eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante medicinale complementare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » plante medicinale complementare

Floarea pasiunii


Denumirea botanica: Passiflora incarnata.


Partea folosita: ta.

Floarea pasiunii este o ta nerna, sedativa, antispas-modica si anxiolitica. Dintre toate nernele, aceasta are cel mai pronuntat efect sedativ. Indicatia specifica a nevoii de floarea pasiunii este gandirea circulara care provoaca insomnie. Persoana nu se poate debarasa de ganduri seara si sta intinsa in pat gandind despre ziua curenta, despre ziua de ieri, despre ziua de maine, despre ultima luna, despre luna urmatoare, despre ce se intampla daca este asa si despre ce se intampla daca este numai asa. Am avut pacienti care mi-au spus ca este ca si cum ar avea o statie radio vorbitoare in cap, iar ei nu puteau gasi comutatorul de oprire. Floarea pasiunii este comutatorul de oprire. Pentru insomnia menopauzala, am prescris-o impreuna cu talpa-gastei. Pentru anxietate, poate fi combinata cu ovaz laptos proaspat, verbina albastra si talpa-gastei.
Floarea pasiunii este de asemenea folosita pentru durerile de cap induse de stres, bruxism (scrasnirea dintilor, folosita impreuna cu gura-lupului) si torticollis (gatul sucit). in studiile pe oameni s-a aratat ca este benefic pentru reducerea simptomelor renuntarii la droguri.

Fructul de floarea pasiunii poate fi transformat in suc sau jele-uri. Floarea pasiunii da sucului aromat cu "punch de fructe" indulcit gustul sau caracteristic. Cu o nota oarecum umoristica, floarea pasiunii este frecvent adaugata produselor pentru "sporirea fitoterapeutica a barbatiei". Hazul consta in faptul ca aceasta ta nu are beneficii pentru stimularea libidoului sau imbunatatirea functiei erectile. in mod edent, aceasta a fost aleasa datorita denumirii sale sugestive, insemnand ca elaboratorii retetei au introdus-o fie cu gandul ca consumatorul nu va sti ce anume face aceasta cu adevarat, fie pentru ca ei insisi nu stiau de fapt. Oricare ar fi situatia, este un comentariu trist asupra starii unei mari parti din industria fitoterapeutica actuala. Denumirea florii pasiunii deriva din presupusa ei reflectie simbolica la suferinta lui Hristos, nu la capacitatea ei de a stimula pasiunea fizica ( observatia de mai sus). Singurul beneficiu pe care aceasta ta il poate avea asupra functionarii sexuale este pentru anxietatea performantei la barbati sau pentru vaginism (spasme dureroase ale vaginului) la femei.


Dozaj si norme de siguranta

Tinctura (1:2 sau 1:5): 60-80 de picaturi, de trei pana la de patru ori pe zi.
Ceai: se pun una-doua lingurite de ta uscata in 225 ml de apa si se lasa la infuzat 20-30 de minute. Se iau 110 ml, pana la de patru ori pe zi.
Evaluarea sigurantei: ir*ie.


Norme de siguranta: nu se cunosc.

Interactiuni ta/medicament: floarea pasiunii poate spori efectele sedativelor, antispasmodicelor si anxioliticelor prescrise; folositi-le impreuna cu precautie. Nu folositi floarea pasiunii impreuna cu tipurile mai vechi de antidepresi numiti inhibitori ai monoamin-oxidazei (MAOI).




Alte materiale medicale despre: plante medicinale complementare

Obtinut din semintele de floarea soarelui (Helianthus Annus, Composee), cunoscut, mai ales, in tarile europene de est, inclusiv Rusia, folosire ce [...]
Denumirea botanica: Verbena hastata. Partea folosita: planta. Verbina albastra, o planta putin cunoscuta, este o nervina, anxiolitica (alina anxieta [...]
Denumirea botanica: Hypericum perforatum. Partea folosita: varful inflorit. Sunatoarea a devenit cunoscuta drept 'planta depresiei\". E regretabil, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante medicinale complementare

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile