eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Metropatie hemoragica


Metropatie hemoragica

Termen intrebuintat in ginecologie, pentru o boala a femeilor, caracterizata prin menstruatii neregulate la intervale lungi, urmate de pierderi de sange in cantitate mare si vreme indelungata.

Cauza bolii este o perturbare a ciclului ovarian, persistenta unui folicul adult, care in loc sa se transforme in corp galben- devine chistic si produce cantitati mari de foliculina (Hiperfoliculinie).

Consecinta va fi perturbarea ciclului menstrual. Persista si continua faza proliferativa a mucoasei uterine, fara a trece in faza urmatoare, secretorie si in descuamare, menstruatie.

Dupa o amenoree, prelungita, apar tulburari trofice ale endomedrului proliferat, excesiv, descuamatii partiale, urmate de pierderi de sange interminabile.

Tratamentul este hormonal, cu preparate gonadotrope care transforma foliculul ovarian persistent in corp galben, iar progesterona, secretata in urma, transforma faza proliferativa a mucoasei uterine in faza secretorie, urmata de o menstruatie normala.

De multe ori este necesar sa se faca si un chiuretaj, pentru eliminarea produselor restante patologice ale endomedrului.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: anin negru, cerentel, cretisoara, cretusca, coada racului, frag, gorun, nuc, rachitan, salvie, stejar, traista ciobanului, trifoi rosu.

Anin negru (Alnus glutinosa) 2 linguri de frunze se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se pot consuma si din acesta 2-3 ceaiuri pe zi. Este o ta cu efect astringent puternic care se foloseste mai mult la spalaturi. Ajuta la diminuarea secretiilor.

Cerentel (Geum urbanum) radacina-se iau 2 lingurite de ta, se maruntesc cu rasnita de cafea prin macinare dupa care se va pune cantitatea de 2 lingurite de praf la 250 ml apa. Se fierb pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este util si in cazul infectiilor. Diminueaza secretiile si este astringent. Se vor face si spalaturi.

Coada racului (Potentilla anserina) se vor pune 2 lingurite de radacina maruntita la 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. Se fac si spalaturi. Ajuta la reglarea hormonala a organismului si totodata ajuta la diminuarea secretiilor. Tonifica aparatul ginecologic.

Cretusca (Filipendula ulmaria) 3 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va lasa acoperit pentru 10 minute dupa care se vor strecura. Se vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se fac de asemenea spalaturi cu scop dezinfectant.

Frag (Fragaria vesca- frunze), se vor pune 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa si se vor fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Diminueaza secretiile.

Gorun (Quercus porum) -coaja maruntita sau chiar macinata cu rasnita de cafea transformata in acest fel in praf, va fi pusa cate 2 lingurite la 250 ml de apa. Se fierb pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot folosi 2 ceaiuri pe zi. Se folosesc si la spalaturi vaginale fiind diminuatoare ale secretiilor si hemostatice.

Nuc (Juglans regia)Frunze de nuc 2 linguri de frunze maruntite se vor fierbe pentru 10 minute la 250 ml apa. Se vor strecura dupa care se va putea consuma 2 ceaiuri pe zi. Se vor face de asemenea si spalaturi pentru diminuarea secretiilor. Sunt si hemostatice si astringente.

Rachitan (Lytrhum salicaria) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune in 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi sau chiar comprese externe. Ajuta la diminuarea secretiilor, este astringenta, dezinfectanta si calmeaza durerile.

Salvie (Salvia officinalis) 2 lingurite de ta maruntita se va pune in 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se va strecura putand fi consumate 2 ceaiuri pe zi. Acest ceai ajuta si la diminuarea transpiratiei. Salvia- regleaza hormonal, racoritor, antisudorific. Contine progesteron natural. Se pot face si spalaturi vaginale, diminuand secretiile.

Stejar (Quercus robur) se va pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot bea 3 cani pe zi. Atentie ca si acest ceai este foarte constipant. La fel se poate prepara si un ceai cu care se pot face spalaturi vaginale. Este cu efect puternic astringent, antiinflamator si hemostatic foarte puternic. In unele cazuri cu hemoragii mari se poate introduce intra-vaginal si praf obtinut din coaja macinata cu rasnita de cafea apoi cernut.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 2 lingurite de ta se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani de ceai pe zi. Se pot face si spalaturi. Ajuta la diminuarea secretiilor si hemostatic. Are si efect hormonal.

Trifoi rosu (Trifolia pratens) 3 lingurite de flori maruntite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. -Spalaturi cu trifoi rosu se vor pune 4 linguri de ta la un litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Cand ajunge la temperatura corpului se vor putea face spalaturi in fiecare seara. Este unul dintre procedeele usoare si care pot da rezultate foarte bune la aceasta afectiune.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Depuneri de uraţi, oxalaţi, fosfaţi sau săruri de calciu care au ca efect inflamarea căilor urinare. Plante medicinale ce pot fi utilizate: ceap [...]
Boala datorată inflamaţiei căilor biliare intrahepatice şi extrahepatice. Se întâlneşte în diverse infecţii intestinale (febra tifoidă), pre [...]
CISTITA Investigatii: sumar de urina, ecografie, urocultura. Reprezinta o inflamare a cii urinare, provocata in 80% din cazuri de bacteri [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile