eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Primul ajutor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » primul ajutor

Glaucomul acut


Glaucomul acut
Glaucomul este o boala grava a ochilor, care afecteaza peste doua milioane de persoane in Statele Unite. Aproximativ 10 % din persoanele cu glaucom sufgra de o forma acuta, cu debut brusc, care reprezinta o urgenta medicala. Glaucomul acut ii afecteaza in mod tragic, pe cei varstnici si in special un singur ochi odata. Daca nu este tratat imediat, glaucomul acut poate leza nervul oplic, deteriora vederea periferica si produce chiar orbirea.
Glaucomul apare atunci cand umoarea apoasa - rezervorul de lichid dintre cornee si cristalin - isi sporeste volumul. Aceasta produce o presiune prea mare in interiorul ochiului. In glaucomul acul, cauza acumularii de lichid este un blocaj al sistemului de drenare de la radacina irisului. Canalul de drenare infundat impiedica debitul normal de scurgere al umorii apoase. (Intr-un ochi sanatos, umoarea apoasa este completata de cateva ori de zi.) Pe masura ce presiunea creste, irisul este impins spre unghiul in care intalneste corneea. Astfel, termenul medical pentru aceasta afectiune acuta este: glaucom de unghi inchis sau de inchidere a unghiului.
Cresterea subita a presiunii intraoculare face ca persoana sa simta o durere intensa in ochiul afectat. Deoarece irisul este impins in sus spre comee, pupila (deschiderea din mijlocul irisului) ramane fixa si adeseori dilatata. De multe ori, persoana are vederea incetosata, cu halouri in jurul surselor de lumina. Aceste prime simplome pot dura o ora sau doua, apoi dispar, fara sa produca leziuni permanente ale ochiului. Cand o criza se prelungeste, persoana poate avea un acces de voma si poate prezenta o cornee tulbure.
Crizele de glaucom acut netratate sunt adeseori urmate, dupa zile sau saptamani, de crize mai grave, care pot produce lezarea ireversibila a nervului optic din fundul ochiului. Astfel, o persoana cu glaucom acut ar trebui adusa la camera de garda cat mai curand posibil. Tratamentul trebuie inceput in termen de -douasprezece pana la patruzeci si opt de orc de la o criza pentru a evita pierderea permanenta a vederii in cateva zile. La spital, este posibil ca medicii sa administreze sedative si analgezice, sa reduca presiunea din ochi cu picaturi oftalmice speciale si apoi sa intervina chirugical sau prin terapie cu laser pentru aA redeschide canalul de drenare din iris.


REMEDII NATURALE DE PRIM AJUTOR IN GLAUCOMUL ACUT

Exista doua tratamente care se pot administra victimei in drum spre spital.


Sa se administreze remediul homeopatic Belladonna 30C.

Administrati o doza la fiecare cincisprezece minute, timp de o ora.
Belladonna este specifica pentru pupile dilatate si durere a ochilor, agravata de lumina stralucitoare. Nu folositi remediul homeopatic Belladonna mai concentrat decat dilulia 24X sau 12C (adica nu utilizati un remediu 10X sau 6C; si nu folositi, de asemenea nici un preparat fitoterapcutic din matraguna, din motivele enumerate in continuare.
Sa se aplice o apasare ferma pe punctul de presopunctura din mijlocul muschiului dintre degetul mare si cel aratator. Acest punct are o legatura energetica cu ochii, potrivit medicinci orientale traditionale.

Remediile naturale joaca un rol limitat in primul ajutor pentru glaucomul acut; chiar si glaucomul cronic ar trebui tratat de un specialist alopat. Cu toate acestea, exista cateva alternative care merita sa fie explorate si care pot ajuta persoanele cu glaucom sa-si mentina presiunea normala a lichidului din interiorul ochiului.
Naturopatii si fitoterapeutii sustin ca ta de afin (Vaccinium myrtillus) poate preveni atacurile de glaucom acut sau poate juca un rol in tratamentul glaucomului cronic. De cand pilotii Fortelor Aeriene Regale Britanice din timpul celui de-al doilea razboi mondial au atras atentia ca gemul de afine consumat inaintea misiunilor de noapte ii ajuta sa aiba o vedere mai buna, oamenii de stiinta au inceput sa studieze aceste te, cautand substantele active cu efecte potentiale asupra ochiului. S-au acumulat date clinice in legatura cu anumiti constituenti ai afinelor, antocianozidelc, care pot intr-adevar influenta in mod pronuntat reactiile biochimice din ochi si pot imbunatati vederea in timpul noptii, printre alte efecte benefice. Cautati produse cu extract de afine cu un continut de 20 - 25 % de antocianozide. Luati 80 - 160 mg de trei ori pe zi.
Unele carente de substante nutritive au fost puse in legatura cu glaucomul. Daca sunteti expus riscului, ganditi-va sa cresteti consumul de vitamine si minerale.
Vitamina B(>, 50 -75 mg pe zi, ca parte a complexului B. Studiile arata ca Bc poate ajuta la reglarea presiunii intraocularc.
Vitamina C, doua pana la cinci grame in doze mixte sau pana la limita tolerantei digestive, cu rutina sau alte bioflavonoide.
Aceste substante nutritive pot fi folosite atat la prevenirea, cat si la tratarea glaucomului. Cercetatorii au constatat ca persoanele care consuma cantitati prea mici de vitamina C pot prezenta o presiune intraoculara crescuta, conditie anterioara glaucomului. in studiile clinice, persoanele care au luat intre doua si cinci grame de vitamina C zilnic timp de aproape o saptamana au redus cu succes nivelurile periculoase ale presiunii intraocularc.
Vitamina D, 200-400 UI zilnic si calciu, 800-l 200 mg zilnic. Doctorul Arthur Knapp, oftalmolog din Nev/ York City, a tratat cu succes unele cazuri de glaucom "cu accasia combinatie vitamina/mineral. Calciul este un ingredient de baza in tesuturile conjunctive purtatoare de colagen, inclusiv in sclerotica, stratul exterior, opac si dur al ochiului. Vitamina D joaca un rol major in asimilarea calciului.
Nutritionista Shari Licbcrman scrie ca aumite hipersensibilitati la alimente pol face sa creasca presiunea in interiorul ochiului. Ha adauga: "Am avut pacienti cu glaucom care au fost de picaturi oftalmice prin folosirea unor mijloace nutritionale, dar cineva cu glaucom nu se opreste dintr-o data cand foloseste picaturi oftalmice. Modificarile de terapie trebuie facute treptat si dupa ce va sfatuiti cu medicul".
Oricine este predispus la glaucom acut trebuie sa evite substantele care dilata pupilele (cum ar fi ta medicinala Ephedra sau care contin alca'.oidul atropina). Printre medicamentele obisnuite care contin atropina se numara antispasticele, ca si medicamentul utilizai impotriva raului de miscare se o po lamina. Acesti agenti determina creslera presiunii din interiorul ochiului si pot induce o criza de glaucom acut.

O alta sursa primara de atropina este ta matraguna. Recomandarea anterioara de a lua remediul homeopatic Belladonna 30C nu prezinta totusi un risc, deoarece o dilutie de 30C este dincolo de limita numarului lui Avogadro. Adica, remediul este diluat dincolo de punctul in care ar mai ramane eo molecula de matraguna.



Alte materiale medicale despre: primul ajutor

SIMPTOME a semnele glaucomului cronic sunt: dureri si lacrimarea ochilor, vedere neclara, dureri ocazionale de cap si pierdere progresiva a vederi [...]
Aspectul cunoscut la copil este cel de buflalmie sau hidroftalmie, un ochi ajuns uneori la dimensiuni monstruoase, din cauza destinderii sub influent [...]
Sunt numai cateva cazuri cand o persoana neinstruita trebuie sa ia in consideratie riscul de a reduce o dislocare. Unul este atunci cand o dislocare s [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre primul ajutor

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile