eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Uleiurile esentiale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » uleiurile esentiale

Lamai


Lamaiul creste in regiunile mediteraneene si subtropicale, fiind cultivat indeosebi in Spania si Portugalia. El este foarte popular si in California. Uleiul esential este obtinut prin distilarea partii externe a cojii fructului. Pentru a obtine un litru de ulei esential, este nevoie de aproximativ 3 000 de lamai. Doar sucul de lamaie (pulpa proaspata) contine acid citric, saruri minerale si oligoelemente. Lamaia este foarte bogata in vitaminele A (crestere, regenerare a tesuturilor), C (benefica pentru glandele endocrine), PP (protectie vasculara) si, nu in ultimul rand, B (nutritie si echilibru nervos). Provitamina A se regaseste in coaja fructului. Uleiul esential de lamaie trebuie sa existe in fiecare farmacie naturala de acasa.

Actiune.
Uleiul esential de lamaie are mai multe proprietati interesante: este tonic, deoarece stimuleaza sistemul de aparare, si antiseptic, fiind un produs puternic bactericid in cazul infectiilor gatului si ale pielii. El tonifica sistemul nervos si este un excelent cicatrizant (curata ranile mici, favorizand cicatrizarea). Este un ulei esential binefacator pentru tratamentul pielii. Este si depurativ, pentru ca favorizeaza functiile hepatobiliare. Ajuta la tratarea reumatismului, curatand sangele, in plus, el alunga insectele.
Masura de precautie. Este importanta pastrarea flaconului cu ulei esential de lamaie intr-un loc racoros si intunecos.

Cateva sfaturi
> Lamaia este recunoscuta pentru faptul ca opreste san-gerarea, mai ales in cazul accidentelor mici. Pentru sangerarile nazale sau in cazul extractiilor de dinti, lamaia este o adevarata minune.
Pentru sangerarile nazale: inmuiati o bucata de vata in suc de lamaie, apoi introduceti-o in nara. Pentru extractiile de dinti: clatiti gura cu sucul pur obtinut dintr-o lamaie. Repetati actiunea de mai multe ori. Mai exista posibilitatea presarii unei bucati de lamaie pe locul unde a avut loc extractia, timp de mai multe minute sau pana la oprirea sangerarii.
> Daca suferiti de conjunctivita, o picatura de suc de lamaie (nu de ulei esential) aplicata in ochi, de 1-3 ori pe zi, rezolva orice problema de inflamare in orele care urmeaza.
> Sucul de lamaie poate fi adaugat intr-o apa cu o calitate indoielnica, pentru ca distruge toate bacteriile nocive.
> Durerea in gat si inceputul gripei vor fi calmate prin aplicarea unei picaturi de ulei esential de lamaie pe limba sau pe o bucatica de zahar, pe care o consumati din trei in trei ore. Un efect pozitiv este obtinut si prin masarea gatului si a pieptului cu ulei esential pur.
> Daca aveti ten gras sau acnee, veti obtine rezultate bune prin aplicarea unei masti de argila verde, in care ati pus cinci picaturi de ulei esential de lamaie. Lasati masca sa actioneze timp de zece minute. Acest tratament aplicat o data pe saptamana va da foarte repede rezultate incurajatoare. Cu un betisor de ureche imbibat in ulei esential de lamaie puteti trata, prin aplicare directa, furuncule sau orice tip de cos.
> Daca aveti gingivita, puteti aplica pe un deget o picatura de ulei esential, masand gingiile timp de un minut. Acest lucru trebuie facut inainte de culcare, pentru a permite uleiului sa actioneze in timpul noptii.
> Aveti unghii fragile si casante? Le puteti intari prin masarea, de doua ori pe saptamana, cu o lotiune usoara, compusa din cinci picaturi de ulei esential de lamaie si o lingurita de ulei de migdala dulce.
> Uleiul esential de lamaie este ideal pentru pulverizare, pentru ca dezinfecteaza locul de munca sau camera unui bolna




Alte materiale medicale despre: uleiurile esentiale

Acest copac este originar din Australia. El poate atinge o inaltime de peste o suta de metri. Mai creste si in Tasmania, in nordul Africii si in sudul [...]
Santalul este o planta cu o inaltime mica, cu flori si fructe, care cresc in ciorchini. El provine din insulele calde ale Oceanului Indian. Bombayul e [...]
Uleiurile esentiale au un rol revitalizant atunci cand sunt aplicate pe par. Ele revitalizeaza pielea capului, redandu-i parului straluci [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre uleiurile esentiale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile