eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Uleiurile esentiale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » uleiurile esentiale

Muscata


Muscata produce un ulei esential placut, foarte folosit in industria parfumurilor si in cea cosmetica. Exista mai multe rietati de muscata (de exemplu, muscata rosie, care seamana mult cu trandafirul). Muscata reprezinta satisfacerea simturilor, armonie sexuala si bucuria de a oferi. Aceasta ta salbatica foarte comuna este originara din Algeria, Madagascar si Noua Guinee. Savoarea uleiului esential de muscata este dulce si amara, iar pentru obtinerea acestuia se utilizeaza toata ta. Pe vremuri, muscata era folosita in favorizarea meditatiei.

Actiune.
Uleiul esential de muscata armonizeaza splina si pancreasul, alunga tantarii si are un miros placut (poate fi aplicat pe tot corpul, fara niciun pericol). Este bun pentru tratarea eczemei, acneei, a ranilor, taieturilor si arsurilor, deoarece are proprietati cicatrizante. Este si un ulei antitu-tun. Mai mult, el este afrodiziac, stimuland instinctele sexuale; reechilibreaza nivelul hormonal, este tonic si trateaza gastroenteritele. Acest ulei esential opreste hemoragiile, tratand cu succes afectiunile pielii. O alta proprietate importanta a muscatei este aceea ca favorizeaza eliminarea zaharurilor si amidonului din sange. Uleiul esential de muscata poate fi utilizat in perioadele premenstruale, pentru ca efectele diuretice ajuta la traversarea acestei perioade care stimuleaza retentia apei.

sfaturi
> Pentru rani, arsuri si eczeme, aplicati o bucata de ta imbibata in cate picaturi de ulei esential de muscata pe zona afectata si lasati-o sa actioneze cel putin 30 de minunte.
> Pentru stimularea instinctelor sexuale, frictionati tot corpul, indeosebi spatele, ceafa si putin parul, cu un amestec din 15 picaturi de ulei esential de muscata si 30 ml de ulei de migdala dulce. Astfel, dorintele partenerului vor fi stimulate.
> Puteti realiza o spalare ginala eficace folosind un amestec din cinci picaturi de ulei esential de lenti-ca, doua picaturi de ulei esential de muscata si o lingura de ulei de masline, toate introduse in apa din irigator.
> Pornind de la uleiul esential de muscata, puteti realiza numeroase amestecuri pentru pulverizat, care vor avea ca efect o atmosfera armonioasa. Pulverizare parfumata: uleiuri esentiale de muscata si lemn de trandafir.
Pulverizare calmanta: uleiuri esentiale de muscata,


lentica si maghiran.

Pulverizare aseptica: uleiuri esentiale de muscata,


eucalipt si cimbrisor.

Pulverizare tonifianta: uleiuri esentiale de muscata,


rozmarin si cimbru.

> Puteti prepara propriul ulei de baie aromatic, amestecand trei picaturi de ulei esential de muscata si trei picaturi de ulei esential de lemn de trandafir cu lapte praf sau alga verde. Delectare garantata a simturilor!
> Un ulei de masaj pentru corp, realizat din 100 ml de ulei de migdala dulce si din 50 de picaturi de ulei esential de muscata favorizeaza ecuarea toxinelor si a surplusului de apa.
> Utilizat pentru ingrijirea pielii, uleiul esential de muscata ajuta la echilibrarea sebumului. Pentru persoanele cu un ten uscat sau gras, este recomandat tratamentul cu acest ulei esential.
> Pentru ten uscat sau normal, puteti folosi, in inhalatie (baie de pori), cinci picaturi de ulei esential de muscata sau de lentica.

RetetaIn prepararea inghetatei preferate, adaugati cinci picaturi de ulei esential de muscata. inghetata de lamaie este foarte buna atunci cand se adauga aceasta esenta. De altfel, inghetata de muscata este un fel de mancare in Indonezia si Noua Zeelanda.



Alte materiale medicale despre: uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale au un rol revitalizant atunci cand sunt aplicate pe par. Ele revitalizeaza pielea capului, redandu-i parului straluci [...]
Cele mai benefice uleiuri esentiale pentru ten si conturul ochilor sunt cele de musetel, de levantica, de trandafir si de rozmarin, lata doua compozit [...]
Frectia cu uleiuri esentiale furnizeaza o noua energie necesara organismului. Veti aprecia cu adevarat, dimineata si seara, frictionarea cu aceste ule [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre uleiurile esentiale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile