eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Brustur


BRUSTUR

Arctium lappa Fam. Compositae

nitrat de potasiu, ulei eteric, mucilagii, inulina, acid palmitic, acid cafeic, sigmasterol, sitosterol, substante amare, vitamine B, saruri minerale inclusiv de potasiu, etc.

Actiune farmaceutica: aromatizant, calmant al colicilor intestinale, absoarbe ga 747f58h zele, galactagog, reduce starile de voma, antiseptic intestinal, carminativ, stimuleaza digestia, diuretic, antiinflamator renal, calmeaza durerile de cap, expectorant, antiseptic pulmonar, antiinflamator gastric, antitumoral, aromatizant, antidiareic usor. Partea cea mai toxica a tei este radacina datorita arctininei, uleiului esential si lactonei care poate provoca tulburari digestive, transpiratii, nefrite, poliurie sau anurie, dar cu pronostic bun pentru ca inceteaza dupa ce nu se mai foloseste ta.

Ar mai trebui adaugat ca impiedica infectiile si inmultirea microbilor. Are actiune antitermica. Este astringent excelent si provoaca dezintoxicarea organismului. Modereaza si chiar regleaza secretiile organismului. Ajuta cicatrizarea. Datorita diurezei pe care o produce se foloseste la o serie de afectiuni ale ficatului, guta, diabet, la cei care vor sa-si reduca cantitatea de colesterol, creste diureza. In afectiuni dermatologice este foarte util incepand cu cele mai frecvente si diverse afectiuni si terminand cu cele mai grave: cancer. La toate ajuta contribuind la vindecare.

Cosmetica: actiunea sa este diversa de la cresterea parului, pana la seboree sau alte afectiuni se poate folosi cu succes in foarte multe afectiuni cosmetice.

Preparare: o lingurita de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va lasa acoperit pentru 10 minute apoi se va consuma dupa mese. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi. In colitele de fermentatie se consuma ne indulcit sau indulcit cu zaharina.

Tinctura: daca este posibil se va face din radacina proaspata. Se va pune 50 g de radacina spalata si maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70. Se acopere pentru 15 zile tinandu-se la temperatura camerei. Se agita de mai multe ori pe zi. Se va strecura apoi si se pune la rece in sticla mai mica. Se inchide ermetic. Se va lua cate 1 lingurita diluata in 100 ml apa de 2-3 ori pe zi. Se poate folosi in acest fel la afectiunile de mai sus. Se poate lua perioade lungi de timp.

Unguent: se fierbe in 250 ml ulei 50 g de ta maruntita timp de 3 ore pe baia de apa. Se poate folosi apoi acest ulei intern cate 1 lingurita pe zi in multe din afectiunile enumerate. Extern se unge cu el local. Se mai poate din nou pune pe baia de apa si se adauga ceara de albine in functie de cat de tare doriti sa obtineti crema. Se poate de asemenea adauga si putin propolis.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Planta bianuala,in primul an avand frunze foarte mari, in rozeta, pornind direct din radacini, iar in al doilea an apar frunze mari. petiola [...]
Planta erbacee, din familia Compositae. De folos in scop terapeutic, sunt radacina (Radix Bardanae) si frunzele (Folium Bardanae). Continutul A [...]
Partile utilizate: radacina (care prin uscare devine mai putin activa), frunzele si semintele. Principalii constituenti: ulei esential, tan [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile