CLIMACTERIU
Incetarea functiei glandelor genitale. Climacteriu la femei apare in jurul varstei de 45-55 ani si este caracterizata prin oprirea menstruatiei, a functiei generative si prin aparitia unor serii de simptome neuro-viscerale: bufeuri(de caldura), urmate de transpiratii, excitabilitate anormala, nervozitate, tulburari de ritm cardiac, hipertonie, tulburari de somn, ameteli, cefalee si altele.
Durata si intensitatea acestora este variabila.
Climacteriu ne stabilizat dureaza uneori cateva luni alteori ani de zile si se poate complica cu tulburari de metabolism (ingrasare), hipertireoza, nevroza, etc.
Climacteriu poate fi spontan sau artificial (datorat extirparii ovarelor din cauza unor tumori sau provocat de un tratament cu raze rontgen).
Tratament:
Se poate indica in toate cazurile consumul ceaiurilor de
Modul de folosire al telor medicinale.
Catina (Myricaria germanica) se folosesc fructele pentru foarte multele vitamine care le contin fiind socotite drept o polivitamina naturala. 2 lingurite de fructe zdrobite se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. De asemenea se poate consuma sub foarte multe alte forme (sirop, dulceata, suc proaspat, etc). Uleiul este foarte indicat sa fie folosit atat intern cate 5 picaturi de 2-3 ori cat si extern (se unge vaginul in cazul uscaciunii vaginale.).
Ceapa (Allium cepa) in primul rand se poate consuma cruda la orice mancare si in orice cantitate ajutand foarte mult organismului prin diureza si eliminarea toxinelor din corp si pentru efectul de curatire al arterelor de depuneri. Se poate lua sub forma de suc impreuna cu suc de morcovi. La 200 ml suc de morcovi se pune 20 ml suc de ceapa. De asemenea se poate folosi fiarta pentru cele sau cei care au diferite probleme digestive.
Coada soricelului (Achillea milefolium) 1 lingurita de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi intern sau sa se faca spalaturi vaginale zilnice cu acest ceai. Barbatii eventual pot sa faca bai de sezut cu aceasta ta. Are si o actiune antimicrobiana.
Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi intern sau sa se faca spalaturi vaginale zilnice cu acest ceai. Barbatii eventual pot sa faca bai de sezut cu aceasta ta. Are actiune antimicrobiana, diminueaza secretiile.
Branca ursului (Heracleum spondilium) 1 lingurita de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi intern sau sa se faca spalaturi vaginale zilnice cu acest ceai. Barbatii eventual pot sa faca bai de sezut cu aceasta ta. Exista si sub forma de capsule sau tinctura la toate magazinele naturiste caz in care se va respecta indicatia producatorului. Este ta cu care se obtin rezultate de multe ori spectaculoase.
Deditei (Pulsatilla montana) 1 lingurita de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi intern sau sa se faca spalaturi vaginale zilnice cu acest ceai. Barbatii eventual pot sa faca bai de sezut cu aceasta ta. Are si rol de calmare.
Fasole (Phasoleum vulgare) boabe facuta faina luata cate 3 lingurite pe zi ajuta la multe femei.
Ginseng, (Panax ginseng) Exista si sub forma de capsule sau tinctura la toate magazinele naturiste caz in care se va respecta indicatia producatorului. Este ta cu care se obtin rezultate foarte bune la cei in varsta. Ajuta la refacerea organismului.
Ginko-biloba, capsule sau tinctura la toate magazinele naturiste caz in care se va respecta indicatia producatorului. Se indica mai ales pentru faptul ca reface circulatia sangelui.
Lemn dulce (Glicirriza glabra) se pune 1 lingurita la macinat in rasnita de cafea si se macina foarte fin. Se imparte apoi in trei portii si se ia cate o portie cu 15 minute inainte de mese. Se tine sub limba pentru 5 minute, apoi se inghite cu apa. Se face acest lucru zilnic pentru reglarea organismului si femeile pentru suplimente fitohormonale.
Marar (Anthum gruveoles) se macina seminte de marar cu rasnita de cafea si se ia o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi sub limba pentru 5 minute, apoi se inghite cu apa. Se mai poate folosi si tinctura cate 20 picaturi de 3 ori pe zi, ca supliment hormonal (estrogeni) de catre femei.
Morcov (Daucus carota) se indica sucul de morcovi zilnic preparat proaspat. Se ia la inceput cate 50 ml de 3 ori pe zi, inaintea meselor cu 15 minute, apoi treptat in functie de cum reactioneaza organismul (si se obisnuieste) se va mari cantitatea pana la 200 ml de 3 ori pe zi. Se ia doar inaintea meselor cu cel putin 15-30 minute. Se mai poate folosi inflorescenta care contine estrogeni. Se ia cate 2 lingurite si se pune maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, inaintea meselor principale cate una o data. La barbati ajuta marindu-le potenta.
Paducel (Crataegus monogyra)
Roinita (Melissa officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, pentru efectul de calmare pe care-l induce acest ceai.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
Salvie (Salvia officinalis) lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Ajuta intreg organismul contribuind la diminuarea secretiilor.
Soia (Soja hipoida) se indica folosirea acestei te in orice cantitate in alimentatie, continand suplimente de estrogeni si hormoni feminini de mare ajutor in special femeilor.
Sulfina (Melillotus officinalis) lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se indica in special atunci cand este vorba despre o circulatie a sangelui defectuoasa.
Sunatoare (Hipericum perforatum) lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se indica mai ales pentru efectul de calmare pe care-l confera.
Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Diminueaza secretiile.
Telina (Apium graveolens) se indica folosirea acestui suc (cate 20 ml ) cu suc de morcovi (150 ml) de 3 ori pe zi. De asemenea se mai poate folosi si la orice mancare si sub orice forma ajutand atat barbatilor cat si femeilor. Se poate folosi si in cantitati mai mari sau chiar tincturi.
Urzica moarta alba (Lamium album) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se foloseste ca dezinfectant, ajuta la amplificarea lubrefierii vaginale in spalaturi in special si la foarte multe afectiuni din sfera genitala si urinara atat pentru barbati cat si pentru femei.
Usturoi (Alium sativum) se foloseste sub orice forma si in cantitati cat mai mari fiind de un real folos mai ales in cantitati mari si perioade lungi de timp, pentru ambele sexe.
Vasc (Vascum album) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa la temperatura camerei si se lasa la macerat pentru 8 ore. Se incalzeste la 40 grade apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi, de catre ambele sexe. Este foarte util pentru curatirea arterelor si venelor de depuneri si ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Vita de vie (Vitis vinifera) 2 lingurite de frunze maruntite se fierb in 500 ml apa pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se consuma apoi in cursul zilei 2 cani.
Zmeur (Rubus idaeus) se indica folosirea extractului din muguri de zmeur, care se gaseste la toate magazinele naturiste. Se ia conform indicatiilor producatorului. Ajuta la reglarea organismului in special al femeilor, dar si la barbati.
In alimentatie se va introduce insa mierea in locul zaharului si se pot da sucuri de legume zilnic cel putin 400 ml, inainte de mesele principale, nu dupa mese.
Se va face de asemenea tratament in functie de simptome (pentru diminuarea lor).
Se va insista pe administrarea de vitamine naturale: polen de albine, drojdie de bere, catina, maces si suc de lamaie.
Se vor putea consuma zilnic sardele sau alti pesti care sunt grasi pentru a furniza grasimea necesara si in acelasi timp ajuta la disparitia multor fenomene ne dorite. Se scoate insa din alimentatie grasimea animala si prajelile, de asemenea carnea rosie.
Maladie genetică de doua tipuri (A şi B), caracterizată prin absenţa unor factori necesari coagulării sângelui. Gena mutantă care provoacă hem [...] |
Boli care afectează permeabilitatea şi fragilitatea vaselor capilare, influenţând circulaţia sângelui la acest nivel. Plante medicinale ce pot [...] |
Boala a pancreasului caracterizata printr-un proces inflamator cu modificări degenerative şi o evoluţie spre fibroza. Apare frecvent la alcoolismul [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratarea bolilor cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |