eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Menstruatie- tulburari


Menstruatie- tulburari

Menstruatie- tulburari

Sangerare periodica, ce survine din uterul femeii, de la epoca de pubertate, pana la menopauza. In mucoasa uterina se petrec- sub actiunea hormonilor ovarieni- modificari care o fac capabila pentru primirea si nutritia ovulului fecundat, pana la formarea placentei (nidatia ovulara). Modificarile mucoasei uterine sunt dependente si paralele deci cu maturarea ovulului. Daca ovulul matur nu este fecundat, stratul superficial al mucoasei uterine-pregatit pentru primirea (nidatia) sa se descuameaza si se elimina proces care aduce dupa sine si mici rupturi ale vaselor, aflate in mucoasa. Consecinta rupturilor vasculare din endometru este menstruatia. Se considera ca menstruatia este ciclica, ca si ovulatia, apare la 28 zile. Aparitia neregulata a menstruatiei imediat dupa pubertate si inaintea menopauzei nu poate fi considerata ca patologica. In epoca genitala matura trebuie sa se sesizeze medicii de orice neregularitate, in ce priveste durata, cantitatea si periodicitatea menstruatiei, precum si eventualele suferinte insotitoare, care pot fi datorate unei afectiuni a aparatului genital sau pot fi provocate de boli extragenitale ca simptome insotitoare.

Menstruatia normala nu este dureroasa si nu cere modificarea vietii. Este necesara insa respectarea regulilor de igiena corporala, schimbarea frecventa a lenjeriei, evitarea contactului sexual si a eforturilor fizico-intelectuale mai mari.

Absenta menstruatiei (amenoree)- se poate folosi: angelica, ceapa, dafin, galbenele, lemn dulce, marar, morcov, patrunjel, pelin, rozmarin, salvie, tarhon, zmeur.

Menstruatie dureroasa (dismenoree)- Se pot folosi una sau mai multe din urmatoarele te medicinale: angelica, branca ursului, calin, ceapa, cerentel, cimbru de gradina, coacaz negru, coada calului, coada racului, cretisoara, curcubetica, deditei, frasin, galbenele, ginseng, ghimber, grau, iarba mare, lemnul Domnului, lemn dulce, leustean, limba mielului, marar seminte, morcov, mur, musetel, nuc (frunze), obligeana, orz, patrunjel, pelin, roinita, rozmarin, salata, salcie, salvie, secara, soia, sofran, sunatoare, traista ciobanului, trifoi rosu, tintaura, urzica moarta alba, valeriana, zmeur (muguri).

In cazul durerilor insotite de constipatie: cimbru, scoarta de crusin cu coada soricelului, lemnul Domnului, patrunjel, radacina de pir. Se face un decoct de 5 minute din 2 lingurite de ta la 250 ml apa. Se bea 2 cani pe zi.

Menstruatie mica cantitativ, asociata cu constipatie: ceapa, crin, crusin, patrunjel, roinita, rozmarin- decoct timp de 5 minute din 2 lingurite de amestec la 250 ml apa. Se bea incepand cu a 5-a zi de la menstruatie si se continua 2 luni.

Menstruatie prea mica asociata cu nervozitate- roinita, sunatoare, crin, talpa gastei si radacina de patrunjel- decoct timp de 5 minute din 2 lingurite de amestec la 250 ml apa. Se bea incepand cu a 5-a zi de la menstruatie si se continua 2 luni.

Menstruatie in cantitate mica la intervale mari (oligomenoree)- sunatoare, fenicul, secara, ienupar boabe, coada soricelului si obligeana- singure sau combinatii.

Menstruatie dureroasa si prea putina cantitativ: nasturel, ciubotica cucului, dafin, sunatoare, salvie, marar, lemn dulce, morcov, patrunjel, salcie, valeriana.

Menstruatie foarte dureroasa: se introduce un tampon de vata pe care se picura ulei de menta sau de roinita si se beau ceaiuri de : cimbru, lemnul Domnului, musetel, patrunjel, roinita, rozmarin, salata, secara, troscot, salcie, valeriana. De asemenea se poate aplica caldura.

Menstruatie abundenta- scoarta de stejar, flori de galbenele, coada racului sau radacina de cerentel, porumb, schinduf, se mai poate alta combinatie: coada soricelului cu rozmarin si coaja de stejar.

Menstruatie cu migrene: se face un masaj al capului cu esenta de ulei de rozmarin sau levantica.

Menstruatie cu secretii sau jena- se face un ceai din Trei frati patati concentrata se pun 18-20 linguri de ta uscata si maruntita la 1 litru de apa clocotita. Se lasa apoi vasul acoperit timp de 15 minute. Se strecoara dupa ce infuzia ajunge la temperatura corpului. Se fac spalaturi vaginale cu acest ceai cu ajutorul irigatorului. Se face in fiecare seara timp de cateva zile pentru remedierea situatiei.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: Agris, angelica, branca ursului, calin, ceapa, cerentel, cimbru de gradina, ciubotica cucului, coacaz negru, coada calului, coada racului, coada soricelului, cretisoara, cruciulita, curcubetica, dafin, deditei, frasin, fumarita, galbenele, ginseng, ghimber, grau, iarba mare, lemnul Domnului, lemn dulce, leurda, leustean, limba mielului, marar seminte, morcov, mur, musetel, nuc (frunze), obligeana, orz, patrunjel, pelin, porumb, roinita, rozmarin, salata, salcie, salvie, secara, soia, sofran, sunatoare, talpa gastei, traista ciobanului, telina, tintaura, trifoi rosu, tintaura, urzica, urzica moarta alba, valeriana, vita de vie, zmeur (muguri).

Modul de folosire la Colpita.

Vin de scortisoara: se pun 25 g de scortisoara maruntita la un litru de vin rosu. Se lasa apoi timp de 8 zile agitand des. Se strecoara. Se ia cate 2 linguri pe zi cu 15 minute inainte de mese.

Cataplasme cu caldura eventual cu mamaliguta. Acestea se vor aplica pe zona abdomenului inferior. Se face pentru aceasta o mamaliguta mai tare care se intinde pe o bucata de panza in strat de 2-3 cm si se aplica cat de calda se suporta invelindu-se in ceva gros pentru a mentine mai mult timp caldura locala. Se poate face de cate ori simtiti nevoia, pentru calmarea durerii.

Menstruatii intarziate.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: ceapa, cretisoara, crin de padure, dafin, fenicul, marar, secara, soia, telina.

Modul de folosire al telor medicinale.

Ceapa (Allium cepa) se va consuma cruda in alimentatie pentru efectul antibiotic si de dizolvarea eventualelor cheaguri care sunt la diferite nivele.

Crin de padure (Lilium martagon) se fierbe un bulb maruntit in 250 ml apa timp de 10 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Dafin (Laurus nobilis) 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute apoi se strecoara. Se consuma cate 3 cani pe zi, pana la venirea menstruatiei. In cantitate mai mare poate produce chiar avortul.

Fenicul Foeniculum officinalis) 1 lingurita de seminte maruntite se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, inaintea meselor. Ajuta la stimularea secretiilor.

Seminte de secara (Secale cereale) incoltite se vor lua cate 100 g pe zi o perioada de 20-30 zile.

Soia (Soja hipoida). Se poate folosi la orice preparat alimentar indiferent de cantitate. Sau se poate prepara lapte de soia care se va lua zilnic.

De asemenea vitaminele din grupa B-urilor, ne referim la B1, B6 sunt foarte utile. Tot dintre vitamine mai este si vitamina E care este renumita pentru efectul deosebit pe care il are la aceasta afectiune.

Telina (Apium graveolens) este un excelent drenor hepatic, tonic al sistemului nervos si hipotensor, actionand si asupra epitelului renal, determinand cresterea urinei eliminate. Stimuleaza activitatea de drenare a bilei, provoaca aparitia ciclului menstrual intarziat. Se fierb 3 linguri de rizomi maruntiti la 1 litru de apa timp de 20-30 minute. Strecurati si apoi beti 2 cani pe zi. Se pot folosi si frunzele- 4 linguri de frunze maruntite se pun la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Comprese calde sau chiar cataplasme cu mamaliguta fierbinte puse seara pe partea din jos a abdomenului ajuta in toate cazurile. Se tine cat timp este calda (se inveleste cu ceva mai gros pentru a mentine mai mult timp caldura locala.

Vin cu scortisoara stimuleaza. 1 lingurita de praf la un pahar de vin cald.



Galerie de imagini si poze medicale: menstruatie


imagine cu menstruatieimagine cu menstruatie imagini menstruatieimagini/poza menstruatie


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

in caz de dureri, pentru diminuarea contractiilor, se va face un usor masaj abdominal sau se vor aplica comprese fierbinti cu un ulei relaxant. i [...]
Tulburarile de menstruatie se impart in mai multe categorii: a tulburari la intervale normale, dar cu cantitati de sange mai mici sau mai [...]
Indiferent de regularitatea menstruatiilor, durata si cantitatea pierderilor menstruale pot fi foarte slabe. Numai medicul este in masura sa det [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile