eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sugarul pana la 6 luni

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » sugarul pana la 6 luni

Camera copilului


Camera copilului
E bine sa cumparati tot ce ti aa nevoie din timp
Unii parinti nu doresc sa cumpere nimic inainte de a se naste copilul.
N.T. in Statele Unite este legiferata obligatia de a folosi scaune de automobil speciale (prevazute cu centuri de siguranta) pentru copii, in scopul de a-i proteja in caz de accident. Aceasta precautie este pe deplin justificata si recomand parintilor romani care folosesc mult automobilul pentru transportul copiilor, sa faca transformarile necesare (centura de siguranta la scaunul din spate care sa fixeze scaunul pentru copil) si sa . "bizitioneze un scaun special pentru copil. Aceste scaune sunt proiectate pentru fiecare varsta, de aceea c necesar sa cititi cu atentie instructiunile pentru a fi siguri ca ati cumparat lucrul potrivit. Nu trebuie sa il considerati un lux, pentru ca nu este asa ceva, ci dimpotriva, reprezinta o precautie care poate salva viata copilului dumneavoastra. Puteti recupera o parte din costul lui (care c marc pentru bugetele limitate ale familiilor romane) prin vanzarea lui in consignatie cand creste copilul. Oricum, sa nu va imaginati ca protejati la fel de bine ca si cu un scaun special copilul daca il tineti in brate; prin studii experimentale s-a dodit ca si la o viteza de 80krn/'ora. in cazul unui impact, chiar si un rugbist antrenat si cu forta nu poate tine in brate un manechin de aproximativ 4 kg, cat arc un copil mic, acesta fiind proiectat prin parbriz.

Unicul motiv cunoscut de mine al acestui refuz este superstitia ca a cumpara lucrurile dinainte poate influenta in rau sarcina. Avantajul cumpararii si aranjarii lucrurilor din timp este ca usureaza munca mai tarziu. Unele mame sunt obosite si descurajate la inceput, iar cumpararea chiar si a unor lucruri marunte cum sunt tetinelc devine un chin. Multe mame care astfel au ajuns sa aiba o depresiune nervoasa mi-au marturisit ca la urmatorul copil vor cumpara tot ce c necesar din timp, sa fie sigure ca fiecare sertel sau scutec e la locul lui cand vor aa nevoie de ele1.
Ce este necesar sa ati ca echipament pentru viitorul copil? Sa presupunem ca va fi fata. Nu exista de fapt reguli, va pot da totusi unele sugestii in paragrafele care urmeaza.

Un loc unde sa doarma. S-ar putea sa fiti tentata sa-i cumparati un patut elegant, cu matasuri si dantele pe margine. Dar copilului nu-i pasa de astfel de lucruri, tot ce are nevoie sunt margini care sa il impiedice sa cada in afara si ceva moale dar cu suprafata neteda fara devinelari pe post de saltea. Pentru primele luni poate fi folosit si un cos de nuiele. Uneori exista un leagan de copii in familie, sau parintii vor neaparat unul, mai ales la primul copil. Cei mai multi parinti folosesc un patut special pentru copii, cu inlitoarc de jur imprejur care sa protejeze copilul sa nu se loasca de zabrelele patului
Zabrelele patului trebuie sa fie la cel mult 6 cm distanta una de alta, salteaua trebuie sa nu fie mai mica decat patul, trebuie sa nu existe colturi ascutite sau suprafete vopsite cu vopsea pe baza de plumb, iar de la marginea de sus a patului la saltea sa fie cel putin 60 cm. In zilele noastre se folosesc mai mult saltele tip "relexa", acoperite cu material plastic impermeabil. Puteti face singuri o saltea, din burete taiat pe dimensiunea respectiva si acoperit de material plastic impermeabil1.
75. Ceva pe care poti schimba si imbraca fetita. Poti folosi o masa sau un birou, daca au inaltimea necesara, ca sa-ti fie usor sa manevrezi copilul. Exista si mese speciale, dintre care unele chiar porile sau cu suport pentru cadita in care se spala copilul, dar acestea sunt scumpe si nu mai pot fi utilizate ulterior si pentru altceva2.
76. Alte lucruri necesare. O geanta pentru copil cu timente speciale pentru scutece, biberon, o folie de plastic pliabila, pe care sa poti schimba copilul si alte lucruri de care ai nevoie pentru el, este foarte folositoare atunci cand iesi in oras.
O galeata cu capac e necesara pentru scutecele murdare si trebuie sa aiba cel putin 10 litri ca volum. Dupa ce clatiti scutecul murdarit, il lasati la inmuiat in galeata umpluta cu apa si substanta antiseptica speciala, iar cand galeata s-a umplut spalati toate scutecele murdare in masina automata de spalat3.
Puteti folosi si scaune de plastic porile pentru copii (unele scaune pentru masina pot fi folosite si in acest scop) cu maner, in care poti plimba copilul, poti sa-l lasi jos aproape oriunde si din care el poate sa urmareasca ce se intampla in jur. Exista si scaune de panza cu rama de metal, care se balanseaza atunci cand copilul se misca. Toate aceste scaune trebuie sa aiba centuri speciale care sa fixeze copilul sa nu cada din ele, baza larga de sustinere ca sa nu se rastoarne daca se zbate copilul, si nu trebuie puse pe scaune sau pe mese de unde e posibil sa cada jos.
Exista tendinta de a folosi excesiv aceste scaune, "uitand" copilul in ele si privandu-l de contactul corporal atat de necesar cu parintii. Copilul trebuie luat in brate cat mai des, (pentru mese sau pentru a fi mangaiat, a fi plimbat sau a te juca cu el), simtind astfel apropierea parintilor de el.
Nu e neaparat nevoie de un cantar, daca se dezvolta bine copilul si e vazut lunar de medic in primul an. Cred ca aceste cantare sunt o cheltuiala inutila, care mai mult genereaza ingrijorare decat previn necazurile.
Este insa nevoie de un termometru special pentru copil, pentru masurararea temperaturii corporale.
O pompita de plastic speciala pentru aspirarea secretiilor nazale e foarte utila atunci cand copilul e racit1.
Exista monitoare necostisitoare, care se folosesc cu baterii sau la priza, folositoare mai ales cand copilul doarme sau se joaca intr-o camera unde nu poate fi observat de parinti permanent2.
Exista controrse in ce priste folosirea tarcului pentru joaca. Unii parinti si psihologi afirma ca este un fel de incercare a copilului, care-i va inabusi dorinta de a explora si a-si largi orizontul.
Eu am cunoscut foarte multi copii care au petrecut zilnic cateva ore in tarc si cu toate acestea tot s-au manifestat ca "exploaratori" indraciti, extrem de vioi si seli. insa nici una din aceste opinii nu e sustinuta de do certe stiintifice.
Din punct de dere practic, mi-e greu sa-mi imaginez cum poate un parinte sa mai si gateasca, sau sa faca orice altceva dupa ce copilul a invatat sa mearga in patru labe, de-a busilea, daca nu foloseste un tarc macar o parte a timpului.
Daca vrei sa folosesti tarcul, trebuie sa pui copilul in el incepand de la 3 luni, cate putin in fiecare zi, pentru a-l obisnui. Copin difera intre ei, unora le place altora nu prea, iar daca astepti pana la varsta cand copilul a invatat sa mearga dc-a busilea (intre 6 si 8 luni) in mod sigur tarcul ii va aparea o inchisoare si va fi intampinat cu urlete persistente.
Scaunele pe rotile pentru copin care nu stiu inca sa mearga sunt o cauza majora de accidente. Beneficiile folosirii lor sunt controrsate, pe cand pericolele care le prezinta sunt clar demonstrate. Nu va recomand sa Ic folositi.
Balansoarele pentni copii pot fi foarte folositoare. Pentru mai multe detalii cititi paragraful 307.

Trusa medicala. Este nevoie de cateva pachete cu tampoane de tifon sterile, fese sterile, bandaje sterile, o forfecuta, o penseta pentru extragerea aschiilor, solutie pentru dezinfectarea ranilor (spirt medicinal, rivanol sau alcool iodat).
De asemenea e necesar un medicament pentru scaderea febrei; nu se va folosi-in niciun caz aspirina la copii mici ci paracetamol, sirop sau supozitoare (tinute la rece) .
Toate medicamentele din casa, atunci cand ati copil mic, trebuie tinute in containere si in sertare pe care copilul sa nu le poata deschide.



Alte materiale medicale despre: sugarul pana la 6 luni

Evolutia perimetrului cranian in primii ani de viatA este paralelA cu dezvoltarea continutului cutiei craniene (creierul). Din aceastA cauzA, urmA [...]
in aceasta perioada cresterea este mai lenta. Cresterea in lungime poate fi apreciata dupa formula: L - 5V + 80 unde L = lungimea; V = va [...]
Epilepsia idiopatica Definitie. Epilepsia idiopatica defineste un grup de situatii in care apar convulsii recurente fara o cauza definita. [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sugarul pana la 6 luni

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile