eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Piciorul cocosului


PICIORUL COCOSULUI

Ranunculua acer Fam. Ranunculaceae.

Denumiri populare: boglori, curpen de padure, floare brosteasca, jap, leustean brostesc, ochiul boului, ochiul broastei, rarunchi, talpa cocosului, tarato 252d39c r.

In traditia populara: se folosea cu alte specii inrudite contra frigurilor. Se pisau frunzele sau florile si se legau la incheietura mainilor, de seara pana dimineata ori mai mult, pana cand aparea o basica, despre care se spunea ca trage raul afara.

Compozitie chimica: anemonina, tanin, flavonozide, rasina, saruri minerale.

Actiune farmacologica: anemonina are o actiune puternica canta, ulceranta sau doar iritanta, depinde de sensibilitatea personala. Este antispastica si ajuta la calmarea durerilor. Se foloseste doar extern.

Atentie !

Este o ta toxica cat timp este verde, putand provoca intoxicatii, manifestate prin dureri, ras nestapanit. Se va folosi lapte mult pentru a diminua efectele.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: diverse dureri, eczeme, guta, lumbago, nevralgii, prurit, reumatism, urticarie, zona zoster.

Preparare: partile aeriene ale tei se maruntesc bine, se amesteca cu sare apoi se aplica pe partile dureroase. Se va tine in functie de sensibilitatea fiecaruia, dar sa nu produca rani.

-Infuzie-din 2 lingurite de ta maruntite care se pun in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se folosesc dupa strecurare extern in diferite spalaturi. Sunt foarte utile in calmarea durerilor sau diferite dermatoze.

Atentie! Nu se foloseste intern.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Se aplică cataplasme cu: -flori de soc, infuzie din 40 g la 1 1 apă. - coada calului. Cataplasme, cu decoct din 2 linguriţe la cana de apă. - t [...]
Din punct de vedere medical, diareea reprezintă o stare patologică manifestată prin eliminarea repetată, de mai multe ori pe zi de materii fecale [...]
Se caracterizează prin inflamarea acută a pielii şi a ţesutului subcutanat, provocată de un stafilococ. La tratamente se foloseşte o terapeutic [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile