eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Condiloame genitale


Condiloame genitale

Reprezinta una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala si afecteaza tesuturile moi ale zonei genitale. La femei condiloamele se formeaza pe vulva, pe peretii vaginului sau in zona dintre organul genital si anus. La barbati se pot localiza pe varful sau la baza penisului, in scrot sau anus. De asemenea se mai pot localiza in cavitatea bucala a unei persoane care a avut rapoarte sexuale orale cu o persoana infectata.

Simptome. Aparitia unor umflaturi mici, de culoare gri sau rosie in zona genitala, care cresc rapid.

-Umflaturi mici care cresc una langa alta sub forma de conopida.

-Mancarimi sau arsuri in zona genitala.

-Disconfort, dureri sau sangerari in timpul contactului sexual.

De multe ori condiloamele genitale sunt asimptomatice, ori pot fi atat de mici incat nu se observa cu ochiul liber. Pentru a detecta prezenta condiloamelor, medicul ginecolog aplica pe colul uterin o solutie de acid acetic diluat, acesta determinand albirea condiloamelor prezente, care pot fi apoi observate la microscop special, numit colposcop.

Factori de risc- la observarea aparitiei unor umflaturi sau negi in zona genitala, ori la aflarea faptului ca partenerul sexual este diagnosticat sau suspectat de condilom genital, trebuie sa va adresati imediat medicului specialist. Este foarte important ca femeile sa faca un control ginecologic regulat si un test Papanicolau, metode care ajuta la detectarea modificarilor vaginale si cervicale determinate de condilomul genital sau a cancerului cervical- o posibila complicatie a infectarii cu HPV. Este recomandat ca testul Papanicolau sa se faca in decurs de maxim 3 ani de la primul contact sexual, sau la varsta de 21 de ani, oricare dintre situatii survine mai intai. Daca o femeie a avut condiloame genitale, este recomandat sa faca testul la fiecare 3-6 luni, urmand ca frecventa sa scada dupa 3 teste consecutive cu rezultate normale.

Complicatii. Infectarea cu HPV determina, in numeroase cazuri aparitia cancerului cervical. Anumite forme ale HPV sunt asociate cu cancerul de col uterin, al anusului si al penisului. Infectia cu HPV nu duce automat la cancer, dar este foarte riscanta pentru femei, in special pentru acelea care au fost infectate cu o forma mai agresiva a virusului.

Condiloamele pot determina probleme si femeilor insarcinate. In aceasta perioada se pot mari, ingreunand urinarea si nasterea. Condiloamele formate pe peretii vaginului vor afecta capacitatea acestuia de a se dilata in timpul nasterii. In cazuri rare, copilul nou-nascut de o femeie infectata poate dezvolta condiloame la gat, necesitand interventie chirurgicala pentru prevenirea asfixiei.

Tratament. Condiloamele pot fi tratate medicamentos sau chirurgical. Virusul nu va fi insa niciodata complet eradicat din organism, iar condiloamele pot aparea chiar si dupa tratament.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

1. Trilogia Fallot este constituita din stenoza pulmonara, defect septal inleratrial si hipertrofia ventriculului drept. Din cauza presiunilor mari [...]
Este o cardiopatie congenitala frecvent intilnita, a carei incidenta este estimata intre 1015% din totalul anomaliilor congenitale cardio- [...]
Creşterea anormala a unui membru sau a unei regiuni a trunchiului; pielea devine groasa precum cea de elefant, datorita unui edem cauzat de o stază [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile