eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Antiinflamatoare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » MEDICAMENTE » antiinflamatoare

Ketorolacul


Ketorolacul (ketorolac, ketorolac trometamol, ketorol, ketrodol, toradol, toratex) este un derivat de acid pirolizincarboxilic inrudit cu indometacina. Are proprietati analgezice, antipiretice si antiinflamatorii. Pe cale sistematica, este eficace in deosebi ca analgezic. 656b17g Topic, este un antiinflamator activ la nivelul ochiului. Are si actiune antiagreganta plachentara.

Se absoarbe bine din intestin si de la locul injectarii intramusculare. Biodisponibilitatea dupa administrarea orala este de circa 80%. Se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 99%. Este epurat atat prin metabolizare, cat si prin eliminare renala. In urina se elimina 60% sub forma neschimbata. Timpul de ijumatatire este de 4-6 ore, mai mult la batrani (6-7 ore) si in insuficienta renala (9-l0 ore).

Ketorolacul este indicat ca analgezic, mai ales pentru combaterea durerilor postoperatorii, ca o alternativa a opioidelor (fata de care are avantajul ca nu deprima respiratia si nu dezvolta dependenta). Se injecteaza intramuscular, initial 10 mg, apoi cate 10-30 mg la 4-6 ore, fara a depasi 90mg/zi (mai putin 60 mg la varstnici) si 2 zile de tratament. Se poate continua apoi pe cale orala, cate 10 mg la 4-6 ore, fara a depasi 40 mg/zi si 7-10 zile de tratament. Poate fi folosit si in solutii oftalmice pentru tratamentul conjunctivitei alergice si profilaxia inflamatiei oculare dupa interventiile pentru cataracta.


Provoaca uneori ameteli, somnolenta, cefalee, greata, dureri abdominale. Injectia intramusculara este dureroasa. Au fost semnalate si reactii adverse severe, mai frecvente pentru dozele mari si tratamentul indelungat: ulceratii si sangerari gastrointestinale, reactii alergice grave (bronhospasm marcat,anafilaxie acuta, sindrom Stevens-Johnson, trombocitopenie), afectare renala, hepatica pancreatica. Este contraindicat Ia bolnavii cu ulcer evolutiv, la cei cu risc hemoragic (inclusiv sub tratament anticoagulant), la persoanele alergice sau cu intoleranta la antiinflainatori nesteroidiene, la renali si la hepatici. Nu se administreaza in timpul sarcinii si alaptarii.




Alte materiale medicale despre: Antiinflamatoare

Alclofenacul (alclofenac, mervan), un derivat alchiloxifenilacetic, este un alt antiinflamator nesteroidian activ, cu eficacitate clinica abila ce [...]
Piroxicamul (piroxicam, bleduran, calmopyrol, erazon, fasax, feldene, hotemin, pirorheum, roxikam, sotilen) este un acid enolic benzotiazincarboxam [...]
Acidul niflumic (niflumic acid, actol, donalgin, niflurd, novopone) este alt fenamat antiinflamator si analgezic. Se utilizeaza in afectiuni reum [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre antiinflamatoare

    Alte sectiuni
    Antiulceroase
    Antivomitive
    Antispastice
    Substituenti (inlocuitori) si fermenti digestivi
    Dezinfectante intestinale
    Antiparazitare si antimicotice
    Laxative purgative
    Antihemoroidale
    Hepatoprotectoare
    Medicatia cailor biliare
    Antibiotice sl chimioterapice
    Medicatia sistemului nervos
    Hormonii
    Medicatia aparatului cardiovascular
    Medicatia bolilor de singe
    Medicatia aparatului respirator
    Medicatia aparatului renal
    Medicatia aparatului genital
    Medicatia aparatului digestiv
    Administrarea medicamentelor
    Antiinflamatoare

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile