|
|
Cynara scolymus Fam. Compositae
in industria farmaceutica se prepara din ta un extract apos deproteinizat, cu actiune colagoga si coleretica, indicat in insuficientele hepatice si boli alergice pe fond hepatic. Antiseptic, cicatrizant, d 616i85g econgestiv. Frunzele maresc secretia biliara si diureza si scad continutul sangelui in colesterol (stimuland metabolismul colesterolului in ficat), antidiabetica. Tonic al celulei hepatice, purifica sangele.
Nu se foloseste de femeile care alapteaza pentru ca diminueaza cantitatea de lapte.
-Este una dintre tele care actioneaza foarte puternic, de aceia se face doar un ceai dintr-o lingurita de ta la 500 ml apa clocotita. In cazul in care se supra dozeaza, poate da senzatii de intoxicare cu varsaturi si colici hepatice, pentru ca ficatul nu se poate debarasa asa de repede de toxinele acumulate. Este bine ca acest ceai sa se bea cu lingurita si sa nu se bea cantitatea de ta indicata.
- 2 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se bea inaintea meselor principale. Exista mai multe modalitati dar cea mai eficienta in tratament pare aceia care indica ca la fiecare 2 saptamani sa se mai adauge o lingurita la acest ceai si sa se faca asa 3 luni, apoi o pauza de 10 zile dupa care se va repeta. Dupa fiecare cana de ceai se va culca timp de 30 minute pe partea dreapta.
-Praf de anghinare: se va macina cu rasnita de cafea si se pune apoi sub limba o cantitate de un varf de cutit. Se va tine timp de 10 minute dupa care se inghite cu putina apa.
Tinctura de anghinare: Se va pune 50 g de ta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70˚, se tine timp de 15 zile agitand des recipientul care trebuie sa fie inchis etans pentru a nu se evapora alcoolul. Se va strecura apoi si se va lua intre 5 picaturi pana la 15 picaturi de 3 ori pe zi, in dilutie cu un ceai sau apa. Se ia inainte de mesele principale.
Este bine ca intotdeauna cand se consuma aceste ceaiuri sa se stea culcat pe partea dreapta timp de 30 minute, dupa consumul lor.
Contraindicatii: afectiuni acute renale si hepato-biliare.
Este o plata de cultura, bianuala sau perena. inalta (creste pana la 2 ni) si puternic ramificata, cu frunze mari, spinoase, albicioase, cu [...] |
Partile utilizate: frunza, si nu bracteele care se consuma de obicei. Principalii constituenti: principiu cristalizat (complex de saruri de pot [...] |
(Cynara acolymus). Planta medicinala din care, in scop terapeutic, se utilizeaza frunzele, inzestrate cu calitati de a stimula secretia biliar [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratamente cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |