Silybum marianum Fam. Compositae
hepato-protectoare, favorabila in tratamentul cirozei, hepatitelor, insuficientei hepatice, cat si in intoxicatiile cu ciuperci (alfa-amanitina si faloidina) substante exis 212j98c tente in ciupercile otravitoare. Frunzele se pot consuma in salate fiind un stimulator al stomacului si totodata un calmant.
Preparare: intrucat vorbim doar de semintele care se comercializeaza le centrele plafar, vom spune doar prepararea acestora.
La 250 ml apa clocotita se va pune doar o lingurita de seminte proaspat macinate. Este foarte important sa se macine doar in momentul in care se prepara pentru a nu se oxida. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. Este bine ca prima sa fie consumata dimineata la trezire, inainte de micul dejun, apoi se va sta culcat pe partea dreapta timp de 30 minute, dupa care puteti sa va continuati activitatea de peste zi. Cealalta cana se bea in doua reprize inaintea meselor cu 15 minute.
Cura cu acest ceai dureaza 15-20 zile, apoi se va face o pauza de 15 zile si se poate relua.
Frunzele se pot consuma verzi la salate fiind foarte utile in afectiunile digestive sau cele interne.
Tinctura- se macina semintele (50 g) si se vor pune intr-o sticla care se poate inchide ermetic impreuna cu 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se tine la temperatura camerei agitand des. Se strecoara apoi si se filtreaza. Se pune in sticle mai mici la rece unde se pot tine timp de 2 ani.
CUISOARE Syzygium aromaticum. are proprietati anestezice. Din el se fac o serie de medicamente cu rol anestezic. Sustine forta uterului in [...] |
Acnee vulgară Acneea facială apare de regulă la fetele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 20 de ani şi este determinată de dezechilibrul hormona [...] |
LEMN CANESC Ligustrum vullgare Actiune farmaceutica: astringente datorita taninului, antidiareic, antiseptic, antiparazitar, cicatrizant, [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratamente cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |