adulti. Se beau 2 ceaiuri pe zi. Ghinfura galbena - pulbere din radacini - 2 g, in 24 ore. Infuzie sau decoct dintr-o jumatate de lingurita de radacini, la o cana (250 ml) cu apa; se bea cate un sfert de cana, in.tintea meselor principale. Tinctura din 20 g de radacini macerate 7-8 zile, in 100 ml alcool. inainte de mese se iau 5-l0 picaturi pentru copii si 10-l5 picaturi pentru adulti. Sirop: peste o lingura de radacini se adauga 150 ml de apa in clocot si se lasa la macerat 6 ore, dupa care se filtreaza. Se adauga 1/4 kg de zahar, se fierbe si se filtreaza din nou. Se iau 3-4 lingurite pe zi, inainte de mese.
Hameiul - infuzie dintr-o lingura de conuri maruntite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea o cana pe zi, cu 25-30 de minute, inainte de mese.
Icnuparul - decoct din 10-20 galbuie (fructe false), la 1 litru de apa. Se beau 2 cani pe zi. Isonul - infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2 cani pe zi, inainte de mese.
Izma buna - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite (pulbere), la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Lichenul de piatra - decoct dintr-o lingurita de ta, la o cana (250 ml) cu apa. Pentru neutralizarea aciditatii se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea cate un sfert de cana, inainte de mese.
Lumanarica - infuzie sau decoct dintr-o jumatate de lingurita de radacini, la o cana cu apa (250 ml); se bea cate un sfert de cana, inaintea meselor principale. Maghiranul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2 cani pe zi, inainte de mese.
Obligcana -infuzie dintr-o lingura si jumatate de rizom uscat, maruntit, sau pulbere de rizom, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Papadia - infuzie din 1-2 lingurite ta intreaga (frunze, rizom, radacina), uscata si maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Pelinul alb - infuzie dinlr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in irei reprize, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Porumbarul - infuzie dintr-o lingura de flori si fructe, la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 20 de minute si apoi se strecoara. Se administreaza de 2-3 ori pe zi, luandu-se, din 3 in 3 ore, cate o lingura.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Epidemiologia anorexiei: Incidenta: 4-16%/an. Femei/barbati A20. Prevalenta: 1- 2% din eleve (prevalenta este mai mare la clasele socio-economice de [...]
Majoritatea anorexicilor si bulimicilor sint femei. Femeile sint in general innebunite de grija de a nu deveni obeze. Anorexicele refuza sa manince sa [...]
Sunt recunoscute trei tipuri de tulburari alimentare: comportamentul alimentar compulsiv, anorexia nervoasa si bulimia nervoasa. Comportamentul [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile