eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Vasodilatatoare si hipotensive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » MEDICAMENTE » medicatia aparatului cardiovascular » vasodilatatoare si hipotensive

Aminofilina


Este un complex hidrosolubil al teofili-nei cu etilendiamina, folosit ca vasodilatator al coronarelor si al vaselor rinichiului ; reduce spasmul musculaturii netede si al bronhiilor ; excita slab sistemul nervos si centrii respiratori.
Denumirea comerciala a produsului, fabricat in tara noastra, este Miofilin, fiind prezentat sub forma de comprimate de 0,100 g aminofilina si sub forma de fiole de 10 ml si de 2 ml, care contin o solutie apoasa 2,4o/0 de aminofilina.
Este folosita in : tulburari de irigatie prin spasme coronariene, insuficienta cardiaca, astm bronsic si astm cardiac, colica hepatica, colica nefretica, spasme vasculare cerebrale si migrena, stimulant al centrului respirator.
Doza, la adult, este de 46 comprimate/zi, dupa mese, sau de 13 fiole, administrate intranos la 8 ore interval; la copil doza este de 0,0250,100 g, de 23 ori/zi, dupa virsta, sau de 13 fiole de 2 ml/zi, intranos, foarte lent, la intervale de 812 ore.
Nu se administreaza in caz de : hemoragie cerebrala, epilepsie, hipotensiune arteriala.
Prezinta numeroase reactii adrse ; administrat pe nemincate irita mucoasa gastrica (dureri in epigastru, varsaturi) ; daca administrarea intranoasa se face rapid apar : cefalee, ameteli, palpitatii, scaderea tensiunii arteriale si dureri precardiale.



Alte materiale medicale despre: vasodilatatoare si hipotensive

Avind efecte favorabile in cardiopatia ischemica, prin ameliorarea metabolismului miocardic si a circulatiei coronariene, este indicata in cardiopatia [...]
Este vasodilatator si hipotensiv. Se absoarbe foarte rapid, avind actiune rapida dar scurta. Produsul fabricat in tara noastra (Nitroglicerina), [...]
Este o enzima proteolitica, cu actiune vasodilatatoare prelungita. Se utilizeaza in tulburari ale circulatiei periferice (diabetice), in ateroscleroza [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre vasodilatatoare si hipotensive

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile