|
|
STERILITATEA FEMININA
Daca dupa 3 ani de viata conjugala fara restrictie nu apare sarcina, vorbim despre sterilitate, care poate fi primara, daca femeia nu a mai fost gravida niciodata sau secundara, survenind dupa o prealabila sarcina. Pentru sterilitate poate fi raspunzatoare femeia in 70 % din cazuri si barbatul 30% din cazuri, sau ambii soti. Cauzele sterilitatii le femei: dezvoltarea insuficienta a organelor genitale (infantilismul genital), insuficienta ovariana (lipsa de ovulatie), metroanexita, cu urmarile ei: astuparea trompelor, mai rar endocervicita sau imbolnaviri ale uterului.
Se va trata corect unde exista vaginismul, hiperaciditatea vaginala, cervicita si endocervicita, stenoza de col, hipoplazia uterina, salpingitele, obstruatiile tubare, tumori. Dupa ce toate acestea se vor trata se va trece la tratamentul propriu zis al sterilitatii.
Tratament:
Se pot folosi urmatoarele te medicinale : angelica, branca ursului, busuioc, cerentel, coada cocosului, coada soricelului, cretusca, cretisoara, curcubetica, fasole, floarea soarelui, ginseng, grau, lemn dulce, marar, mazare, masline, naprasnic, nemtisori de camp, orz, ovaz, rozmarin, salvie, soia, troscot, turte, telina, vasc, zmeura.
Modul de folosire al telor medicinale.
Cofeina in exces face rau. Femeile care vor sa devina mamici trebuie sa consume alimente bogate in vitamina E ( germeni de grau, ovaz, soia, ulei vegetal, nuci, varza de Bruxelles, verdeturi), de asemenea se vor consuma (grau si orez incoltit, germeni de grau, ulei de germeni de porumb, drojdie de bere, lucerna), produsele bogate in zinc ( alge marine, peste, stridii, oua, seminte de dovleac si de floarea soarelui ne prajite, sfecla rosie, mustar si produse apicole. Cofeina in exces nu este indicata).
Angelica (Angelica arhangelica) se poate folosi radacina, semintele sau ta. Radacina si semintele se pune 1 lingurita maruntita la 250 ml apa si se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoara. In cazul tei 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi. Din seminte sau radacini se poate face si praf care se pune sub limba pentru 15 minute, apoi se inghite cu apa. Se ia inaintea meselor cu 30 minute.
Branca ursului (Heracleum spondyllium radacina si seminte) in combinatie cu naprasnic cand este si mai eficient, insa se poate folosi si singur. Se vor pune 2 lingurite de te maruntite la 250 ml apa si se vor fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se vor putea consuma 2-3 cani pe zi. Exista de asemenea o tinctura la centrele de comercializare a telor care este foarte eficienta si se va lua conform indicatiilor producatorului. Se poate lua si ea in combinatie cu naprasnic. Incapacitatea femeii de a procrea se poate datora mai multor cauze. Cele mai frecvente sunt perturbarile la nivel hormonal, sechelele unor boli infectioase ale ovarelor si anexelor, mai rar anumite probleme de incompatibilitate la nivelul fiziologic cu partenerul. In tratamentul sterilitatii din cauze hormonale fara indoiala ca ta campioana absoluta este branca ursului. Florile si semintele acestei te se administreaza sub forma de tinctura, din care se ia cate 1 lingurita de 4 ori pe zi in cure de 3 luni, urmate de 2-3 saptamani de pauza. Tratamentul cu aceasta ta stimuleaza foarte puternic activitatea ovarelor, fapt care duce la obtinerea unor rezultate exceptionale in tratarea sterilitatii hormonale, dar si in anumite cazuri in care aceasta infertilitate apare in urma unor infectii (deoarece branca ursului activeaza puternic circulatia sangvina la nivel genital- element extrem de important). De asemenea tinctura aceasta stimuleaza activitatea ovarelor si mareste circulatia sangvina la nivelul organelor genitale. Se ia o lingurita de 3 ori pe zi diluata la 100 ml apa in cure de 3 luni, urmate de 2 saptamani de pauza.
Busuioc (Ocinum basilicum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi.
Cerentel (Geum urbanum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi. Daca se doreste mai concentrata se poate fierbe 5 minute. Ajuta si la diminuarea secretiilor.
Coada cocosului (Polygonatum latifolium) se pun 20 g de ta la 1 litru de rachiu de 40 grade. Se lasa apoi timp de 15 zile la temperatura camerei. Se agita apoi zilnic si se strecoara dupa trecerea acestei perioade. Se ia cate 50 g de 3 ori pe zi, in cazurile in care se doreste sa se faca copii.
Coada soricelului (Achillea millefolium) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi.
Cretusca (Filipendula ulmaria) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi.
Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi. Se indica in cazurile in care exista si o dereglare hormonala cu secretii mai multe.
Curcubetica (Aristolochia clematis) 1 lingurita de ta se pune la fiecare 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Cu aceasta ta este indicat sa se faca numai spalaturi pentru ca are efect toxic intern.
Fasole (Phasoleum vulgaris) se macina 5-6 boabe de fasole uscate cu rasnita de cafea si se inghit. Se face zilnic de 3 ori, contribuind la stimularea activitatii ovarelor datorita fitoestrogenilor.
Floarea soarelui (Helianthus annus) se indica sa se foloseasca florile maruntite cand inca nu sunt la deplina maturitate si sa se puna 2 linguri la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma intern 2-3 cani pe zi sau se pot face spalaturi.
Ginseng- se va folosi conform indicatiilor producatorului ajutand intreg organismul sa se regleze.
Grau (Triticum aestivum) se indica folosirea germenilor de grau, din care se pot consuma zilnic cate 100 g sau se poate folosi in fiecare dimineata cate 1 lingura de ulei din germeni de grau.
Lemn dulce (Glycyrhiza glabra) se macina cu ajutorul rasnitei de cafea si se va lua cate 1 lingurita de praf dupa ce s-a cernut. Se tine in gura pentru 15 minute, apoi se inghite cu apa. Se face de 3 ori pe zi. In cazul in care infertilitatea la femei este cauzata de lipsa ovulatiei (amenoree) sau din pricina testosteronului crescut, se urmeaza o cura cu tinctura de lemn dulce (3-4 lingurite pe zi timp de 14 zile urmate de 2 saptamani de pauza).
Marar (Anthum gruveolens) Seminte de marar cate o lingurita de seminte luate sub forma de praf de 3 ori pe zi. Se pun sub limba pentru 10 minute apoi se inghit cu apa. Se vor putea consuma zilnic 2-3 cani de ceai perioade lungi de timp.
Mazare (Pisum sativum) se indica folosirea acesteia in alimentatie pentru faptul ca are o serie de hormoni vegetali care pot contribui la stimularea fertilitatii.
Masline (Olea europae) se indica folosirea a cate 1 linguri de ulei presat la rece in fiecare dimineata pentru ca ajuta la dezintoxicarea ficatului si functionarea corecta a organismului, ficatul fiind laboratorul organismului. Se poate folosi perioade lungi de timp.
Naprasnic (Geranium robertiarum) 4 lingurite de ta maruntita se pun la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 20 minute apoi se strecoara. Se imparte in patru doze care se vor lua cu 15 minute inainte de principalele mese. Se poate lua si datorita faptului ca ajuta la reglarea ciclurilor, amenoree, fibrom uterin, tumori sau doar pentru sterilitate. Se poate consuma perioade mai lungi de timp.
Nemtisori de camp (Consolida regalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi.
Orz (Hordeum vulgare) -Suc de orz verde- se spala ta tanara in mai multe ape, apoi se toaca marunt si se pune in centrifuga. Se consuma cate 50 ml dimineata amestecat cu suc de mere inainte cu 30 minute de a manca si seara cu 30 minute inainte de cina. Se mai poate folosi si cu suc de morcov sau de fructe de padure. In cazul unei afectiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricat de lungi pentru ca cu cat se continua cura mai multe zile cu atat va fi mai bine pentru organism.
Ovaz (Avena sativa) se fierb 2 lingurite de seminte in 500 ml apa pana scade apa la jumatate apoi se strecoara si se consuma in cursul zilei. Ajuta la refacerea ovarelor.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi. Contribuie la refacerea circulatiei sangelui fiind indicat in cazurile cand este perturbata.
Salvie (Salvia officinalis)- 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma zilnic 3 cani. Se indica in special la femeile care au diferite dereglari glandulare. Infuzia de salvie ajuta foarte mult in cazul infertilitatii feminine.
Soia (Soja hipoida) se consuma lapte de soia zilnic cate 500 ml, fiind foarte util datorita faptului ca contine fitoestrogeni.
Troscot (Polygonum aviculare)- 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma zilnic 3 cani. Se indica in special la femeile care au diferite dereglari glandulare. Contine acid acetilosalicilic ca si aspirina si ajuta totodata la reglarea endocrina. Ajuta foarte mult in cazul sterilitatii.
Turte (Carlina acaulis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma din oricare cate 3 cani pe zi.
Telina (Apium graveolens) este indicat sa se consume suc din radacina obtinut cu storcatorul de fructe, in cantitate de 50 ml in combinatie eventual cu alte sucuri. Se poate lua de 3 ori pe zi, stimuland activitatea glandulara in sfera genitala.
Vasc (Vascum album) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa. Se lasa apoi 12 ore la temperatura camerei. Se incalzeste apoi la 40 de grade si se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi, fiind indicata in cazurile in care este vorba despre o circulatie deficitara a sangelui.
Zmeura (Rubus idaeus)- se folosesc ramuri tinere si mugurii- 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma zilnic 3 cani. Se indica in special la femeile care au diferite dereglari glandulare si mai ales au lipsa de estrogeni. Sunt indicate la orice femeie. Nu are nici un efect secundar ne dorit si deci se poate folosi perioade lungi de timp, ativ cu orice tratament sintetic care are foarte multe efecte nedorite. Ajuta la reglarea secretiei ovariene si totodata stimuleaza lobul anterior hipofizar.
Exista si preparate alcoolice sau glicerinate la orice magazin naturist care se vor folosi conform indicatiilor producatorului.
- Un alt ceai tot combinat este dat de combinatia intre flori de coada soricelului si cretusca. 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma pana la 4 cani pe zi chiar perioade mai lungi de timp.
Carenta vitaminei E duce la distrofie musculara cu slabirea aparatului reproducator, este antioxidant. De asemenea lipsa vitaminei E poate sa duca la scaderea numarului de spermatozoizi la barbat sau poate declansa moartea fatului la viitoarele mame, previne cancerul pentru ca neutralizeaza foarte multe substante care provoaca aceasta afectiune. Se indica deci folosirea alimentelor care contin aceasta vitamina: uleiurile extrase din seminte (soia, germeni de grau, floarea-soarelui, masline), paine neagra, fasolea, mazarea. In cantitati mai mici se gaseste in ficat, carne, unt, smantana, branzeturi grase sau oua.
Reteta 1: Branca ursului 50 g, 50 g lemn dulce, naprasnic 50 g- se macina toate tele cu rasnita de cafea si se pun intr-un borcan cu capac. Se ia apoi 1 lingurita din praf se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara. Se indulceste cu miere poliflora dupa gust. Se vor consuma 3 cani pe zi, inainte de mese perioade lungi de timp.
Este contra indicat fumatul.
Este de asemenea util sa se introduca 1 lingurita de iaurt natural in vagin seara o data la 7 zile. Acest lucru face ca flora microbiana sa se refaca si sa poata contribui la rezolvarea problemei. Acesta se va tine peste noapte in vagin cu ajutorul unui tampon de vata.
De asemenea consumati polen de albine 20 g de polen pe zi, consumati alge marine, grau incoltit si o hrana cat mai naturala fara adausuri chimice sau aditivi alimentari. Nu in ultimul rand ar trebui sa fie interzis alcoolul, consumul cafelei, alimente prajite, alimente conservate, stresul, teama.
Se va petrece cat mai mult timp in aer curat.
Vitamina E este socotita vitamina fertilitatii. Se gaseste in uleiuri extrase din seminte (floarea soarelui, bostan, soia) precum si in paine neagra, fasole, mazare. In cantitati mici in ficat, carne, unt, smantana, mezeluri grase sau oua, verdeturi, spanac, germeni de grau, ovaz, nuci..
Laptisorul de matca este de asemenea foarte util ca si polenul de albine.
Este bine ca spalaturile vaginale sa se faca cu apa in care s-a dizolvat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar la 1 litru de apa. Acest lichid contribuie la alcalinizarea mediului si la o viata mai lunga a spermatozoizilor.
Se poate de asemenea aplica pe abdomen namol sapropelic care ajuta in foarte multe cazuri chiar la desfundarea trompelor unde este cazul.
Se indica cura balneara la Sovata in toate cazurile de sterilitate.
Sterilitatea este definita ca imposibilitatea de a procrea dupa un an de sex regulat si neprotejat, iar statisticile arata ca unul din opt cuplur [...] |
Deseori sterilitatea se datoreaza unui ciclu neregulat. Uleiul de Trandafir are efecte remarcabile in sensul reglarii ciclului, la fel ca si cel d [...] |
Sterilitatea este definita ca imposibilitatea de a procrea dupa un an de sex regulat si neprotejat, iar statisticile arata ca unul din opt cuplur [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratarea bolilor cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |