eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Vasc


VASC

Viscum album Fam.Loranthaceae.

Denumiri populare:stoletnic, vasc de brad.

In traditia populara: din fructe- bobite albe se prepara cleiul pentru prins pasari.

Ceaiul din frunze, in deosebi cel din peri, se lua contra astmului. Se mai 757h74h folosea la bai contra reumatismului.

Se folosea si intern la emfizem pulmonar, tuberculoza pul;monara si alte afectiuni pulmonare, de asemenea pentru epilepsie, hipertensiune, crampe.

Ceaiul din frunze de vasc cu pir si flori de paducel se lua de 3 ori pe zi cate o lingurita inainte de masa.

Plamadit in rachiu ca fortifiant.

Se mai folosea la boli femeiesti.

Compozitie chimica: medicinal se folosesc ramuri tinere cu frunze (Visci cum stipites) contin: saponine triterpenice, acid oleanolic, acetilcolina, inozitol, viscina, viscitoxina, substante minerale, aminoacizi liberi, acid viscic, polizaharid.

Actiune farmaco-dinamica: vasodilatator coronarian si periferic, hipotensor puternic, cardioatonic, scade tensiunea arteriala, antispasmodic, antimicotic, brahicardizant, antitumoral. La folosirea acestui produs va trebui sa fie respectate dozele, deoarece in cantitati mai mari produce intoxicatii manifestate prin incetinirea pulsului, aritmie si tahicardie.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: accidente vasculare, afectiuni cardiace, afectiuni vasculare, albuminurie, ameteli, astm, astmul pe fond de stres, arteroscleroza, ateroscleroza, bronsita, cancer, convulsii, crize nervoase, dureri reumatice, epilepsie, epistaxis, guta, hematurie, hemoptizii, hemoragii uterine sau de alta natura, hipertensiune arteriala, hemoragii, hipotensiune arteriala, insuficienta cardiaca compensata, ischemie cardiaca, impotenta, imunitate scazuta, isterie, leucoree, leziuni pulmonare provocate de infectii, migrene, nervi, nevralgie, palpitatii, paralizie, prostata, sciatica, spasme, sterilitate, sughituri persistente, tahicardie, tulburari renale cauzate de hipertensiune, tulburari de menopauza, tulburari nervoase, tumori (inclusiv canceroase), tuse convulsiva, tuse spastica, tuse rebela, zgomote in urechi, .

Preparare: 1 lingurita de ta maruntita se va pune la 250 ml apa la temperatura camerei. Se va lasa pentru 8 ore(de seara pana dimineata). Se strecoara. Se va consuma in 2 reprize, din care una seara la culcare. Se poate face in cazuri mai grave din 2 lingurite de ta.

Se poate face o tinctura din 50 g de ta maruntita care se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se tine timp de 15 zile dupa care se strecoara. In timpul acesta se agita puternic sticla de mai multe ori pe zi. Trebuie sa fie foarte bine inchisa si se pastreaza la temperatura camerei. Se strecoara dupa 15 zile. Se va lua cate 10 picaturi- 1 lingurita de 3 ori pe zi. Este utila mai ales in cazul hipertensiunii arteriale, sau la circulatia sangelui pentru refacere. Se poate lua in cure de mai lunga durata, dar numai cu acordul si sub supravegherea medicului, deoarece scade tensiunea arteriala si se pot ivi accidente.

-l lingurita de ta se macina cu rasnita de cafea si apoi se cerne prin sita. Se va pune sub limba pentru 10 minute, apoi se inghite cu putina apa. Se face de 3 ori pe zi.

In timpul tratamentului cu vasc este foarte bine sa se consume si usturoi pentru ca acesta ajuta sa se remedieze mai repede situatia, pentru ca substantele active din vasc actioneaza mult mai eficient daca se consuma si usturoi.

Atentie! Se va folosi numai sub supraveghere medicala. Este o ta toxica si cele mai putin toxice sunt cele recoltate de pe par. In ordine urmeaza apoi: brad, mar, mesteacan, trandafir, frasin.

Mentionam totusi ca un tratament cu aceasta ta in combinatii cu altele (paducel, unguras, roinita) este foarte util in tratarea hipertensiunii arteriale si nu ar trebui neglijat de catre cei care sufere de aceasta afectiune.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

arbore de Chili, Blumea balsamifera, busuioc, cătuşă, ceasornic, cimbrişor, ciuboţica-cucului, ghizdei, hamei, lăptuc [...]
arbore de chinină, cimişir, fierea-pământului, floarea-soarelui, foaie-grasă, ghinţură, roua-cerului, veronică. [...]
tratarea cauzelor (remineralizante, tratamente endocrine), înlăturarea grijilor...; cimbrişor, salvie, vinariţă; ceai din 10 g ceasornic, 10 g p [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile