eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Rapita


RAPITA

Brassica rapa. Fam. Cruciferae.

Denumiri populare: broajbe, brojbe de vite, colza, curechi de camp, mustar negru, nap rotund, napi curechesti, napi de miriste.

In traditia populara: uleiul s-a folosit si pentru iluminat desi scotea mai mult fum ca ceara. Florile se foloseau la vopsit in galben.

Compozitie chimica: proteine, hidrati de carbon, substante minerale: calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, etc. Celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii, vitaminele: A, B1,B2, niacin, C, beta-caroten, in radacina peste 80% apa.

Actiune farmacologica: depurativ, diuretic, dezinfectant, emolient, expectorant, vitaminizant, nutritiv, cicatrizant.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: angine, boli renale, bronsite, degeraturi, enterite, furuncule, guta, ulcer varicos.

Preparare: se va face din 1-2 linguri de napi maruntiti sau frunze proaspete maruntite, care se pun la 250 ml apa clocotita pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se foloseste pentru afectiunile interne. Se pot consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi.

-Din 4 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va lasa pentru 10 minute acoperit dupa care se strecoara. Se va folosi extern.

-Daca se foloseste ta uscata se foloseste aceiasi cantitate.

-Extern pe ulcerul varicos se pot pune felii de nap sau frunze proaspete.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Blefarita reprezintă o inflamaţie a pleoapelor produsă de diferite infecţii microbiene,virale, micotice sau parazitare,ca şi în urma unor agenţ [...]
brâduşă de toamnă, ceapă, citrice, coada-calului, coada-şoricelului, drăcilă, gălbenele, morcov, năprasnică, pir, plante aromatice (cuişoa [...]
(nefrită cronică): arbore de chinină, ceapă de mare, mărgăritărel, pătlagină, Policarpus jaborandi, ruşcuţă de primăvară, scai vânăt, [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile