Afectiuni genitale
In afara de bolile ginecologice, afectarea prostatei, etc sunt foarte multe alte afectiuni ale sferei genitale, atat la barbati cat si la femei. Va dam aici cateva tratamente care sunt mai des intrebuintate.
In toate cazurile prin tratament extern se intelege spalaturi facute cu irigatorul vaginale sau la barbati se spala glandul si se pot face bai de sezut. Se vor intrebuinta numai ceaiuri la temperatura corpului si jetul cu care se va face spalatura nu va fi puternic, deci irigatorul se va lasa la o inaltime de maximum 75 de cm. In cazurile in care jetul este prea slab nu se pot face spalaturi eficiente, iar in cazul in care este prea puternic, se pot produce raniri.
Plantele medicinale cu care se poate face tratamentul: arnica, boz, branca ursului, brusture, coada racului, coada soricelului, cretisoara, feriga, galbenele, hamei, iasomie, migdale, nalba, patrunjel, plop negru, rozmarin, sanzaiene, sfecla alba, stejar, telina, varza.
Modul de folosire al telor medicinale:
Arnica (Arnica montana) se indica folosirea tincturii care se pune 1 lingurita la 250 ml apa. Se pot face cu aceasta spalaturi zilnic de 2 ori. Are un deosebit efect antibiotic.
Bozul (Sambucus ebulus) boabe- dulceata si boabe in rachiu, ca si frunzele pisate fierte in untura de porc, cu care se pot face cataplasme si se aplica la umflarea testiculelor. La femei la umflarea organelor externe sau la barbati la umflarea glandulara sau a testiculelor..
Branca ursului (Heracleum spondylus) cel mai eficient este folosirea tincturi care se gaseste gata preparata la magazinele naturiste. Se pune o lingurita de tinctura la 250 ml apa si se fac spalaturi sau in cazurile barbatilor comprese. Se foloseste pentru efectul antiinflamator, dezinfectant si de reglarea activitatii organelor genitale.
Brusture (Arctium lappa)- la barbat se infasoara membrul in frunze de brustur in cazurile de blenoragie. Din radacina 2 linguri fierte timp de 15 minute apoi strecurate se pot face spalaturi vaginale la femei si spalaturi ale membrului in diferite afectiuni in special cu rani sau eroziuni.
Coada racului (Potentila anserina) 1 lingurita de ta se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi, pentru efectul astringent. Intern se ia pentru diminuarea secretiilor 2-3 cani pe zi, dupa mese. Se poate folosi pentru diminuarea secretiilor si pentru cazurile in care exista hemoragii care trebuie oprite.
Coada soricelului (Achillea milefolium) in amestec 1/1 cu urzica si pir. Se fierbe apoi timp de 5 minute si se strecoara. Este util la spalaturi locale in cazurile cu blenoragie. Este un bun antibiotic. De asemenea se mai poate folosi la infectii de diferite etiologii, leucoree, rani.
Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 1 lingurita de ta se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi, pentru efectul astringent. Intern se ia pentru diminuarea secretiilor 2-3 cani pe zi, dupa mese. Ajuta la diminuarea secretiilor si oprirea hemoragiilor.
Feriga (Dryopteris filix mas)- rizomi, Se face din 2 lingurite maruntite si fierte in 250 ml apa timp de 15 minute. Se poate folosi la toate afectiunile sferei genitale atat la barbati cat si la femei. Este util la toate afectiunile din sfera genitala, inflamatii, infectii, mai ales cand in cadrul afectiunii sunt implicati si viermi intestinali, protozoare, sau chiar microbi mai activi, etc.
Galbenele (Calendula officinalis) 1 lingurita de ta se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se indica pentru efectul antibiotic si emolient. Intern se pot consuma de asemenea cate 2-3 cani.
Hamei (Humulus lupulus)- infuzie din 2 lingurite de conuri maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se poate folosi apoi la blenoragie. Se ia atat intern cat si spalaturi externe de mai multe ori pe zi. Este un calmant si dezinfectant.
Iasomie (Philadelphus coronaris)- flori-2 lingurite de flori maruntite se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se lasa 15 minute apoi se strecoara. Se pot folosi la diferite spalaturi la eroziuni, infectii sau diferite boli. In amestec cu galbenele in parti egale se poate sa distruga trichomonas vaginalis.
Migdale (Prunus amigdalus)- se cumpara 1 kg de samburi de migdale. Se curata de coji. Se pun intr-o piulita si se piseaza, pana devin pulbere. Se pune apoi peste aceasta 1 litru de apa rece si se adauga 500 d de zahar. Se pune la foc si cand zaharul s-a topit definitiv mai lasati-l sa dea cateva clocote. Filtrati pe urma totul si mai puneti 750 g miere. Se pune totul intr-un borcan cu capac. Se ia in fiecare zi sub forma de cura in felul urmator: dimineata la trezire 1 lingura si inainte de fiecare masa cu 15 minute, cate 1 lingura. Se face pana la terminarea preparatului. Acesta ajuta la calmarea inflamatiei uro-genitale.
Nalba (Malva crispa)- frunze fierte in vin apoi se panseaza cu acestea glandul masculin in cazul ranilor. Spalaturile la femei sunt emoliente si cicatrizante fiind indicate in toate formele de rani.
Patrunjel (Petroselinum crispus)- 2 radacini de patrunjel maruntite se fierb in 500 ml apa timp de 30 minute la foc mic apoi se pot folosi in cazurile de blenoragie atat intern cate 2-3 cani cat si extern la spalaturi de mai multe ori pe zi. Este bine sa fie asociat tratamentului medicamentos.
Plop negru (populus nigra)- muguri- se poate face decoct pentru spalaturi in multe afectiuni sau se poate face o alifie cu care se unge local la rani.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis)- 2 linguri de ta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se poate folosi la spalaturi in cazurile de leucoree.
Sanzaiene (Asperula odorata)- 4 lingurite de ta maruntita se va pune la 500 ml apa clocotita. Se strecoara dupa 10 minute si apoi se fac spalaturi vaginale. Este util acest tratament in cazurile de afectiuni genitale cu inflamatii si dureri mai mici. La durerile mari nu ajuta.
Sfecla alba (Beta vulgaris)decoct din radacina rasa 2 lingurite se fierb 5 minute si se pot utiliza la spalaturile aparatului genital masculin sau spalaturi vaginale in special in boli inflamatorii cu dureri, leucoree, etc. Se pot folosi si frunzele proaspete aplicate extern de barbati. Sunt calmante a durerii.
Stejar ( Quercus robur) 2 lingurite de coaja maruntita se pun la 500 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si se pot consuma intern cate 2 cani pe zi, sau se fac bai sau spalaturi. Sunt foarte astringente datorita taninului. Au si actiune hemostatica.
Telina (Apium graveolens)- frunze se fierb in lapte dulce si se aplica apoi pe testiculele umflate pentru decongestionare. Femeile pot de asemenea folosi tot pentru inflamatii externe.
Varza (Brasica oleracea)- suc produce lapte la mamele care alapteaza. Frunzele se poate sa se aplice strivite pe locurile externe inflamate.
Untura de porc ranceda se foloseste in unguente pentru distrugerea proteusului, stafilococului, candidei, atat la barbat cat si la femeie.
Propolisul se poate folosi la orice afectiune.
Bolile venerice vor fi tratate de cabinetele specializate, fiind contagioase si este obligatorie prezentarea la cabinetele speciale pentru evidenta si tratament.
Prostata se gaseste sub vezica urinara, la nivelul de unde pleaca uretra, prin care se elimina urina. La barbatii in varsta, se produce o c [...] |
Unguentul se prepara din 1/2 kg de varza taiata marunt, 2 linguri de tarate de grau, care se fierb intr-un litru de vin alb de casa. Dupa fierbere, se [...] |
arbore de chinina, cimisir, fierea-pamantului, floarea-soarelui, foaie-grasa, ghintura, roua-cerului, veronica. [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratarea bolilor cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |