eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli in timpul sarcinii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sarcina » boli in timpul sarcinii

Prevenirea preeclampsiei


Mancati multe proteine (60-80 g zilnic). 25 g de proteine inseamna 1/3 cana de lapte sau patru oua sau doua cani de mancare de fasole boabe sau 50 g de nuci sau 100 g de peste, carne sau branza. Nu recurgeti la o dieta hiposodica, dar puneti sare cu moderatie in mancare. Lipsa unei cantitati adecte de sare poate duce la preeclampsie.
Tratamentul alopat al preeclampsiei consta in administrarea de potasiu. Mariti pe cale naturala nivelul potasiului din organism consumand alimente bogate in acest mineral, cum sunt bananele, cartofii necojiti, cicoarea, sfecla de zahar cruda. Frunzele de papadie sunt un excelent remediu, deoarece au efect benefic asupra ficatului si rinichilor si contin si o mare cantitate de potasiu. Mancati alimente bogate in calciu: lactate - de preferinta lapte, iaurt si branza de capra, nu de ca - fructe oleaginoase, fructe uscate si legume cu frunze. Melasa si algele sunt suplimente alimentare foarte bune. te bogate in calciu sunt lucerna, frunzele de zmeur si urzica. Aportul adect de calorii este esential, iar doza zilnica recomandata este de 2400 de calorii, la fel de mult ca pentru un muncitor.

Atentie: Preeclampsia netratata poate fi mortala. Daca suferiti de aceasta boala, consultati- cu medicul sau moasa in privinta masurilor alimentare care se impun in cazul dumneavoastra.


Eclampsia

Inflamatia tesuturilor, tensiunea arteriala mare si proteinuria sunt semnele unei boli grave care poate duce la convulsii si in ultima instanta la moartea fatului din lipsa de oxigen. Este o urgenta medicala, care poate impune efectuarea unei cezariene pentru salrea atat a mamei, cat si a copilului. in general, starea dumneavoastra se inrautateste simtitor inainte ca boala sa ajunga in aceasta faza si in mod normal veti apela la doctor inainte ca eclampsia sa atinga un punct critic. Tratamentul uzual in astfel de cazuri consta in administrarea de hipotensoare si in repaus la pat. O data ce starea sanatatii s-a silizat, luarea unor masuri alimentare si practicarea unor tehnici de relaxare precum yoga si meditatia ajuta sa mentineti tensiunea arteriala la lori normale.

Polihidramnioza
Excesul de lichid amniotic in care pluteste fatul poate duce la umflarea si intarirea abdomenului, insotite de senzatia ca nu puteti respira si de arsuri de stomac, ambele induse de presiunea la care sunteti supusa. Din fericire, aceasta problema apare foarte rar, dar este uneori depistata in timpul controalelor medicale prenatale. Cauza este cel mai adesea o sarcina gemelara, dar si femeile diabetice sunt predispuse la aceasta problema. Unii specialisti considera ca repausul la pat poate favoriza declansarea traliului inainte de termen. Excesul de lichid amniotic nu aduce nici un prejudiciu fatului, desi este posibil sa aiba legatura cu anumite malformatii fetale. Copilul are mai mult spatiu de miscare si la nastere se poate prezenta cu sezutul inainte sau in alta pozitie anormala, de aceea se impune monitorizarea atenta a sarcinii.



Alte materiale medicale despre: boli in timpul sarcinii

intoarcerea la bautura este o problema majora pentru alcoolicii in curs de vindecare; prevenirea acestui fenomen poate fi dificila, insa ea p [...]
intoarcerea la bautura este o problema majora pentru alcoolicii in curs de vindecare; prevenirea acestui fenomen poate fi dificila, insa ea p [...]
"Medicii excelenti previn boala; medicii mediocri o trateaza inainte de a deveni evidenta. Medicii slabi trateaza boala manifestata." Primul text m [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli in timpul sarcinii

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile