eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Scai magaresc


SCAI MAGARESC

Onopordon acanthium.

Fam. Compositae.

Denumiri populare: ciulin, ghimpe mare, palamida, prasad de camp, scai mare, scai muced, scai voinicesc, schin alb, schin de buboaie, sita zanelor.

In traditia populara: se folosea contra durerilor de pi 646e44g cioare. Se luau maciulii de scai si sare de bucatarie arsa in foc, se puneau intr-un ceaun si se turna peste ele untdelemn. Se lasau cateva zile la caldura, pe urma se ungea cu alifia obtinuta partea bolnava. Roua de pe scai se folosea contra pistruilor de pe obraz, spalandu-se cu ea la cateva sfarsituri de luna. Ceaiul din varfurile florifere se lua contra tusei convulsive. Se mai folosea la bai pentru intarirea celor debili.

Compozitie chimica: antociani, cumarine, flavone, tanin catehic, glucide, alcaloizi ca acotina, acoantoidina si altii, ulei volatil, substante minerale.

Actiune farmaceutica: diuretic, antiinfectios, antibiotic, antiseptic, reduce tensiunea arteriala, produce evacuarea mai usoara a bilei, anticancerigen, emolient, expectorant, astringent, ajuta la eliminarea calculilor, cicatrizant extern.

Se poate utiliza la urmatoarele afectiuni: cancer de piele, litiaza renala, pete pe piele, pistrui, rani deschise zemuinde, tuse, ulcer stomacal, ulcer varicos.

Preparare: -o lingurita de ta maruntita se va pune la 250 ml de apa. Se va fierbe timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi in litiaze, tuse, etc.

-Tinctura obtinuta din 50 g de ta se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70. Se va tine la temperatura camerei pentru 15 zile, timp in care se va agita de mai multe ori pe zi. Se va strecura. Se da cate 10-30 picaturi de trei ori pe zi in dilutie cu apa, pentru afectiunile interne. Extern se pot face spalaturi cu dilutie de o lingurita de tinctura la 500 ml apa in cazul ranilor. Pe pete sau pistrui se poate tampona local. Tinctura diluata se aplica si la cancerul pielii in functie de toleranta individuala.

-4 linguri de ta se pun la 500 ml apa. Se vor fierbe timp de 10 minute. Se strecoara apoi se pot folosi la tratamentele externe.

-Se aplica local ta proaspata sau praf din ta pe rani sau cancerul pielii.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

argilă, rădăcină de angelică, decoct de brusture, gălbenele, frunze de nuc. [...]
cataplasme cu argilă, foi de varză sau de ceapa; sunt posibile numeroase tratamente, în funcţie de diagnosticul medicului, indispensabil în acest [...]
STRUGURE Vitis vinifera. Compozitie chimica: apa 72%, zahar fermentabil, crema de tartru, acid tartric liber, acid malic si altii, materii azo [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile