eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Antiinflamatoare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » MEDICAMENTE » antiinflamatoare

Diflunisalul


Diflunisalul (diflunisal, dolobid, fluniget) este un derivat fluorat al acidului salicilic. Are o potenta mai mare ca anti inflamator si analgezic, dar activitatea antipiretica este relativ slaba. Se absoarbe aproape complet din intestin. Are un timp de injumatatire de 5-20 ore, in functie de doza (epurarea este saturabila). Dozele recomandate in starile dureroase si bolile reumatice sunt de 500 mg oral la fiecare 12 ore ( la nevoie 500 mg la fiecare 8 ore).

Ca si acidul acetilsalicilic poate provo ca tulburari gastrointestinale si hemoragii digestive, cu anemie, dar acestea sunt mai rare. Dozele mari sunt uneori cauza de cefalee si ameteli, rareori timtus. Au fost semnalate cazuri de trombocitopenie. Sunt posibile reactii de hipersensibilitate (astm. eruptii cutanate).

Diflunisalul nu trebuie folosit in tim pul sarcinii si la copii. Diatezele hemoragice sangerarile digestive, alergia si hipersensibilitatea la salicilati si la alte antiin flamatorii inhibitoare ale sintezei prosta glandinelor, insuficienta renala grava re prezinta contraindicatii. Nu se asociaza cu uricozurice si spironolactona, nici cu me totrexat (antagonizeaza efectul primelor, creste toxicitatea ultimului). Asocierea cu anticoagulante cumarinice impune pru denta (risc de hemoragii, se scade doza de anticoagulant). Poate modifica concen tratiile plasmatice ale altor antiinflama torii.





Alte materiale medicale despre: Antiinflamatoare

NABUMETONA Este un compus neacidic. Farmacocinetica.: Absorbtie digestive buna metabolizare hepatica rapida (formandu-se un derivat naftilacet [...]
Lonazolacul (lonazolac, irritren), un acid heteroariIacetic, se foloseste ca analgezic si antiinflamator in diferite afectiuni reumatice, articul [...]
MELOXICAM Este o enolcarboxamida (asemantor cu piroxicamul). Farmacocinetica.: dupa doze repetate concentratia maxima in sange se realiz [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre antiinflamatoare

    Alte sectiuni
    Antiulceroase
    Antivomitive
    Antispastice
    Substituenti (inlocuitori) si fermenti digestivi
    Dezinfectante intestinale
    Antiparazitare si antimicotice
    Laxative purgative
    Antihemoroidale
    Hepatoprotectoare
    Medicatia cailor biliare
    Antibiotice sl chimioterapice
    Medicatia sistemului nervos
    Hormonii
    Medicatia aparatului cardiovascular
    Medicatia bolilor de singe
    Medicatia aparatului respirator
    Medicatia aparatului renal
    Medicatia aparatului genital
    Medicatia aparatului digestiv
    Administrarea medicamentelor
    Antiinflamatoare

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile