GRAUL
Proprietati farmacologice: indicat in toate afectiunile cronice sau degenerative, la afectiuni neurologice, tulburari vegetative, digestive, renale, antidiuretic (semintele), antiinflamator (radacina), ant 242c23c imicrobian, diuretic (radacina), emolient, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general, etc.
-Graul incoltit: util in toate afectiunile cronice sau boli grave inclusiv cancer, este un stimulator al intregului organism.
-Taratele de grau: utile pentru continutul lor in substante minerale si mai ales pentru ca usureaza digestia, fac bol alimentar ajutand defecatia-foarte utile in curele de slabire
Preparare:
-Faina de grau se pune sub forma de pudraje pe rani.
-Faina de grau se face un aluat cu apa si se aplica pe rani.
-Din faina de grau se extrage amidonul care se foloseste la diferite preparate cosmetice sau la tratamentele afectiunilor dermatologice in special.
-Tarate de grau-se poate sa se macine si se consuma in curele de slabire sau se face bors util si el in multe afectiuni. Se pot lua in functie de toleranta, intre 1-6 linguri pe zi, sau chiar mai mult daca se suporta bine acest simplu tratament.
-Pulbere de tarate de grau- 1-2 linguri pe zi luate cu apa sau se pun in mancare la anemii, colite, constipatie, obezitate, dereglari ale sistemului digestiv.
-Grau incoltit se va lua cate o lingura de trei ori pe zi in diferite afectiuni. Aceasta cantitate insa se poate mari tot in functie de toleranta individuala.
-Suc din mladite tinere de grau. Se va lua cate 20 ml de 3 ori pe zi in cure de 20-30 zile. Sunt bune mladitele cat timp sunt verzi, insa se pot cultiva si in ghivece, chiar iarna.
O reţetă, care pe lângă efectele antiinflamatorii, are în plus efecte diuretice şi sudorifice, şi este tot din amestec de plante cu un plic de [...] |
Artrita este o boală inflamatorie degenerativă cu interesare articulară. Există două tipuri majore, osteoartrita şi poliartrita reumatoidă. Alt [...] |
Prin displazie se înţelege proliferarea unor celule anormale din punctul de vedere al formei sau structurii lor şi este diagnosticată la analiza s [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratamente cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |