Bartholonita
Este o complicatie a infectiilor acute vulvo-vaginale, indeosebi in urma celor de natura gonococica.
Tratament.
Tratamentul urmareste inlaturarea stagnarii scurgerilor purulente la nivelul vulvei, fiindca infectarea glandei lui Bartholin se face pe cale ascendenta in lungul canalului excretor. De aceia se recomanda spalaturi caldute, fara presiune, cu ceaiuri medicinale, si bai calde de sezut, de mai multe ori pe zi, tot cu te medicinale.
Se va evita tamponul de vata sau orice alt pansament, fiindca produce iritatii locale prin stagnarea puroiului. Repausul fizic este necesar.
Plante medicinale care se pot folosi la tratarea acestei afectiuni: arnica, busuioc, cerentel, coada racului, coada soricelului, galbenele, iasomie de padure, musetel, naprasnic, pin, tataneasa, urzica, urzica moarta alba,
Modul de folosire al telor medicinale.
Arnica (Arnica
montana)
Busuioc (Ocium basilicum) 2 linguri de ta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.
Cerentel (Geum urbanum) 1 lingurita de radacina maruntita se va pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi
Coada-racului (Potentilla erecta) 2 lingurite de ta se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani de ceai dar numai dupa mesele
Coada soricelului (Achillea milefolium) 4 linguri de flori maruntite se vor pune la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi.
Galbenele (Calendulla officinalis) se poate folosi :
a) 2 lingurite de flori maruntite, puse la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3 ceaiuri pe zi.
b) Tinctura- cate 20-30 picaturi luate de 3 ori pe zi, diluate in apa. Este un remediu foarte util.
Iasomie (Philidelphus coronaris) 2 lingurite de flori maruntite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute si apoi se vor strecura. Se pot consuma 3 cani pe zi.
b) Tinctura se vor lua 20 de picaturi de trei ori pe zi diluate in 100 ml apa. Se va face din 50 g de ta maruntita care se pune intr-o sticla cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se tine apoi timp de 15 zile agitand puternic de mai multe ori pe zi. Se strecoara apoi si se tine in sticle de culoare inchisa la rece.
Musetel Matricaria chamomilla) se vor pune 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani din acest ceai pe zi.
Naprasnic (Geranium robertiarum) 2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma 3 cani pe zi.
Pin (Pinus silvestris) Muguri de Pin, se vor lua 2 lingurite de muguri de pin si se vor marunti. Se pun apoi si se fierb pentru 10 minute in 250 ml de apa. Se strecoara si se vor indulci cu miere preferabil poliflora. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
Tataneasa (Symphythum officinalis) 2 lingurite de radacina maruntita se vor pune in 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile pana la 3 ceaiuri.
b) Tinctura care se va face din 50 g de radacina maruntita, pusa cu 250 ml alcool alimentar pentru 15 zile la temperatura camerei. Se va agita zilnic de cel putin 2 ori pentru a se extrage principiile active din ta. Se strecoara apoi. Se va lua cate 20-30 picaturi puse in 100 ml apa de 3 ori pe zi.
Urzica (Urtica dioica) se vor pune 2 lingurite de radacina de urzica la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoara si se pot consuma 3 cani pe zi.
b) Suc de urzica obtinut cu storcatorul de fructe si diluat cu un alt suc sau cu apa. Se va lua cate 20 ml de 3 ori pe zi.
c) Planta maruntita se vor pune 2 lingurite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
Urzica moarta alba (Lamium album) se vor pune 2-3 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
Plus bai de sezut cu flori de fan care sunt si ele foarte eficiente de mai multe ori pe zi.
Se va folosi la tratament unguente din diferite te: brusture, catina, galbenele, iasomie, plop negru, sunatoare, tataneasa. Se gasesc la magazinele naturiste.
Acestea se pot amesteca cu putin propolis brut pentru a fi mai eficiente. Se pune 10% propolis la fiecare crema, pentru acest lucru. In felul acesta se vor distruge microbii.
Se mai poate folosi de asemenea untura sau slanina ranceda. Acestea au posibilitatea sa distruga foarte multi microbi si virusuri.
Se mai poate folosi tinctura din diferite te in diferite dilutii in functie de toleranta individuala. Se pun in apa cu care se fac spalaturile. Poate ca este cel mai usor mod de tratament si totodata eficient.
Stare fiziologica instalata, în general, dupâ 40-45 de ani, ce se manifesta prin diminuarea progresiva a amplitudinii de acomodare, datorita pierder [...] |
Dereglarea metabolismului calciului, care duce la dureri şi crispări musculare, ameţeli, transpiraţii, mare excitabilitate, tulburări de ritm car [...] |
Infecţii cauzate de un grup de viruşi denumiţi adenoviruşi, care produc o serie de sindromuri clinice: rinite, faringite, conjunctivite, pneumonii [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratarea bolilor cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |