eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Floarea soarelui


FLOAREA SOARELUI

Helianthus annus-

este semisicativ fiind format din gliceridele acizilor oleic si linoleic.

Se intrebuinteaza ca vehicul la prepararea diferitelor uleiuri si solutii uleioase injectabile, dupa o prealabila purificare si neutralizare.

In tratamentele naturiste se foloseste foarte mult uleiul de floarea soarelui presat la rece, care este foarte util intr-o serie de afectiuni singur sau in diferite combinatii.

Radacina: se scoate toamna din 515j94f pamant se spala, se taie in fasii inguste si se pune la uscat. Are calitati laxative si usor calmante gastric.

Tulpina se recolteaza si se foloseste numai verde avand puternice efecte febrifuge.

Frunzele se utilizeaza tot proaspete fiind expectorante si decongestive pulmonare.

Petalele florii se culeg prin ciupire si se folosesc proaspete (pentru tinctura) sau se usuca in strat subtire. Au un efect puternic de stimulare imunitara, antitumorala si de marire a capacitatii de aparare a organismului.

Semintele proaspete si ne decojite reprezinta un remediu pentru combaterea bolilor de rinichi, bila si circulatorii.

Preparare:

-l lingurita de ulei dimineata la trezire in cura de mai multe zile. Apoi se va culca 10 minute pe partea dreapta. Se va face in cura de cateva zile. Se mai pot lua insa si 2 linguri de supa pline cu ulei seara la culcare mai multe zile la rand.

-Se prepara diferite uleiuri cu te descrise la tele respective, de asemenea folosirea lor este tot acolo trecuta.

-Creme se foloseste la fel cum este descris la tele cu care se foloseste, pentru ca este mult mai eficient daca este folosit impreuna cu alte te medicinale.

-Pulbere din radacina. Radacinile uscate se macina cu rasnita electrica. Pulberea obtinuta se administreaza pe stomacul gol, cate o lingurita rasa, care se tine sub limba 10 minute, apoi se inghite cu apa. Doza maxima este de 4 lingurite pe zi. Se recomanda in caz de constipatie, indigestie, dureri de stomac.

-Extern se foloseste la afectiunile de mai jos in strat subtire aplicat de 2 ori pe zi. Ca ecran pentru soare se poate unge pielea inainte de a se expune la soare.

-Se poate combina cu foarte multe te medicinale.

-Semintele se pot consuma zilnic cate 100 g de mai multe ori in diferite afectiuni. Unt foarte utile la tratamentele interne. Se pot de asemenea curata (exista in comert gata curatite) de coaja si macina daca aveti probleme cu dantura.

-Vin din frunze si tulpina. Se umple un borcan cu tulpini si frunze, se adauga vin alb cat sa le acopere. Se lasa la macerat in vasul inchis doua saptamani, apoi se fltreaza printr-un tifon. Se amesteca o lingura de miere cu 4 linguri de vin de floarea soarelui, iar aceasta cantitate se ia impartita in patru doze zilnic, inainte de a manca, timp de 2 luni. Se administreaza astfel in caz de febra si ca adjuvant in tuberculoza.

-Tinctura din petale. Petalele proaspete se toaca fin, se pun intr-un borcan cu capac pana se umple (fara a presa) si se adauga deasupra alcool alimentar de 80 grade, cat sa le acopere. Se lasa la macerat timp de 10 zile, dupa care se filtreaza prin tifon. Se trage lichidul in sticle mici. Se recomanda in afectiuni gripale si infectioase cate 1 lingurita de 3 ori pe zi timp de 4 saptamani. In caz de tumori maligne si benigne- cate 1 lingurita de 4 ori pe zi diluat intr-o cantitate de 100 ml apa, in faringita, amigdalita, bronsita cronica" class="text">bronsita cronica ca la gripa plus gargarisme cu 3 lingurite de tinctura diluata in 100 ml apa.

-Terci de seminte. Se rasnesc semintele de floarea soarelui cu tot cu coaja. La 5 linguri de pudra se adauga apa calduta cat sa formeze o pasta, care va fi lasata un sfert de ora la temperatura camerei. Se ia o singura priza pe stomacul gol. Terciul este util in nefrita, cistite, gonoree.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Obtinut din semintele de floarea soarelui (Helianthus Annus, Composee), cunoscut, mai ales, in tarile europene de est, inclusiv Rusia, folosire ce [...]
Afecţiunile colului uterin, sau partea inferioară a uterului care se deschide în vagin, includ inflamaţia sau cervicita, eroziunea cervicală, dis [...]
Se va utiliza ceaiul de ghimpe, preparat din 250 ml apă, în care se fierbe o linguriţă din plantă, 5 minute. Se strecoară, se varsă un plic [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile