eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Disgravidia


DISGRAVIDIA

Poate sa apara in ultimul trimestru de sarcina la o femeie care a fost anterior perfect sanatoasa.

Simptomele: hipertensiune arteriala, proteinurie, edeme, accese convulsive, hemoragie recto-placentara, evolutie care dispare dupa sarcina.

Tratament:

Se indica urmatoarele te medicinale: afin, arnica, branca ursului, lemn dulce, naprasnic, obligeana, salvie, soia, strugurii ursului.

Modul de folosire al telor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) se consuma zilnic 100 g de afine fructe inainte de masa de dimineata cu 15 minute. Se face o cura de cel putin 30 zile.

Arnica (Arnica montana) Se mai poate folosi tinctura de arnica cate 5 picaturi de 3 ori pe zi. Mai ales in cazurile in care se asociaza si dureri abdominale.

Branca ursului (Heracleum spondylium) Este bine ca sa se ia sub forma de praf care se pune (1 lingurita) sub limba, pentru 10 minute, apoi se inghite cu apa. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi. De asemenea la toate magazinele naturiste exista o serie de preparate din branca ursului care se vor lua conform indicatiilor producatorului.

Lemn dulce (Glycyrrhiza echinata) Este bine ca sa se ia sub forma de praf care se pune (1 lingurita) sub limba, pentru 10 minute, apoi se inghite cu apa. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi. Contine si o serie de hormoni care sunt acceptati usor de organism.

Naprasnic (Geranium robertiarum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma pana la 3 cani pe zi. De asemenea exista in magazinele naturiste o serie de produse care se vor lua conform indicatiilor producatorului. Este una dintre tele cele mai eficiente.

Obligeana (Acorus calamus) Se mai poate adauga ceai de obligeana in combinatie cu salvie din care se vor putea consuma 2 cani pe zi. Cate 1 lingurita din fiecare ta se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se va consuma in cursul zilei. Ajuta si la reglarea glandulara fiind indicata in cazurile cand este vorba despre o dereglare glandulara.

Salvie (Salvia officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma pana la 3 cani pe zi. Este indicata in cazurile cand se doreste diminuarea secretiilor. Se mai poate folosi cu obligeana ( mai sus).

Soia (Soja hipoida) se indica folosirea boabelor in diferite preparate culinare sau chiar lapte de soia, consumat zilnic pentru hormonii (estrogen) care-i contine.

Strugurii ursului (Arctostaphilos uwa-ursi) Este bine ca aceste 2 te (branca ursului si strugurii ursului), sa se ia sub forma de praf care se pune (1 lingurita) sub limba, pentru 10 minute, apoi se inghite cu apa. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi.

Se indica tinctura de propolis 30% din care se vor lua cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Se va pune pe un miez de paine, se mesteca bine in gura, apoi se inghite. Este un tratament care poate inlocui cu succes atat antibioticele cat si medicamentele, intrucat regleaza functionarea glandelor.

In general la aceasta afectiune sunt interzise medicamentele de sinteza care ar afecta evolutia normala a fatului, ori tratamentul de mai sus nu afecteaza in rau fatul si nu produce practic nici un efect secundar nedorit.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Eliminarea, prin scaun, a sângelui provenit dintr-o hemoragie a tubului digestiv. Conferă scaunului o culoare neagră ca păcura. Plante medicinale [...]
Tulburări care se manifestă fie prin transpiraţie abundentă, fie prin lipsa transpiraţiei normale. în primul caz, se recomandă utilizarea plant [...]
Dureri postnatale Se pot folosi urmatoarele te medicinale: angelica, banuti, branca ursului, catusnica, coada soricelului, cretusca, tatanea [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile