eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante medicinale complementare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » plante medicinale complementare

Roinita


Denumirea botanica: Melissa officinalis.


Partea folosita: ta.

Roinita face un ceai cu gust incantator care poate fi baut pur si simplu pentru placere sau pentru efectele sale de bine-dispunere si nervine. Studiile pe oameni au indicat ca acest membru cu miros de lamaie al familiei mentei poate intensifica functia cognitiva, imbunatati dispozitia si alina unele simptome de la usoare pana la moderate ale maladiei Alzheimer, in special nerzitatea si uitarea. Poate fi, de asemenea, luata pentru dureri de cap procate de stres, pentru promovarea unei calitati mai bune a somnului (folosita impreuna cu musetelul si floarea de tei), pentru nervi la stomac, pentru tulburarile deficit de atentie/hiper-activitate (ADHD) si, cel mai important, pentru tulburari afective anotimpuale (SAD). Pentru tulburari afective anotimpuale, eu folosesc parti egale de sunatoare si roinita sub forma de ceai sau tinctura. Aceasta imperechere de te este un simplu, dar elegant exemplu ale conceptului de "sinergie" in prescrierea fitote-rapeutica ( modulul 11). Fiecare are un efect usor asupra persoanelor cu tulburare afectiva anotimpuala, insa cele doua impreuna sunt in mare masura mai eficace decat fiecare luata individual.
Culegeti roinita inainte de inflorire, cand are un miros incantator si bland si un gust inmiresmat ca de lamaie. Daca este culeasa mai tarziu, va avea un gust amarui. Eu folosesc frecvent roinita impreuna cu alte te placute la gust (musetel, hibiscus, ghim-bir, floare de tei si samanta de chimen) ca "bautura medicinala". Ele sunt sigure, gustoase si au efecte ce promoveaza sanatatea la copii, adolescenti, femei gravide sau in cursul alaptarii si pentru varstnici.


Dozaj si norme de siguranta

Tinctura (1:2,5): 80-l00 de picaturi, de pana la patru ori pe zi.
Ceai: se pun una-doua lingurite de frunza uscata in 225 ml de apa fierbinte si se lasa la infuzat, acoperit, timp de 15 minute. Se iau doua pana la trei cesti pe zi.
Evaluarea sigurantei: * * *.
Norme de siguranta: roinita, in cantitati mari, este un inhibitor al tiroxinei. Evitati folosirea ei la pacientii cu tiroidita Hashimoto si alte stari hipotiroidiene.
Interactiuni ta/medicament: este posibil teoretic (desi putin probabil) ca mari cantitati de roinita sa poata actiona antagonist la medicamentele Synthroid si Lexyl.



Alte materiale medicale despre: plante medicinale complementare

Denumirea botanica: Tilia platyphyllos, T. cordata. Partea folosita: floarea si bracteea. Floarea de tei este cunoscuta in Europa si ca floarea de v [...]
Denumirea botanica: Avena sativa. Partea folosita: samanta cruda. Timp de o saptamana in cadrul ciclului de crestere a ovazului comun, samanta cruda [...]
Denumirea botanica: Albizia julibrissin. Partea folosita: scoarta. Arborele de matase este denumit ne huan pi in medicina chinezeasca, ceea ce insea [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante medicinale complementare

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile