Ciclu abundent
Tratament
Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: afin, angelica, anin, arnica, coada racului, coada soricelului, cretisoara, cretusca, maces, marar, nalba, naprasnic, ovaz, patrunjel, pecetea lui Solomon, pelin, roinita, saschiu, scanteiuta, soc, stejar, strugurii ursului, traista ciobanului, troscot, urzica, zmeur.
Modul de folosire al plantelor.
Afin (Vaccinum myrtylis) frunze-l lingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este utila si in cazurile de sterilitate. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Este una dintre plantele cu actiune astringenta puternica.
Angelica (Angelica arhangelica). Aceasta planta are posibilitatea sa regleze ciclurile dereglate in special atunci cand acestea sunt insuficiente. In plus calmeaza durerile din sfera genitala. Se va putea pentru acest efect sa se foloseasca infuzia din 30 g de rizomi si radacini puse la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se beau cate 1 ceasca dupa fiecare masa.
Anin (Anus incata) 1 lingurita de coaja de arin se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi, sau se fac spalaturi sau bai de sezut, pentru efectul astringent puternic pe care-l are datorita taninului.
Arnica (Arnica montana)- se indica folosirea tincturii cate 10 picaturi de 3 ori pe zi, luate inainte de mese cu 15 minute, puse la 100 ml apa.
Cerentel (Geum urbanum) 1 lingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este utila si in cazurile de sterilitate. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Este una dintre plantele cu actiune astringenta puternica.
Coada racului (Potentilla anserina)- infuzie din 2 lingurite de planta maruntite puse in 250 ml apa clocotita, apoi acoperit pentru 10 minute si strecurat. 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale cu acest ceai la temperatura corpului de 2 ori pe zi.
Coada soricelului (Achillea milefolium) florile in special sunt foarte utile. Se vor face ceaiuri din 2 lingurite de flori maruntite care se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri din aceasta planta pe zi sau in cazurile mai grave chiar mai multe. Se incepe acest tratament cu 7 zile inainte de inceperea menstruatiei. De asemenea se pot face spalaturi cu irigatorul de 2 ori pe zi. O data dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Are si actiune antibiotica datorita azulenelor.
Cretusca (Filipendula ulmaria)- o jumatate de lingurita de planta se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi.
Cretisoara (Alchemilla vulgaris) o lingurita de frunze si flori uscata, maruntita apoi macinata cu rasnita de cafea se va pune sub limba pentru 15 minute apoi se inghite cu putina apa. Se face acest lucru de 3 ori pe zi. Se poate face cu 2-3 zile inainte de inceperea ciclului si se incheie dupa 3 zile de la terminarea lui. Cand hemoragia este foarte puternica se poate lua cate 2 lingurite de 23 ori pe zi. Acest tratament opreste in cateva ore hemoragia si sangerarile. Actioneaza de asemenea si la nivel hormonal ca reglator. De asemenea se pot face spalaturi cu irigatorul de 2 ori pe zi. O data dimineata la trezire si seara inainte de culcare.
Maces (Rosa canina) 1 lingurita de fructe se maruntesc sau se zdrobesc si se pun la 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 15 minute. Se strecoara si se consuma 2-3 cani pe zi. Este util datorita faptului ca are multa vitamina C. Tinctura din fructe 50 g fructe maruntite se pun la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tin timp de 15 zile agitand des, apoi se strecoara. Se iau cate 20 picaturi de 3 ori pe zi in timpul menstruatiei diluat cu 100 ml apa. In cazul menstruatiei foarte abundente se poate folosi si 30 picaturi tot diluate luate inainte de mesele principale cu 30 minute inainte.
Marar (Anthum gruveolens) se folosesc semintele care se vor macina cu rasnita de cafea. Se pune 1 lingurita in gura pentru 5 minute, dupa care se inghite cu apa. Are estrogeni vegetali care ajuta la reglarea organismului. Se poate consuma de asemenea la orice mancare.
Nalba (Malva crispa)-infuzie din 2-3 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma de asemenea 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Are si actiune emolienta. Se folo0seste in ultima decada a ciclului menstrual inclusiv in timpul menstruatiei.
Naprasnic-l lingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este utila si in cazurile de sterilitate. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Are si actiune emolienta, dezinfectanta si cicatrizanta. Se face o tinctura din partea aeriana inflorita. 50 g maruntite se pun la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tin timp de 15 zile agitand des, apoi se strecoara. Se iau cate 15 picaturi de 3 ori pe zi in timpul menstruatiei diluat cu 100 ml apa. In cazul menstruatiei foarte abundente se poate folosi si 30 picaturi tot diluate luate inainte de mesele principale cu 30 minute inainte.
Nuc (Juglans regia) 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara. Intern se pot consuma 2 cani pe zi si se pot face de asemenea cate 2 spalaturi vaginale sau chiar bai de sezut pentru efectul de oprire al menstruatiei. Are actiune puternica.
Ovaz (Avena sativa) se folosesc paiele. O mana de paie se pun la 5 litri de apa si se fierb timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se fac spalaturi vaginale sau bai de sezut.
Patrunjel (Petroselinum crispus) se folosesc semintele care se vor macina cu rasnita de cafea. Se pune 1 lingurita in gura pentru 5 minute, dupa care se inghite cu apa. Are estrogeni vegetali care ajuta la reglarea organismului. Se poate folosi si frunzele crude sau sucul impreuna cu sucul de morcovi 150 ml si 50 ml de patrunjel.
Pecetea lui Solomon (Polygonatum odoratum) 2 lingurite de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Are si actiune de curatire a aparatului genital.
Pelin (Artemisia absinthum) 1 lingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute. Se consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Are o puternica actiune antibiotica.
Roinita (Mellisa
officinalis) 1
Saschiu (Vinca minor) se indica folosirea tincturii cate 5 picaturi de 3 ori pe zi. Se dilueaza cu 100 ml apa. Se indica atunci cand la afectiune este asociata si retentia apei si constipatia. Prepararea tincturii. 50 g maruntite se pun la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tin timp de 15 zile agitand des, apoi se strecoara.
Scanteiuta (Anagallis erecta) -infuzie 2 ceaiuri pe zi din 2 lingurite de planta maruntita pusa in 250 ml apa clocotita, apoi se acopere pentru 10 minute si se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Se folosea de veacuri in traditia populara pentru aceasta afectiune.
Soia (Soja hipoida) se folosesc semintele in diferite preparate culinare sau se face lapte de seminte de soia. Se poate consuma in orice cantitate continand multi estrogeni.
Stejar (Quercus robur) 1 lingurita de coaja se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara si se pot consuma 2 cani pe zi. Este unul dintre cele mai astringente plante datorita taninului pe care-l contine. Poate produce insa si constipatie. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare.
Strugurii-ursului (Arctostaphylos uwa-ursi)- infuzie din 2 lingurite de planta maruntite puse in 250 ml apa clocotita, apoi acoperit pentru 10 minute si strecurat. 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Se indica folosirea lui pentru ca ajuta foarte bine la eliminarea din organism a toxinelor iar la spalaturi se indica pentru faptul ca ajuta la curatirea tuturor impuritatilor ramase dupa menstruatie. Tinctura din frunze si fructe 50 g maruntite se pun la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tin timp de 15 zile agitand des, apoi se strecoara. Se iau cate 15 picaturi de 3 ori pe zi in timpul menstruatiei diluat cu 100 ml apa. In cazul menstruatiei foarte abundente se poate folosi si 30 picaturi tot diluate luate inainte de mesele principale cu 30 minute inainte.
Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris)- 2 lingurite de planta se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
Troscot (Poligonum aviculare) planta uscata se face praf cu ajutorul rasnitei de cafea si se ia sub forma de praf cate 1 g de 3 ori pe zi. Se pune sub limba pentru 5 minute, apoi se inghite cu apa. Este foarte utila la menometroragii in special se indica la tinerele fete.
Urzica (Urtica dioica) 2 lingurite de planta maruntite puse in 250 ml apa clocotita, apoi acoperit pentru 10 minute si strecurat. 2-3 ceaiuri pe zi. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul la temperatura corpului, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Are actiune de reglarea menstruatiei si de asemenea ajuta la remedierea diferitelor defecte care pot sa fie in sange datorita lipsei de minerale fiind una dintre plantele des indicate si folosite la aceasta afectiune.
Zmeur (Rubus idaea) se folosesc mugurii de zmeur. 1 lingurita de muguri zdrobiti se amesteca
Se vor putea face bai de sezut, sau spalaturi vaginale cu una dintre plantele de mai sus. Tratamentul este bine sa se faca cu 7 zile inainte de aparitia menstruatiei si sa se continue pe toata durata acesteia.
In cazurile cu hemoragie mai mare se poate introduce vaginal 1 lingura de carbune vegetal facut praf, pentru oprirea menstruatiei.
Zmeur (Rubus idaea) se folosesc frunzele tinere si mugurii. Sunt foarte bogate in fitohormoni, inainte de maturizarea fructelor. Din frunzele de zmeur bine uscate la umbra se poate face cu rasnita de cafea o pulbere care se poate administra de 4 ori pe zi, pe stomacul gol cate 1 lingurita. ta se tine sub limba cateva minute, dupa care se va inghitii cu putina apa. Un tratament dureaza 28 de zile si se poate relua dupa o saptamana. Acest remediu are darul de a regulariza menstrele, de a elimina simptomele neplacute dinaintea si din timpul ciclului menstrual, de a preveni unele afectiuni ginecologice care apar pe fondul dezechilibrelor hormonale.
Se mai pot folosi preparatele gemoterpeutice care exista in toate magazinele de profil si care se folosesc conform indicatiilor producatorului.
Atentionare! Atunci cand tratamentul este facut corect si nu se observa nici o ameliorare sau daca exista hemoragii foarte abundente trebuie facut un nou control ginecologic care va stabili probabil un alt diagnostic si in functie de acesta se va opta pentru un tratament naturist sau chiar chirurgical in cazurile grave cu hemoragii mari (probabil un fibrom, avort, rani, etc).
Ciclul menstrual este un complex de schimbari ciclice care includ modificari la nivelul ovarelor, endometrului uterin, colului uterin, vaginului si [...] |
Functia reproducatoare feminina presupune o interconexiune complexa a hormonilor si aparatului reproducator. Partea din creier unde se afla hip [...] |
Ciclul menstrual este un complex de schimbari ciclice care includ modificari la nivelul ovarelor, endometrului uterin, colului uterin, vaginului si [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratarea bolilor cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |