eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sanatatea femenii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea femenii

Ingrijirea antenatala


ingrijirea corecta antenatala trebuie sa inceapa imediat ce ati aflat ca sunteti insarcinata. Medicul dumneavoastra va va avertiza ca consumul de tutun, alcool si droguri - fie ele medicamente eliberate numai cu prescriptie sau fara, legale sau ilegale - este potential periculos pentru dezvoltarea copilului dumneavoastra. Alimentatia corecta este foarte importanta, iar calitatea hranei pe care o mancati este mai importanta decat cantitatea. O buna alimentatie in timpul sarcinii va fi bogata in legume si fructe proaspete, dar saraca in zahar si sare, cu proportii echilibrate de vitamine, minerale, proteine si grasimi. Majoritatea femeilor insarcinate castiga in greutate intre 9 si 14 kg inainte de nastere. Din aceasta greutate, 2,7-4 kg le reprezinta copilul; restul sunt datorate maririi de volum a uterului si sanilor, cresterii fluxului sanguin, prezentei lichidului amniotic si a placentei.In timpul sarcinii, puteti avea varice, hemoroizi, dureri lombare, anemie, constipatie sau pi-rozis; daca aveti peste 35 de ani, aveti un risc usor crescut de a face diabet sau hipertensiune arteriala. Aceste tulburari diminua sau dispar de obicei la scurta vreme dupa nasterea copilului. Daca aveti mameloanele retractate, puteti pune in sutien bucatele de plastic sau de cauciuc, dupa a 15-a saptamana de sarcina; acestea vor exercita un efect de suctiune si vor scoate mameloanele in afara, astfel incat, in momentul nasterii copilului, sa puteti alapta cu succes.

Copin nascuti din mame peste 35 de ani au un risc usor crescut de a avea anomalii cromozo-miale, precum sindromul Down. Daca una sau ambele parti ale familiei prezinta in antecedente orice maladii cromozomiale, ar trebui sa apelati la sfatul genetic, pentru a determina probabilitatea ca copilul dumneavoastra sa mosteneasca o anume afectiune. Explorarile prenatale, ca am-niocenteza si ecografia, pot ajuta la detectarea acestor anomalii in stadii precoce ale sarcinii. in cazul in care contractati fie toxoplasmoza, fie rubeola, in timpul sarcinii - in special in primul trimestru - copilul dumneavoastra risca sa aiba o malformatie congenitala majora. Teste ale sangelui, inaintea sarcinii, pot determina daca sunteti sau nu imuna la oricare dintre aceste boli. Rubeola poate fi complet prevenita prin vaccinare si toate femeile ar trebui protejate impotriva ei. Daca nu sunteti deja imuna, trebuie sa primiti o vaccinare antirubeolica si apoi sa asteptati 3 luni, inainte de a incerca sa ramaneti insarcinata. Parazitul ce provoaca toxoplasmoza se transmite prin carnea cruda si fecalele de pisica. Daca nu sunteti imuna la toxoplasmoza, medicul dumneavoastra va poate sugera moduri de a va pazi de infectie. O boala relatirara, care poate fi insa prevenita, apare atunci cand sangele mamei este incompatibil cu sangele copilului, din cauza asa-numi-tului factor Rh. Desi mama nu este afectata, incompatibilitatea poate provoca copilului tulburari hematologice grave, ce pot duce la anemie si chiar la deces. Medicul poate determina daca copilul dumneavoastra risca sa faca "boala de Rh" si va poate recomanda un tratament preventi- de obicei, injectarea unui medicament, si anume imunoglobulina Rh, la incepui, in cursul primului trimestru, si din nou dupa nastere, pentru a proteja urmatorul copil. Pentru alte potentiale complicatii, Sarcina, Probleme in timpul.



Alte materiale medicale despre: Sanatatea femenii

Pe vremea cand intr-o familie erau mai multi membri, se obisnuia ca fetele mai mari sa-si ingrijeasca fratiorii  [...]
Priviti cu atentie copilul: pielea lui este moale, foarte fina si mult mai sensibila decat a unui adult. Copilului ii lipseste inca stratul [...]
Igiena atenta si corecta este importanta din prima zi de viata si apoi in mod regulat, indiferent daca baiatul este sau nu circumcis. Ea face parte di [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sanatatea femenii

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile