|
|
Hamei
are efecte tonic amara stomahica si aromatizanta asupra digestiei deoarece stimuleaza secretia gastrica, asupra cii biliare, antiseptic, este un antibiotic chiar si impotriva bacilului Kokh, regleaza circulatia, are e 121i83b fecte deosebite asupra sistemului nervos. Au actiune sedativa centrala, psihotropa anafrodisiaca, antispastica, calmant nervos, somnifer, tonic amara, reduce tensiunea arteriala.
Intra in componenta ceaiurilor calmant si sedativ.
Extern: principiile active din conurile femele au proprietati antiseptice, antibacteriene, antiinflamatoare.
Impiedica inmultirea microbilor, previn infectia microbiana si inflamatiile, ajuta la tonifierea parului.
n 2 lingurite de conuri maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se vor strecura. Este foarte util sa se consume 3 astfel de cani in afectiunile venoase sau problemele de circulatie.
-2 linguri de conuri se pun la 250 ml apa clocotita. Se vor lasa timp de 30 de minute acoperite, apoi se strecoara. Se vor consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi in afectiunile respiratorii inclusiv tuberculoza. Are si rol sedativ si se poate folosi in nevroze cu anxietate. In insomnii se recomanda o infuzie mai slaba cu jumatate de ta si se va lua inainte de culcare..
-Se macina conurile de Hamei cu rasnita de cafea transformandu-se in praf fin. Se va lua un varf de cutit de trei ori pe zi. Acesta se va tine sub limba pentru 10 minute dupa care se va inghiti cu putina apa. Este util mai ales celor care doresc o suplimentare cu fitohormoni.
-Pentru combaterea acneei si a seboreei se recomanda comprese cu o infuzie de conuri din 2 lingurite la cana.
-Tinctura din 10 conuri de hamei, macerate in 90 ml alcool de 90 grade este recomandata in tuberculoza si trichomonas vaginalis. Se administreaza 2-4 ml pe zi zilnic.
Hameiul stimuleaza cresterea poftei de mancare, este depurativ al sangelui si fortifiant. Mugurii fragezi ai plantei au o suculenta deosebita [...] |
Planta medicinala prin conurile femele, recoltate in augusi-septembrie si uscate la temperatura camerei. Acestea contin uleiuri Volatile si o r [...] |
Denumire stiintifica: Humulus lupulus. Denumiri populare: amei, cumulau, curpan, hamei-salbatic, hamei, himei, himel, maiuga, maluga, mei [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratamente cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |