eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante notropice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » plante notropice

Bacopa


Denumirea botanica: Bacopa monnieri. Partea folosita: ta.
Bacopa e cunoscuta de asemenea ca brahmi (exista confuzie cu privire la care anume dintre gotu kola si bacopa e adevaratul" brahmi) si ca isopul de apa. Este o ta iubitoare de apa, care se gaseste de obicei in tinuturile umede tropicale si subtropicale, in zonele cu maree si helesteiele putin adanci. E originara din India si Sri Lanka si a fost naturalizata in Australia, Florida, coasta Golfului Mexic si California sudica. Pe langa faptul ca este nootropic, bacopa e de asemenea un nervin, usor anticonvulsiv, anspasmo-dic si antioxidant. Are o foarte indelungata istorie a folosirii in medicina ayurvedica si siddha ca un rasayana. S-a descoperit recent ca bacopa stimuleaza usor functia tiroida si poate reduce actiunea atacurilor. Exista numeroase specii de bacopa vandute ca te ornamentale. Aceste te sunt incantatoare, insa nu pot fi folosite in locul speciei oficiale".

Bacopa e folosita pentru promovarea memoriei si atentiei, pentru alinarea anxietatii si pentru incetinirea progresului maladiei Alzheimer. Este de asemenea folosita pentru copii si adulti cu tulburarea deficit de atentie/hiperactivitate (ADHD), impreuna cu gherghin, ovaz proaspat si busuioc sfant. Eu folosesc frecvent bacopa pentru pacientii aflati in curs de recuperare din trauma ranirii la cap (folosita impreuna cu sunatoare, ginkgo si busuioc).Intr-un caz remarcabil din urma cu multi ani, am avut oportunitatea de a folosi o reteta asemanatoare cu mare succes. Sotia unui prieten s-a imbolnavit de meningita bacteriana. Din fericire, s-au prins suficient de repede. A fost dusa rapid la spital si i s-au administrat intravenos antibiotice. Viata i-a fot salvata si a fost externata din spital, insa avea inca grave probleme de perceptie. Capacitatea ei de a emana caldura, de a privi, rbi si mirosi erau serios zdruncinata. Era incapabila sa intretina o conversatie, de a munci sau de a citi; chiar si hrana avea un gust strain. Medicii ei au facut tot ce puteau face si au informat-o ca aveau speranta ca aceste simptome se r vindeca dupa sase pana la douasprezece luni. in acest moment am fost chemat in ajutor si am recomandat mai multe te nootropice si adaptogene. in doua saptamani, ea a constatat imbunatatiri semnificative, iar dupa o luna pe baza acestei retete, a declarat ca era revenita la normal, si poate chiar mai bine de atat". Acest caz, desi remarcabil prin succesul sau rapid si total, nu este atat de neobisnuit si arata cum tele medicinale pot oferi beneficii semnificative pentru multe stari netraile".


Dozaj si norme de siguranta

Tinctura (1:5 sau 1:2): 30-50 de picaturi, de trei pana la patru ori pe zi.
Ceai: se pune o lingurita de ta uscata in 225 ml de apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 40 de minute. Se iau 110 ml, de trei ori pe zi.
Evaluarea sigurantei: ***.

Norme de siguranta: asigurati-va ca bacopa folosita a fost cultivata organic, deoarece bacopa cultivata comercial poate absorbi orice poluanti (mai ales plumb si azotati) din apa in care creste.
Interactiuni ta/medicament: in studiile pe animale, s-a aratat ca bacopa reduce hepatotoxicitatea si neurotoxicitarea procata de morfina. De asemenea, alina ceata creierului" procata de medicamentul antiepileptic fenitoin (dilantin).



Alte materiale medicale despre: plante notropice

Denumirea botanica: Rosmarinus officinale. Partea folosita: planta. Rozmarinul este un bine cunoscut condiment alimentar folosit in bucataria medite [...]
Denumirea botanica: Cinkgo biloba. Partea folosita: frunza. Folosirea medicinala a frunzei de ginkgo este, in cea mai mare parte, o descoperire mode [...]
Numeroase alte plante si suplimente au reputatia ca au efecte nootropice. a Mazarea-fluture (Clitoria ternata) este folosita in medicina ayurv [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante notropice

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile