eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Busuioc


MIME-Version: 1.0 Content-Location: file:///C:/2CD71DAB/sjkdjk.htm Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Content-Type: text/html; charset="us-ascii"

BU= SUIOC

<= o:p> 

Ocinum basilicum Fam Labiate<= /p>

antiseptic intestinal, absoar= be gazele din stomac, antispasmodic, stimuleaza digestia datorita uleiului volatil, calmeaza colicile, creste secretia de lapt= e la mamele care alapteaza. 545f58f Combate greturile si varsaturile inca de la prima administrare. Antiinflama= tor stomacal si intestinal, dar poate fi folosit si extern ca antiinflamator. Este usor diuretic stimuland digestia. Carminati= v, expectorant, antiseptic intestinal. Este un bun energizant si febrifug. Avand aceste proprietati si fiind si foarte aroma= t cu o aroma placuta este una dintre tele des folosite.<= /o:p>

I se atribuie foarte multe pr= oprietati in credinta populara. Se mai foloseste mult in cosmetica, pentru efectele pe care le are asupra pielii si parului.

Mod de preparare:

-Se poate folosi ta proaspata frecand cu ea locur= ile unde au fost intepate de insecte dupa ce s-a scos eventual = acul. Se mai foloseste in urticarii, mancarimi tot asa= .

-Planta proaspata- cateva ramurele puse la = un litru de apa si lasat pentru 12 ore. De seara pană= ; dimineata, cand se poate consuma in cursul zilei dupa strecurare. Se spune ca reda voiosia si dorinta de viată= ;. De asemenea se spune ca intinereste.

-Praf de ta uscata obtinut cu rasni#= 5;a de cafea. Se poate lua cate un varf de cutit, pan= 59; la o lingurita care se va pune sub limba timp de 10 minute. = Se inghite apoi cu putina apa. Se poate lua de 3 ori pe z= i.

-Infuzie. 1-2 lingurite de ta maruntita = se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apo= i se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este preferabil sa se consume inainte de mese. În afara de diabet se poate s= 9; se indulceasca cu miere poliflora. Este foarte util in colici intestinale, balonari, bronsita, etc.

-Macerat- 2 lingurite de ta maruntita se= pun la 250 ml apa rece. Se lasa apoi timp de 12 ore la temperatura camerei. Se strecoara. Se poate consuma dimineata. Se pot bea 2-3 cani pe zi.

-Tinc= tura- 50 g de ta maruntita se vor pune intr-o sticla care se poate inchide ermetic cu 250 ml alcool alimentar de 70°. Se va tine la temperatura camerei timp de 15 zile, agitand des stic= la, dupa care se strecoara. Se poate apoi lua cate o linguri= 55;a de 3 ori pe zi diluat cu 100 ml apa.

-Unguent- praf de busuioc obtinut cu rasnita de cafea. Se cerne. Se amesteca 50 g de praf cu 50 g de grasime( unt, untura, lanolina, seu de oaie, seu de vita, vaselina). = Se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune in cutiute= la rece. Se unge in strat subtire de 2 ori pe zi. În  cazul in care se doreste obtinerea unei creme mai consistente se poate pune si ceara = de albine dupa dorinta (la cantitatea de mai sus se pun 10-20 g) si atunci se topeste pe baie de apa. La racire se va mesteca incontinuu pentru ca are tendinta sa se stratifice.

-Vin- la 1 litru de vin de buna calitate se vor pune 20 g de ta maruntita. Se lasa la macerat timp de 8 zil= e, dupa care se va strecura si se va complecta pana la un litru cu vin. Se amesteca si se poate folosi cate 50 ml de 3 ori pe zi.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Busuiocul are efecte fortifiante asupra functiilor stomacului, revigoreaza intregul organism, relaxeaza sistemul nervos si este un [...]
Busuiocul are efecte fortifiante asupra functiilor stomacului, revigoreaza intregul organism, relaxeaza sistemul nervos si este un [...]
Denumirea botanica: Ocimum sanctum (sinonim: O. tenuiflorum), O. gratissimum. Familia: Lamiaceae. Denumiri comune: tulsi (in limb [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile