eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu legume, fructe si cereale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » tratamente cu legume, fructe si cereale

Nuca


Principalii constituenti cunoscuti (A. Balland):


Proatpata VitmU

Apa . 17,57 0


Materii azotate 11,05 15,03

Materii grase.. 41,98 57,2


Materii extractive. 26,50 23,90

Celuloza 1,30 2,18


Cenusi..,.. 1,60 1,77

Fructul cel mai bogat in cupru si in zinc (Bondouy). In plus, contine potasiu, magneziu, fosfor, sulf, fier, calciu, taminele A, B, C si P

a Proprietati:


Foarte nutritiv (protide, grasimi).

Antiscrofulos.


Antisifilitic (?).

Laxativ si antidiuretic.


Vermifug.

Drenor cutanat si limfatic.

a Indicatii:


Diabetici, vegetarieni.

Tuberculoza.


Serofuloza.

Sifilis (?).


Diarei.

Paraziti intestinali.


Dermatoze.

Litiaza urinara (ajutator).


Metrite (ajutator).

Enurezis (scaparea involuntara si inconstienta a urinei)

a Mod de folosire:


Uz intern:

Ulei:
1) 'Tenia: 5060 g, de exemplu, intr-o salata de cartofi, seara, timp de trei zile (de Surei).
2) Litiaza renala: in cadrul unui tratament cuprinzind ulei de migdale dulci si infuzie de paie de ovaz.


3) Alte indicatii: ulei in alimentatie (2040 g pe zi).

Se stie ca departamentul Dordogne este unul dintre cei mai mari producatori de nuci. In iulie 1974, am aflat, la Bergerac, un tratament inedit el enurezisului : o felie de piine prajita, imbibata cu o lingurita cu ulei de nuca, in fiecare seara, timp de cincisprezece zile. Se ia o bomboana acrisoara, caci unii dintre cei care folosesc uleiul de nuca au de ce sa fie dezgustati de el pina la sfarsitul zilelor. Statistica noastra personala este modesta: noua copii de la 8 la 10 ani. Am inregistrat cinci succese.
Frunze: sub forma de tinctura, 3050 de picaturi, de doua sau de trei ori pe zi, in apa (diabet

lucrarile lui C. Cons, 1830).
Uz extern:
Ulei pentru frectionarea corpului (copii rahitici, anemici si in dermatoze).
Suc de nuca proaspata: contra pecinginilor.

N.B.
1) Reteta energetica: pregatiti la mixer un pahar de suc de fructe, in care s-a pus o mina-de mieji de nuca si o lingurita cu miere.
2) Uleiul de nuca, and 7384% acizi grasi, polimesaturati, se situeaza inaintea uleiului de soia sau de floarea-soarelui (5060%) si inaintea celui de porumb (4050%), pentru proprietatile sale anticoles-terolice. El contine 6674% acid linoleic si 710% acid linoleic, 8 19% acid oleic (mononesaturat), 78% acizi saturati.
3) Frunza de nuc are proprietati tonifiante, astringente, hipogli-cemiante, antiscrofuloase, depurative, vermifuge. Gratie unei substante antibiotice, este activa local asupra antraxului (Davaine, Pomayrol, Raphael).
4) Nuca a urat in prima editie a farmacopeii franceze din 1818 si a fost mentinuta pina la editia din 1884. Romanii o aprecieau in mod deosebit.
De la inceputul secolului, productia franceza a suferit o cadere importanta: de la 100 000 de tone, in 1900, la 30 000 de tone in 1967, dintre care 12 000 pentru Dordogne, 16 000 pentru Isere, iar diferenta pentru restul Frantei.
O parte din productia aceasta este exportata mai ales catre R. F. Germania si Elvetia.
Exceptind Franta, producatorii de seama sint Italia (20 000 de tone) si indeosebi S.U.A. (73 000 de tone). Tarile din estul Europei cultiva si ele nuci, mai ales U.R.S.S., care a facut lucrari mari in vederea aclimatizarii nucului la ger. R. P. Chineza a exportat nuci in Franta in ultimii ani.

Franta importa, de asemenea, in scopuri terapeutice, frunze de nuc (18 tone), producatorii francezi ezitind sa-si despoaie nucii de frunze, in detrimentul randamentului fructelor.
Denumirea controlata de "nuci de Grenoble" dateaza din 17 iulie 1938. Ea cuprinde 19 cantoane din valea Iserului, din regiunea Monte-limar-la-Rochette, in amonte, pina la Romans-Bourg-de-Peage, in aval. Franquette si Mayette sint cele doua principale varietati cultivate in Isere.In Evul Mediu, nuca fiind aidoma unui creer, inconjurat de invelisurile lui, era reputata pentru bolile mintale.
1 kg de coaja verde de nuca corespunde la aproximativ 6 000 de calorii. Strinsa, coaja verde lasa, ca reziduu, o turta folosita pentru alimentarea telor si a pasarilor, a caror productie de oua sporeste. Se apreciaza ca 4 kg de nuci uscate furnizeaza 2 kg de coji verzi, care dau circa 1 litru de ulei. Uleiul acesta este asemanator celui de floarea-soarelui prin modul in care se extrage si poate fi recomandat in artero-scleroza.
Coaja de nuca este si ea folosita. Produsele care deriva au dat prilej depunerii citorva brevete in ultimii ani: brevetul american pentru colmatarea circuitelor de racire a motoarelor cu explozie; brevetul francez din 1967, in vederea pregatirii unui amestec de bronzat (in amestec cu Henne specie de arbust

Lawasoma

din Orientul Mijlociu); brevetul american in care

amestecata cu alte produse

este destinata acoperirii solurilor; brevetul american pentru fabricarea mingilor de golf de inalta elasticitate. Se foloseste, de asemenea, in industria petrolului, ca namol abraziv la nivelul trepanului (sapa de forare) (Extras dintr-o conferinta a prof. A. Coeur, la "Colocul despre tele medicinale",

Grenoble, iunie 1974).
Coaja de nuca a avut, dealtfel, "onoarea" de a fi folosita in serciul Regelui Frantei. in orice caz, asa ni se spunea la scoala comunala, acum citiva zeci de ani: temindu-se sa nu i se taie gitul cu briciul barbierului. Ludoc al Xl-lea punea sa i se arda perii de pe obraz cu ajutorul cojilor de nuci aprinse.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu legume, fructe si cereale

Vitamine: A (300 U.I.); B (100, 50 U.I.); B (35 U.l urme de vitamina E. Fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, fier, zinc, tanin. (de notat: cina banana s [...]
Originara din Peru, rosia a fost introdusa in Europa de catre spanioli, in secolul al XVI-lea. Exista numeroase varietati. a Principalii constitue [...]
Originar din Asia, grepfrutul se cultiva de vreme indelungata in India, Japonia, Statele Unite, Jamaica, Israel (varietatea zisa de Jaffa este renumit [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu legume, fructe si cereale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile