eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Vene varicoase


Vene varicoase
Venele varicoase apar din cauza colapsului valvelor cu un singur sens din venele picioarelor care previn intoarcerea sangelui. Sangele din picioare care se intoarce la inima inunda venele, intinzandu-le peretii si facandu-le sa se umfle din cauza presiunii exercitate asupra lor, ceea ce le face fragile si sensibile la atingere. Ereditatea joaca un rol in aparitia varicelor, la fel ca statul in picioare mult timp si numarul mare de sarcini. De multe ori primul semn de varice il reprezinta senzatia de greutate si durere din picioare, mai ales seara, dupa care, pe masura ce boala inainteaza, devin vizibile venele nodoase cu tenta albastruie. Extirparea chirurgicala a varicelor este solutia de ultima instanta, dar operatia nu impiedica degenerarea altor vene, daca nu se are in vedere ameliorarea starii generale de sanatate a organismului.

Prevenirea este mama medicinei. Daca sunteti predispusa la varice, odihniti-va cat mai mult si nu stati mult timp in picioare. Va puteti ajuta tinandu-va picioarele ridicate pe durate scurte de timp de-a lungul zilei, purtand ciorapi medicinali si imbunatatindu-va circulatia prin exercitii de intindere. Un exercitiu eficient este ca din pozitia intinsa pe podea, cu o perna sub spate, sa va ridicati picioarele si sa le sprijiniti de perete. Faceti acest exercitiu timp de cel putin zece minute odata.
Dusurile alternative la picioare, intai cu apa cat suportati de fierbinte, apoi putin mai mult cu apa foarte rece, tonifica si intaresc muschii venelor prin dilatare si contractare. Chiar si facut numai cinci minute pe zi, acest exercitiu va va ameliora starea venelor. Alte exercitii eficiente sunt mersul in pas vioi si inotul.
O dieta bogata in lecitina din produse de soia si in rutin, un bioflavonoid extras din hrisca, intareste peretii venelor (luati de doua trei ori pe saptamana cu scop preventiv). letele de Rutin se elibereaza fara reteta si puteti lua cate doua de trei ori pe zi in timpul mesei. Mancati alimente bogate in vitamina A, C si E si cele din familia cepei, mai ales usturoi.

Tratament cu te medicinale:


(Plantele cele mai indicate sunt subliniate.)

> Masati-va picioarele cu un unguent cu castan salbatic sau Witch Hazel (Hamamelis virginiana) ( ina 31).
> Puneti-va cataplasme cu mucilagiu de tataneasa ( ina 29).
> Infuzii sau tinctura din oricare din urmatoarele: Witch Hazel (Hamamelis virginiana), castan salbatic, galbenele, coaja de stejar, tataneasa sau coada-vacii, cu care va tamponati picioarele de mai multe ori pe zi; tinctura se dilueaza in proportie de o parte la cinci parti de apa.
> Crema de arnica pentru calmarea durerilor si mancarimii.
> Comprese cu te: inmuiati o bucata de material in infuzie din tele de mai sus si bandajati-va picioarele cu ea timp de mai multe ore sau peste noapte, acoperita cu o folie de plastic ca sa previna evaporarea infuziei. Legati-o cu un bandaj ca sa stimulati circulatia venoasa. Bandajati-va picioarele de la varfuri pana la coapse cat stati intinsa. Cel mai bine este sa va puneti bandajele sau ciorapii medicinali dimineata la sculare, cand picioarele nu sunt umflate. > Adaugati cate o picatura-doua de ulei esential de chiparos si lamaie in apa de baie. (Aveti grija ca puteti avea o reactie de fotosensibilitate sau sensibilitate a pielii la lamaie; agitati bine apa ca sa se dizolve uleiurile. Evitati sa va expuneti la soare sau sa faceti bai de ultraviolete dupa aceasta procedura.)
Puteti cumpara fara reteta creme sau unguente din te. Verificati ce ingrediente contin.Incercati sa luati urmatoarele timp de doua-trei luni pentru imbunatatirea circulatiei si tonifierea venelor: flori de tei, 2-4 ml/g, coaja de Prickly Ash (Zanthoxylum americanum), 3-5 ml/g, fructe de paducel, 1-2 ml/g, coada-soricelului, 2-4 ml/g, castan salbatic, 5 ml/g. Total: 100 ml/g/saptamana. Dozaj: tinctura de trei ori pe zi sau infuzie/decoct, o cana de trei ori pe zi.


Suplimente

tamina C cu bioflavonoide: 250 mg de trei ori pe zi, in faza acuta a


bolii. Maximum 250 mg pe zi pe termen lung.

tamina E: 400 UI pe zi, in faza acuta mariti doza pana la 800 UI
timp de una-doua saptamani sau luati o lingura de germeni de grau pe zi.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Volumul suplimentar de sange din organism intinde peretii venelor si presiunea uterului asupra venelor care trimit inapoi sangele din picioare l [...]
Este un simptom frecvent, dar este rareori indiciul unei probleme grave. Cauza cea mai obisnuita a durerii de cap este tensiunea musculara indusa de s [...]
Ingrediente: 100 g de suc de varza si 100 g de miere. Preparare: curatati o ceapa, taiati-o marunt, stoarceti sucul intr-un borcan, adaugati miere, am [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile