METROANEXITE.
Sub aceasta denumire sunt cuprinse inflamatiile de natura in general microbiana a uterului si indeosebi a anexelor acestora (cervix, endometru, musculatura uterina, etc). Inflamatia colului asociaza de multe ori colpita (inflamatia vaginului si colului). Endometrita si endocervicita se produc de cele mai multe ori doar in cazurile de avort sau nastere. Sunt toate procese acute. La toate acestea simptomul predominant este durerea care apare in abdomenul inferior, in zona lombara, functie de sensibilitatea fiecareia. Acestea pot sa apara doar la urinare sau pot sa fie de diferite durate si intensitati diferite. Mai pot sa fie secretii vaginale sau chiar pierderi de sange prin vagin, de mai mare sau mai mica cantitate. In cazurile mai vechi poate sa existe puroi in secretie si febra.
Infectia gonococica se recunoaste printr-o secretie purulenta galben-verzuie si se trateaza ca si leucoreea.
Endometrita acuta se poate vindeca prin descuamarea mucoasei uterine cu ocazia menstruatiei. Ea se va croniciza numai daca s-a atins si stratul muscular.
Uterul metritic este foarte marit si foarte sensibil. Bolnava prezinta dureri ale abdomenului inferior, sau chiar ale regiunii lombare, aceste dureri sunt mai accentuate in timpul urinarii sau scaunelor, mai ales in constipatie.
TRATAMENT:
Se poate face tratament cu foarte multe te din care citam: afin, anin negru, arnica, batranis, Brad, branca ursului, brustur, busuioc, catina, cerentel, cimbrisor, cimbru de gradina, coada racului, coada soricelului, cretisoara, cretusca, fragi, frasin, galbenele, ghiocei, gorun, gutui, hrean, iarba neagra, iasomie de padure, ienupar, isop, lacramioare, lemn cainesc, lemn dulce, levantica, mur, musetel, nalba, naprasnic, nuc, paducel, pelin, pin, plop negru, porumb, rachitel, rotunjoara, salcie, salvie, salcam, secara, sfecla de zahar, stejar, sunatoare, tataneasa, trei frati patati, trifoi alb, trifoi rosu, urzica moarta alba, vasc, vinerita.
Modul de folosire al telor medicinale- la Colpita.
Agent sau medicament care curăţă umorile organismului, favorizând eliminarea toxinelor şi a produşilor rezultaţi din dezasimilare. Plante medi [...] |
Hiperkeratozâ netedă, scuamoasâ sau verucoasă, de culoare brun-gâlbuie, localizată în punctele de presiune a încălţămintei. Apare pe faţa [...] |
Boală parazitară intestinală, provocată de viermi numiţi oxiuri. Se întâlneşte mai ales la copii. Se manifesta prin dureri abdominale, mâncâ [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratarea bolilor cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |