eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Colpita


Colpita

Simptomele bolii sunt urmatoarele: secretie in cantitate mare, de lunga durata, colorata (galbuie, verzuie), urat mirositoare in cazurile in care este vorba despre o afectiune si nu de una fiziologica. Tot in categoria secretiilor vaginale intra si celulele moarte din peretele vaginal si secretia glandelor Bartholin care se afla la intrarea in vagin. Scurgerile vaginale poarta numele de leucoree.

Leucoreea este alba, usor laptoasa, aproape fara miros, poate usor galbuie atunci cand este uscata. Ea ajuta la umectarea vaginului si este mai abundenta dupa terminarea ciclului menstrual. Patologic nu este importanta cantitatea secretiilor vaginale, ci senzatia de iritare si mirosul neplacut al acesteia. Unele femei simt intepaturi, altele usturimi sau arsuri la nivelul vaginului, vulvei sau pe partea interioara a coapselor. In general cauzele scurgerilor anormale pot fi din una dintre urmatoarele:

a) Uitarea unui tampon sau un rest din el in vagin. Acesta duce la aparitia unui miros patrunzator si care dispare atunci cand corpul strain este indepartat. Deci se va indeparta corpul strain.

b) Unele sapunuri se pot folosi la spalaturi fara se testeze in prealabil si pot sa aiba un pH acid iar acesta provoaca datorita marii aciditati usturimi. In acest caz este suficient sa se schimbe sapunul folosit si simptomele vor disparea de la sine.

c) Infectiile vaginale sunt o alta cauza a leucoreei. Factorii care influenteaza aparitia infectiilor pot fi:

-taieturile sau crapaturile pielii in urma nasterii sau a unui act sexual fara suficienta lubrifiere, administrarea de pilule anticonceptionale (altele decat cele pe baza de hormoni)

-Antibioticele

-Dusurile sau spalaturile vaginale in exces

-Diabetul

La menopauza pot aparea tulburari ale ph-ului vaginal care poate provoca si el infectii.

Leucoreea poate fi insa si un simptom al candidozei, trichomoniazei, gonoreei, etc.

Daca observati ca scurgerea vaginala isi modifica culoarea, structura sau mirosul, prezentati-va la un control medical pentru ca numai analiza bacteriologica si parazitologica (facuta in laborator) poate preciza cauza si natura bolii.

Intru cat aceasta boala a fost si este foarte frecventa este normal ca medicina naturista aiba foarte multe remedii. Voi cauta sa dau doar acele remedii care sunt mai usor de aplicat pentru ca si la aceasta afectiune avem o serie de tratamente care sunt mai greu de aplicat sau de preparat in gospodarie. Aceste preparate au trecut proba cea mai grea proba timpului, si s-au dovedit foarte eficiente.

Tratament:

Plante medicinale care se pot folosi la tratarea acestei afectiuni: aloe, anin negru, arnica, brustur, busuioc, catina, cerentel, cimbrisor, cimbru de gradina, chimen, coada racului, coada soricelului, coada vacii, cretisoara, cretusca, echinacea, fragi, frasin, galbenele, ghiocei, gorun, gutui, hamei, hrean, iarba mare, iarba neagra, iasomie de padure, ienupar, isop, lacramioare, lemn cainesc, levantica, mur, musetel, nalba, naprasnic, nemtisori de camp, nuc, nufar alb, paducel, papadie, patrunjel, pin, plop negru, rachitel, rotunjoara, rozmarin, salcie, salcam, salvie, sclipeti, secara, sfecla, slabanog, smochin, sorbestrea, stejar, stevie, sunatoare, soparlaita, tataneasa, traista ciobanului, trei frati patati, trifoi alb, trifoi rosu, turita mare, ulm, urzica, urzica moarta alba, vasc, vindecea, vinerita.

Modul de folosire al telor medicinale.

Aloe (Aloe vera) se vor lua 2-3 lingurite de frunze, care se maruntesc si se vor pune in 500 ml apa. Se fierb timp de 3 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Anin negru (Alnus glutinosa) 2 lingurite de coaja maruntita se va pune la 500 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi. Are rol astringent si dezinfectant.

Arnica (Arnica montana) ,3 linguri de flori maruntite se vor pune la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi. Se mai poate folosi si tinctura care se gaseste la toate magazinele naturiste. Se pune 1 lingurita la 500 ml apa. Are rol antibiotic.

Brustur (Arctium lapa) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute. Se strecoara si se fac spalaturi vaginale de 2 ori pe zi. Ajuta la dezinfectare.

Busuioc (Ocium basilicum) 2 linguri de ta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi. Este antibiotic.

Catina (Tamarix ramosissina) 1 lingurita de coaja se marunteste si se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi. Ajuta la refacerea celulara.

Cerentel (Geum urbanum) 1 lingurita de radacina maruntita se va pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Are in special rol astringent si de diminuarea secretiilor.

Cimbrisor (Tymus vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 3 cani pe zi si extern se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi cu cantitate dubla de ta. Are rol dezinfectant.

Cimbru de gradina (Saturneja hortensis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 3 cani pe zi si extern se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi cu cantitate dubla de ta. Are rol antibiotic.

Chimen (Carum carvi) 1 lingurita de seminte se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se pot consuma cate 2- 3 cani pe zi, ajutand la digestie si la stimularea secretiilor sau se fac spalaturi vaginale cu cantitate dubla de ta cu rol dezinfectant.

Coada-racului (Potentilla erecta) 2 lingurite de ta se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani de ceai dar numai dupa mesele. Ajuta la diminuarea secretiilor.

Coada soricelului (Achillea milefolium) 4 linguri de flori maruntite se vor pune la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi.

Coada-vacii (Verbascum phalmoides) 2 linguri de ta maruntita se vor pune la 500 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 3 cani pe zi si extern se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi cu cantitate dubla de ta.

Cretusca (Filipendulla ulmaria) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 3 cani pe zi si extern se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi cu cantitate dubla de ta.

Echinaceea (Echinacea purpurea)este indicata tinctura si este bine sa se ia in cure de 4-6 saptamani, pentru intarirea imunitatii organismului. Se vor lua 20-30 picaturi diluate in apa de 3 ori pe zi.

Fragi (Fragaria vesca) 1 lingurita de ta maruntita (frunze) se pune la 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 3 cani pe zi si extern se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi cu cantitate dubla de ta.

Frasin (Fraxinus excelsior), 3 linguri de frunze maruntite se vor pune in 500 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si se fac 2 spalaturi pe zi. Se vor folosi frunzele cate 2 lingurite de frunze puse la 250 ml apa si fierte timp de 5 minute. Se strecoara si se vor consuma dupa mese 2-3 ceaiuri pe zi.

Galbenele (Calendulla officinalis) se poate folosi :

a) 2 lingurite de flori maruntite, puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3 ceaiuri pe zi.

b) Tinctura- cate 20-30 picaturi luate de 3 ori pe zi, diluate in apa. Este un remediu foarte util.

Ghiocel (Galanthus nivalis) se va pune o lingurita de ta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se consuma in cursul zilei. Nu se supra-dozeaza.

Gorun (Quercus petraeae) se va folosi coaja in special de cele care prezinta si diaree, pentru ca este un ceai care da constipatie. Se vor pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. Este indicat de asemenea la cele care au si hemoragii prelungite asociate acestei afectiuni.

Gutui (Cydonia oblongata) se taie un fruct marunt apoi se pune cu 250 ml apa la fiert. Se tine pana se moaie pulpa apoi se consuma atat fructul cat si apa. Se mai poate folosi si apa aceasta la spalaturi vaginale cu rol emolient mai ales in cazurile iritatiilor.

Hamei (Humulus lupulus) 3 lingurite de ta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se fac 2 spalaturi pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona) se consuma radacina rasa cu miere in parti egale cate 1 lingurita de 3 ori pe zi intern si se pot pune 2 linguri de frunze la 500 ml apa si se fierb timp de 5 minute apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi vaginale pe zi, pentru efectul antibiotic.

Iarba mare (Inula helanium) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Iarba neagra (Calluna vulgaris) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Iasomie (Philidelphus coronaris) 2 lingurite de flori maruntite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute si apoi se vor strecura. Se pot consuma 3 cani pe zi.

b) Tinctura se vor lua 20 de picaturi de trei ori pe zi diluate in 100 ml apa. Se va face din 50 g de ta maruntita care se pune intr-o sticla cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se tine apoi timp de 15 zile agitand puternic de mai multe ori pe zi. Se strecoara apoi si se tine in sticle de culoare inchisa la rece. Este indispensabila mai ales in cazul in care avem de-a face cu Tricomonas. Cu aceasta ta se facea la Targu-Mures un preparat numit Philadelfina- la Institutul de medicina si farmacie. Acest preparat era folosit tocmai contra Trichomonasului.

Ienupar (Juniperus communis) 1 lingurita de bace maruntite se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara si se consuma 2-3 cani. Se pot face si 2 spalaturi vaginale cu aceasta ta. Este un bun antibiotic si totodata ajuta prin marirea diurezei.

Isop (Hisopus officinalis) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Lacramioare (Convalaria majalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se consuma in cursul zilei pentru efectul deosebit care-l are in afectiunile inimii sau se fac spalaturi vaginale ajutand la distrugerea protozoarelor si levurilor, caz in care se pune si bicarbonat o lingurita.

Lemn cainesc (Ligustrum vulgare) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Levantica (Lavandula angustifolia) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Mur (Rubus fruticosum) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Musetel (Matricaria chamomilla) se vor pune 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani din acest ceai pe zi.

Nalba (Althea officinalis) se vor folosi 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

-          b) radacina maruntita se va pune 2 lingurite la 250 ml apa si se fierbe 10 minute, apoi se strecoara.

Nalba mare (Althea officinalis)Se pot consuma si din acest ceai 3 cani pe zi. 4 linguri de pulbere de radacina de nalba mare se pun la 1 cana de apa fiarta si racita. Se lasa apoi ta peste noapte. Dimineata se va incalzi doar la temperatura corpului si se strecoara. Se fac spalaturi vaginale de 2 ori pe zi. Odata dimineata si o data seara.

Naprasnic (Geranium robertiarum) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale.

Nemtisori de camp (Consolida regalis) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma 3 cani pe zi. Sau se fac spalaturi vaginale.

Nuc Juglans regia) se vor pune 4 lingurite de frunze de nuc maruntite la 500 ml de apa. Se fierb apoi timp de 15 minute si se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi.

Nufar alb (Nymphaea alba) se pune rizom maruntit 1 lingurita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se poate strecura. Se consuma 3 cani pe zi, sau se fac spalaturi cu rol dezinfectant si de stimularea aparatului genital.

Paducel (Crataegus monogyra) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Papadie (Taraxacum officinalis) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Patrunjel (Petroselinum crispus) se indica pentru faptul ca mareste foarte eficient diureza si prin aceasta face sa se curete mai usor organismul. Se vor pune 2 radacini de patrunjel, spalate si taiate in rondele sau ras in 250 ml apa. Se fierb pana se inmoaie acesta si se strecoara. Se pot face 3 asemenea cani pe zi, care se vor consuma inaintea meselor cu 15 minute.

Pin (Pinus silvestris) Muguri de Pin, se vor lua 2 lingurite de muguri de pin si se vor marunti. Se pun apoi si se fierb pentru 10 minute in 250 ml de apa. Se strecoara si se vor indulci cu miere preferabil poliflora. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se fac spalaturi vaginale.

Plop negru (Populus nigra) 1 lingurita de muguri zdrobiti se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 3 cani sau se fac spalaturi vaginale de 2 ori pe zi. Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

Rachitan (Litrum salicaria) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic, antiinflamator si calmant.

Rotunjoara (Glechoma hederaceum) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Salcie (Salix alba) 3 lingurite de coaja maruntita se vor pune la 500 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Salcam (Robinia pseudacacia) se indica flori maruntite 2 lingurite care se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se fac si spalaturi vaginale calmante.

Salvie (Salvia officinalis) indicata in toate cazurile in care exista si o dereglare glandulara. Este una dintre tele foarte eficienta la aceasta afectiune. Se va pune 2 lingurite de ta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Sclipeti (Potentila erecta) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Secara (Secale cereale) se fierb boabele si cu apa rezultata se fac spalaturi pentru rolul emolient.

Sfecla de zahar (Beta vulgaris) se foloseste radacina, care se taie marunt si se pune 2 linguri la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoara. Nu trebuie indulcit. Se va consuma 3 cani pe zi.

Slabanog (Impatiens noli tangere) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Smochin (Ficus carica) 2 lingurite de frunze se fierb cu 250 ml apa timp de 5 minute apoi se strecoara. Se fac spalaturi vaginale cu scop de distrugere a protozoarelor in special.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 lingurite de ta se vor marunti si se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale avand rol antibiotic.

Stejar (Quercus robur) se indica la cele care au si diaree sau menstruatii mai abundente. Se va pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. 3 lingurite de coaja maruntita se vor pune la 500 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi. Intern se ia pentru diminuarea secretiilor.

Stevie (Rumex alpinus) indicata pentru efectul diuretic. Se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa. Se va fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Sunatoare (Hipericum perforatum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma intern 3 cani pe zi pentru rolul calmant si extern se pot face spalaturi vaginale cu rol dezinfectant si cicatrizant.

Soparlaita (Succisa pratensis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma intern 3 cani pe zi. Se pot face si 2 spalaturi vaginale pe zi cu rol dezinfectant.

Tataneasa (Symphythum officinalis) 2 lingurite de radacina maruntita se vor pune in 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile pana la 3 ceaiuri.

b) Tinctura care se va face din 50 g de radacina maruntita, pusa cu 250 ml alcool alimentar pentru 15 zile la temperatura camerei. Se va agita zilnic de cel putin 2 ori pentru a se extrage principiile active din ta. Se strecoara apoi. Se va lua cate 20-30 picaturi puse in 100 ml apa de 3 ori pe zi. Este emolienta, cicatrizanta, dezinfectanta.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Are rol de oprirea hemoragiilor si diminuarea secretiilor. 3 lingurite de ta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi, cu acelasi efect ca intern.

Trei frati patati (Viola tricolor) se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma cate 2 cani pe zi.

Trifoi alb (Trifolia repens) se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 3 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se mai pot face si spalaturi vaginale.

Trifoi rosu (Trifolia pratens) se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 3 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se fac si spalaturi vaginale. Este foarte eficient mai ales atunci cand este vorba si despre o dereglare hormonala.

Turita mare (Agrimonia eupatoria) se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Ulm (Ulmus campestre) se indica la cele care au si diaree sau menstruatii mai abundente. Se va pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. 3 lingurite de coaja maruntita se vor pune la 500 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Urzica (Urtica dioica) se vor pune 2 lingurite de radacina de urzica la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani pe zi.

b) Suc de urzica obtinut cu storcatorul de fructe si diluat cu un alt suc sau cu apa. Se va lua cate 20 ml de 3 ori pe zi.

c) Planta maruntita se vor pune 2 lingurite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

d) Tinctura. Se va face 50 ml de suc de urzica cu ajutorul storcatorului de fructe. Se pune intr-o sticla cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se tine timp de 5 zile apoi se strecoara. Se vor lua 20-30 de picaturi puse in 100 ml apa de 3 ori pe zi.

Urzica moarta alba (Lamium album) se vor pune 2-3 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Sau se vor pune 4 linguri de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Vasc (Vascum album) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se strecoara. Preparat in acest fel se foloseste numai la spalaturi pentru diminuarea secretiilor sau ca hemostatic.

Vindecea (Betonica officinalis) se vor pune 2-3 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Sau se vor pune 4 linguri de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Vinerita (Ajuga reptans) se vor pune 2-3 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Sau se vor pune 4 linguri de ta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Se va evita constipatia, lucru perfect realizabil cu ajutorul alimentatiei potrivite sau chiar adoptand o alimentatie care sa produca o laxatie, in asa fel ca defecatia sa se desfasoare fara eforturi.

Nu se vor folosi pentru spalaturi decat sapunuri alcaline sau sapunuri pentru copii. Spalaturile vaginale se vor face cel putin de 3 ori pe saptamana cu irigatorul si cu te medicinale Spalaturile zilnice se pot face cu apa calduta dar de 3 ori pe saptamana, aveti si dumneavoastra, grija de corpul dv. si acordatii atentie folosind tele medicinale la spalaturi si atunci aceste necazuri se vor ivi foarte rar. De asemenea foarte des se intampla la contacte sexuale ne protejate, care se fac intamplator, cu oameni care sunt contaminati cu diverse boli si va pot transmite aceste afectiuni si dv. Este cazul sa folositi mijloacele de protectie.

Irigatorul este un aparat indispensabil in gospodarie si nu exista spalatura mai sigura ca cea executata cu irigatorul. Acesta va fi insa dezinfectat zilnic, cu apa clocotita daca este de plastic (nu prea este indicat) sau se va fierbe daca este metalic (emailat). Apa cu care se vor face spalaturi va avea temperatura cat mai apropiata de temperatura corpului. Nu se admite nici apa mai rece nici foarte calda, ambele sunt generatoare de afectiuni. De asemenea presiunea de la irigator va fi cat mai mica, adica nu se va folosi presiune mare. Dupa menstruatii va trebui sa se acorde o mai mare atentie spalaturii pentru ca sa nu ramana cheaguri de sange care se pot infecta si vor imbolnavii intreg organismul.

Nici spalaturile prea dese nu sunt sanatoase pentru ca pot sa distruga flora vaginala utila, lucru ce va genera la randul sau alte afectiuni.

Pentru refacerea florei vaginale se poate introduce peste noapte un pic de iaurt din lapte ne pasteurizat in vagin. Acesta va fi protejat cu un tampon de vata peste noapte pentru a nu iesi. Este cea mai simpla metoda, care poate sa refaca aceasta flora foarte eficient si rapid.

Femeile care sufere de aceasta boala trebuie sa cunoasca faptul ca exista o serie de alimente care sunt socotite ca medicamente in acest caz: Capsuni, Dude, Fragi, Rosii, Morcovi, Patrunjel, Pastarnac, tarate de Grau, painea neagra, sucurile de legume si fructe, lactatele sub orice forma, dar mai ales laptele proaspat muls.

Alimentele nocive care va trebui sa se elimine din alimentatie sunt: condimentele de orice fel, Dafinul, cacao, ciocolata, cafeaua, untura, prajelile, smantana, carnea in special cea tocata, carnea de porc, in special cea afumata sau conservata.

Este bine sa se faca tratamentul de ambii parteneri de sex pentru ca in cazul in care se face numai de catre unul se vor ivi dese recidive. Barbatii pot sa-si unga glandul cu unguent de propolis (Propoderm) de la apicola zilnic dupa ce se spala. Se aplica in strat subtire.

Se pune un ovul de propolis sau chiar un supozitor daca nu gasiti ovule intra-vaginal seara. Se pune un tampon de vata, pentru a nu pata lenjeria. Dimineata se spala cu ceai din te cu irigatorul. Se face acest lucru timp de 7 zile consecutiv.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Infecţii cauzate de un grup de viruşi denumiţi adenoviruşi, care produc o serie de sindromuri clinice: rinite, faringite, conjunctivite, pneumonii [...]
Grup de boli caracterizate prin apariţia unor vezicule pe piele. După ce veziculele se sparg, pe locul lor se formează eroziuni foarte dureroase. U [...]
Agent sau medicament care curăţă umorile organismului, favorizând eliminarea toxinelor şi a produşilor rezultaţi din dezasimilare. Plante medi [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile