eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Hemoragii uterine


HEMORAGII UTERINE

In toate cazurile este foarte bine ca aceste afectiuni sa fie vazute de un specialist care va stabili cauza acestor hemoragii.

TRATAMENT:

Se va cauta sa se faca tratamentul pentru cauza care a produs aceasta afectiune.

Se vor putea folosi urmatoarele te medicinale: cerentel, coada calului, creasta cocosului, cretisoara, cretusca, gutui, jneapan, racusor, saschiu, stejar, stevie, urzica, vasc, vita de vie, zada.

Modul de folosire al telor medicinale.

Cerentel ( Geum urbanum) rizomi- din care se va lua o lingurita care se marunteste si se va pune la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se va strecura si se vor putea consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.

Coada calului (Equisetum arvense)

se vor pune 4 linguri de ta maruntita la un litru de apa care se vor fierbe, timp de 15 minute. Se va strecura dupa care se vor face spalaturi vaginale. Intern se pot consuma sub forma de pulbere- 1 lingurita luat in cursul unei zile in mai multe prize.

Creasta-cocosului (Sporassis crispa), extern. Se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) Se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi. Intern se pot consuma 2-3 cani pe zi, contribuind si la reglarea hormonala. O lingurita de frunze si flori uscata, maruntita apoi macinata cu rasnita de cafea se va pune sub limba pentru 15 minute apoi se inghite cu putina apa. Se face acest lucru de 3 ori pe zi. Se poate face cu 2-3 zile inainte de inceperea ciclului si se incheie dupa 3 zile de la terminarea lui. Cand hemoragia este foarte puternica se poate lua cate 2 lingurite de 23 ori pe zi. Acest tratament opreste in cateva ore hemoragia si sangerarile. Actioneaza de asemenea si la nivel hormonal ca reglator. De asemenea se pot face spalaturi cu irigatorul de 2 ori pe zi. O data dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Hipermenoreea chiar si in cazurile grave care produc slabiciuni fizice, astenie, in unele cazuri anemie si stari de lesin poate fi tratata foarte eficient cu aceasta ta. Varfurile inflorite si frunzele acestei te au efecte exceptionale, daca se culeg in iunie sau inceputul lui iulie si se usuca la umbra in strat subtire. Cretisoara se administreaza intotdeauna pe stomacul gol pentru a avea mai mare efect. Taninurile pe care le contine au asa efectul cel mai puternic. Atunci cand hemoragia este foarte puternica, se ia o doza de soc de 1-2 linguri rase de ta, care se inghit cu apa. O astfel de doza opreste in cateva ore aproape complet sangerarile, fiind un remediu cu o eficienta neegalata de nici o alta ta sau alt tratament. Mai mult cretisoara actioneaza si la nivel hormonal, in sensul reglarii hormonilor.

Cretusca (Filipendula ulmaria) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, actionand la diminuarea hemoragiilor.

Gutui (Cydonia oblongata) se vor fierbe gutuile pentru 15 minute dupa ce s-au maruntit. La 500 ml de ape va pune o gutuie de marime potrivita. Se strecoara si se vor face spalaturi. Este foarte utila pentru ca mucilagiile din seminte ajuta. Se pot folosi chiar si ceaiurile din frunze de gutui care sunt si ele hemostatice.

Jneapan (Pinus mugo) o lingurita de muguri se vor pune maruntiti la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma 3-4 cani pe zi.

Liliac (Syringa vulgaris)- se pun 2 linguri de flori la 500 ml apa clocotita. Se lasa apoi timp de 15 minute si se strecoara. Se pot consuma in cursul zilei eventual indulcite cu miere dupa gust.

Racusor (Polygonum bistorca), 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 500 ml apa. Se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi.

Saschiu (Vinca minor), se vor pune 3 lingurite de ta la 500 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Stejar (Quercus robur) Coaja- maruntita se va pune 2 lingurite la 250 ml de apa. Se vor fierbe la foc mic 20 minute, dupa care se strecoara si se vor putea consuma 2-3 ceaiuri pe zi. In cazul in care este vorba despre o hemoragie mai puternica atunci se va putea ca sa se faca ceaiuri mai concentrate.

Stevie (Rumex potentilla), se vor pune 4 linguri de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Urzica (Urtica dioica) (de toate felurile), o mana de ta maruntita se va pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi. Urzica. Pe langa cele cateva modalitati de preparare a urzicilor se pot face si infuzii din care se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi. Se mai poate face un sirop depurativ- se lasa 250 g frunze uscate sa se macereze intr-un sirop clocotit facut din 1,5 litri apa si 500 g zahar. Dupa 12 ore se strecoara si se beau 50-l00 ml. Se poate folosi perioade lungi de timp.

Vasc (Vascum album), 2 linguri de ta maruntita se vor pune in 500 ml apa clocotita. Se lasa pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Intern nu se va lua decat macerat.

Vita de vie (Vitis vinifera). Se va pune o mana de frunze de vita de vie maruntite la 500 ml apa. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se fac 2 spalaturi vaginale pe zi.

Zada (Larix decidua ssp. Polonica)- este singurul conifer cu frunze cazatoare. Este foarte util sa se faca o tinctura din scoarta. Se va pune o mana de scoarta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 40 de grade. Se tine apoi 15 zile agitand des. Se strecoara dupa 15 zile. Se va lua cate o lingurita de 3 ori pe zi.

-Introducerea in vagin a carbunelui maruntit sau pisat foarte fin este utila in acest caz in special atunci cand hemoragiile sunt mai abundente.

Se va insista pe igiena, care este nevoie in aceste cazuri sa se faca foarte corect. Pentru aceasta se indica la spalaturi sa se foloseasca doar irigatorul si jetul va fi cu presiune foarte mica. Temperatura cu care se vor face spalaturi va fi cu grija controlata ne fiind voie nici temperaturi calde nici reci ci doar la temperatura corpului, de fiecare data.

Notam faptul ca numai folosirea irigatorului zilnic poate sa ofere femeii igiena intima necesara pentru mentinerea sanatatii. Orice alte metode de spalat s-au dovedit ineficiente si net inferioare irigatorului, deci nu ezitati sa-l folositi.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

In afara hemoragiilor postoperatorii (amigdalectomic), hemoragiile faringiene sint rare. uneori insa de o gravitate extrema. Hemoragiile faringien [...]
Pot avea diferite cauze. hemoragii nazale (epistaxis) Se fac tampoane din tifon cu suspensie argiloasa, la Vz litru de apa se pun trei lingurit [...]
PREZENTARE /. Heinatemeza: Singe sau singe alterai ("zat de cafea") eliminat prin varsatura; indica hemoragie proximal de ligamentul lui Trcitz. 2. [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile