Anus incata Fam. Betulaceea.
contine mai ales in coaja tanin si coloranti.
Folosire: se foloseste foarte rar doar in diaree cand se ia o lingura de coaja care se fierbe la 250 ml apa timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se mai po 929f54j ate de asemenea folosi extern tot un decoct mai concentrat.
Alnus glutinoasa Fam. Betulaceea.
se folosesc scoarta, mugurii, frunzele. Sunt un tonic amar, antiseptice, dezinfectante, sudorific, astringent, antidiareic, cicatrizant, hemostatic, etc.
- 1 lingurita de frunze maruntite, coaja sau muguri zdrobiti se pun la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Extern se va dubla cantitatea de ta.
Tinctura din muguri. Se vor lua cate 10 picaturi o lingurita de 3 ori pe zi. Exista gata preparata in orice magazin de produse naturiste si este foarte eficienta. Este preparata de catre Plantextract- Cluj-Napoca.
In cazul in care optati pentru acest preparat este foarte simplu, pentru ca aceasta firma va ofera si detaliile de administrare, pe care va trebui sa le respectati.
Ardeiul iute (Capsicum annum).
Proprietati: in doze mici ajuta la stabilirea unei digestii normale; in doze mari are actiune purgativa si scade tensiunea arteriala la diabetici" class="text">tensiunea arteriala. Extern este folosit in combaterea durerilor reumatismale, lumbago, nevralgii, etc.
Pentru vitaminizarea organismului, contra dispepsiilor atone si ca afrodiziac intern se consuma ta cruda. Pentru dezalcolizare se foloseste tinctura din 200 g ardei iute macerat timp de 7 zile in 100 ml alcool alimentar. Se va lua 10-30 picaturi zilnic cu ceai de anghinare. Pentru stimularea digestiei zilnic cate 0,30 g pulbere de ardei iute uscat si maruntit. Pentru combaterea reumatismului si degeraturilor se pune 1 lingurita de ardei pisat si 1 lingurita de sare la 250 ml alcool si 1 litru de otet de vin. Se lasa la macerat timp de 10 zile, dupa care se strecoara si se foloseste la frectii locale. Se poate folosi si pentru alopecie.
Ingrediente: o lămâie (fără seminţe), 50 g de miere, 50 g de ulei vegetal. Preparare: puneţi lămâia în apă fiartă pentru o secundă, apoi [...] |
DUDUL ALB SAU NEGRU Morus alba, Morus nigra frunzele -astringente, antidiabetice. Intern antidiareic, alcalinizat, adjuvant in tratamen [...] |
CETINA DE NEGI Juniperus sabina Fam Cupressaceae tanin, zaharuri, rezine, ulei volatil. Se folosesc fructele sau frunzele. Toxicitate: i [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratamente cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |