eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Sarcina


Sarcina

Sarcina

Sarcina este o perioada mai dificila pentru unele femei si se produc o serie de modificari in organism unele foarte greu de suportat. In alte cazuri apar o serie de probleme.

Pentru ameteli, greturi, varsaturi: coada soricelului, ghimber, menta.

Dupa mese pot apare de asemenea o serie de simptome ca balonari, etc.

Dureri permanente in zona abdomenului: Comprese calde cu orice te medicinale ajuta in majoritatea cazurilor.

Pentru diferite infectii in evitarea antibioticelor care pot produce o serie de necazuri viitorului copilului se indica folosirea propolisului sub diferite forme.

Pentru suplimentarea cu calciu natural se indica folosirea untului cu miere in parti egale. Se iau 2-3 lingurite pe zi. Principalul este ca sa fie mierea foarte proaspata si untul din lapte ne pasteurizat (direct de la producatorii care nu folosesc pasteurizarea).

Pentru toate aceste necazuri se pot folosi urmatoarele te medicinale: busuioc, coada soricelului, ghimber, lamaie, mar, menta, roinita, schinduf.

Modul de folosire al telor medicinale.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Este indicat mai ales atunci cand dupa mese apar balonari sau disconfort digestiv.

Coada soricelului (Achillea milefolium) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Se indica in toate cazurile cand exista un disconfort abdominal cu dureri.

Ghimber (Zinghiber officinalis) 1 lingurita de ta maruntita (preferabil radacina) se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Se indica in cazurile cand sunt prezente greturile si voma.

Lamaie (Citrus lemonium) sucul de lamaie in diferite dilutii contribuie in cazul cand ocazional se iveste greata si in plus contine si vitamina C naturala.

Mar (Mallus pumila) se consuma un mar care ajuta in foarte multe cazuri in cazurile de disconfort abdominal si totodata suplimenteaza organismul cu o serie de vitamine.

Menta (Mentha piperita) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Ajuta in cazurile cu greturi balonari, etc. Se poate lua in tot cursul zilei de cate ori se simte nevoia.

Roinita (Melisa officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Se indica in cazurile in care apar fenomene nervoase.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 lingurita de seminte se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani pe zi, fiind foarte util in cazurile in care se doreste reglarea secretiei pancreatice.

Polen de albine- se iau 2 lingurite pe zi, timp de 30 zile. Se va avea grija ca sa se amestece bine in gura in caz contrar se elimina asa cum s-au luat pentru ca organismul nu are posibilitatea sa le digere. Se interzice la diabet zaharat, obezitate sau atunci cand exista febra. Este un concentrat alimentar care contine de 5 ori mai multe proteine decat carnea.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Chiar si o HPP minora poate deveni periclitanta daca mama este anemica. Definitia OMS a anemiei din cursul sarcinii Hb [...]
Efectul medicamentelor, al vaccinurilor, a radiografiilor asupra unei femei insarcinate si a viitorului sau copil suscita temeri legitime.Totusi [...]
De-a lungul istoriei, si chiar in zilele noastre, cei mai multi copii s-au nascut din femei care au avut o dieta alcatuita din alimente bogate in amid [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile