eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Crinul alb


Crinul alb

Lilium candidum

petalele- bactericide, cicatrizante, se pot folosi in tratamentele diverselor rani, atat extern cat si intern cu efecte certe de cicatrizare. Sunt utile chiar si in calmarea durerilor. De asemenea se poate utiliza ca expectorant fiind fluidifiant al secretiilor bronhice.

Bulbul se foloseste mai mult la afectiunile cailor respiratorii pe care le poate vindeca in cazurile mai usoare, iar la cele mai grave aducea ameliorari evidente.

Se mai poate folosi pentru efectul sau calmant al sistemului nervos. De asemenea este de ajutor in cazul afectiunilor cardiace prin aceia ca regleaza bataile inimii mai ales in excitatii nervoase in stres sau alte cazuri.

Preparare si administrare:

-Abcese, arsuri, furuncule, rani externe- se va fierbe sau se coace bulbul si se badijoneaza local cu el cald. Se schimba la 6-8 ore cu altul tot cald. Ajuta la colectarea puroiului si apoi la spargere si vindecare dupa ce se elimina puroiul.

-Afectiunile interne sau externe pot sa mai beneficieze de tratamentul cu infuzia din petale sau decoctul din bulb. Se va pune o lingurita de ta maruntita la o cana de apa. In cazul infuziei se pun direct in apa clocotita, se acopere apoi 15 minute si se strecoara, iar in cazul decoctului se vor pune in apa rece. Se fierb apoi timp de 10 minute, se strecoara si se pot folosi. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se foloseste la tratarea inflamatiilor cailor respiratorii superioare, tuse uscata, sedativ asupra inimii si sistemului nervos central.

-Se pune floarea 2-3 linguri maruntita proaspata intr-o sticla si se toarna peste ea apa rece. Se astupa bine si se lasa la macerat timp de 8-l0 zile. Se strecoara. Se aplica sub forma de spalaturi locale folosind un tampon de vata in cazul durerilor de ochi.

-Restul afectiunilor inclusiv cele interne se vor putea face cu tinctura

cel mai bine. Se va face o tinctura din petale de crin care se pun o parte de petale cu 5 parti alcool alimentar de 70˚. Se tin astupate ermetic la temperatura camerei, timp de 15 zile agitand des recipientul. Se va strecura apoi si se va pune in recipiente de capacitate mai mica care se inchid ermetic. Se poate lua intern o lingurita de 3 ori pe zi diluata cu apa sau extern in functie de toleranta individuala se aplica in dilutie cu apa. Este mult mai eficient cu cat este mai concentrat. La fel se poate folosi si din bulb.

In ureche se poate pune ceai caldut sau tinctura cateva picaturi de asemenea caldut, dupa care se astupa cu putina vata pentru a nu iesi afara.

La dureri de ochi sau alte afectiuni oculare se va pune 2 lingurite de petale la o cana de apa rece seara si dimineata se strecoara si se fac spalaturi cu aceasta apa cu ajutorul unui tampon de vata.

Se poate face pentru ochi, urechi, afectiunile stomacului, etc un ulei din 50 g de radacina macinata care se va pune la l de ulei. Se tine apoi timp de 6 saptamani la soare, dupa care se strecoara. Pentru a se putea obtine mai repede se va pune pe baia de apa. Se fierbe timp de 3 ore apoi se strecoara. Se pot face cu acesta si diferite creme prin adaos de ceara de albine in functie de cat de tare doriti sa o faceti. In general se pune 20 g la 100 g de masa grasa. In cazul in care doriti sa faceti mai tare se pune mai multa ceara si se retopeste din nou, iar daca este prea tare se mai pune ulei si se retopeste, pana o faceti cum va convine.

Uleiul se va pune caldut cate 3-4 picaturi in durerile de urechi sau se poate unge local in afectiunile ginecologice externe o data sau de 2 ori pe zi.

Se va putea aplica la foarte multe afectiuni externe crema aceasta care are si un rol important in cicatrizare.

Mentionam de asemenea faptul ca se poate folosi la fierberea radacinii sau chiar a petalelor nu numai ulei ci si alte produse care contin grasimi: unt dupa ce se fierbe si se arunca spuma si depunerile, untura de porc nesarata, grasime de pasare ( gasca, rata, etc), grasime de alte animale inclusiv din animale vanate. Se mai poate de asemenea folosi sau de oaie, vita, etc.

In cazul in care se doreste pentru produsele care sunt in farmacii puteti opta pentru vaselina si lanolina in parti egale care se vor amesteca cu praf din ta sau cu bulb maruntit Se poate prepara crema ca mai sus

Se foloseste foarte mult in cosmetica sau la afectiunile externe ale pielii fiind una dintre tele favorite. In special daca se face cu tinctura din petale sau bulb.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Se presupune că jumătate din populaţia globului suferă de o formă oarecare de alergie. în Occident, numărul persoanelor alergice creşte cu rap [...]
CORN Cornus mas toate partile tei au proprietati astringente, pentru ca toate contin tanin. Sunt din aceasta cauza si antidiareice, cicatr [...]
GHIMPE SAU HOLERA Xanthium Spinosum are actiune decongestiva ferma in adenomul de prostata, putand in cazurile mai avansate sa duca la evit [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile