eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sanatatea femenii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea femenii

Sarcina


Sarcina
Unul dintre primele semne de sarcina este absenta unei menstre. Alte semne precoce sunt durerile la palpare sau umflarea sanilor, urinarea frecventa si poate greturile si varsaturile. Testele de sarcina, disponibile in majoritatea farmaciilor, testeaza urina pentru identificarea unui hormon care este prezent numai cand sunteti insarcinata, insa testele "pentru acasa" nu sunt intotdeauna precise, in special in primele trei zile de sarcina. Imediat ce credeti ca ati putea fi insarcinata, trebuie sa consultati un medic sau sa vizitati un centru de diagnostic, pentru a face teste mai precise.
In medie, copin se nasc dupa 266 de zile-sau 38 de saptamani - de la fecundare. Chiar daca nu puteti spune cu exactitate cand a avut loc fecundarea, puteti estima data probabila a nasterii copilului cu o precizie rezonabila, in special daca av;ti cicluri regulate: la prima zi a menstrei anterioare, adaugati 40 de saptamani sau 280 de zile. Pentru a sili repere convenabile, medicii impart, de rutina, sarcina in trei trimestre a cate 13 saptamani. in termenii dezltarii copilului, primul trimestru este poate cel mai important; embrionul de dimensiuni microscopice creste pana la un fat de aproximativ 7,5 cm lungime, cu toate organele majore formate. Copilul este inconjurat de lichid amniotic si este conectat la sistemul circulator al mamei prin cordonul ombilical. in trimestrul al doilea si al treilea, organele si membrele copilului continua sa se dezlte. Desi lungimea si greutatea la nastere pot varia in limite foarte largi, un copil la termen masoara in mod tipic aproximativ 50 cm si cantareste aproximativ 3,3 kg.
Copii nascuti intre a 20-a si a 35-a saptamana de sarcina sunt considerati prematuri; unii nu supravietuiesc travaliului si se nasc morti. in general, sansele de supravietuire ale unui copil sunt cu atat mai mari cu cat el ramane in pantec mai multa vreme.
Chiar daca 1 din 4 sarcini se termina prin art inainte de a 13-a saptamana de sarcina, majoritatea acestora survin in primele stadii - deseori, inainte ca femeia sa-si dea seama ca este insarcinata. Astfel de arturi spontane au loc din cauza unor anomalii genetice sau de dezltare ale fatului. Arturile datorate caderilor, traumatismelor sau stresului sunt foarte rare. ( Sarcina, Probleme in timpul.)



Alte materiale medicale despre: Sanatatea femenii

Chiar si o HPP minora poate deveni periclitanta daca mama este anemica. Definitia OMS a anemiei din cursul sarcinii Hb [...]
Efectul medicamentelor, al vaccinurilor, a radiografiilor asupra unei femei insarcinate si a viitorului sau copil suscita temeri legitime.Totusi [...]
De-a lungul istoriei, si chiar in zilele noastre, cei mai multi copii s-au nascut din femei care au avut o dieta alcatuita din alimente bogate in amid [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sanatatea femenii

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile