eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Hemoragiile

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » primul ajutor » hemoragiile

Hemoragiile interne

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Hemoragiile interne
Hemoragiile interne minore sunt zibile sub forma de vanatai ( modulul 10: "Contuziile") care, in majoritatea cazurilor se pot trata cu usurinta acasa. O situatie mult mai serioasa, care necesita ingrijiri medicale imediate, uneori prin interventie chirurgicala la spital, este orice tip de hemoragie interna masiva care rezulta dupa o cadere grava, o leziune prin strire, un accident sau un alt traumatism sever. Suspectati posibilitatea unei hemoragii interne in astfel de cazuri, ca si atunci cand este vorba de o fractura sau de leziuni externe considerabile. Hemoragia interna poate fi si consecinta unei boli (cum ar fi atunci cand un ulcer peptic perforeaza si produce hemoragie gastrointestinala) si a anumitor medicamente.
Hemoragiile interne pot rezulta si din ruptura unei artere, vene, vas capilar sau orice combinatie a acestora. Pot fi insotite sau nu de hemoragii extemc si este posibil ca o persoana sa sangereze intern pana moare, fara sa piarda nici o picatura zibila la suprafata. Deosebit de periculoase sunt hemoragiile interne in catatile toracica, abdominala sau pelana. Organele interne, in special cele catate, cum ar fi ca, pot sangera abundent de pe urma unei rupturi. O lotura serioasa la cap poate produce o hemoragie interna grava in care sangele acumulat, apasa in mod periculos - chiar fatal - asupra creierului.
Simptomele hemoragiei interne nu apar intotdeauna imediat si pot fi dificil de depistat. Neobservarea la timp poate pune ata in pericol. L'n motiv special de ingrijorare este atunci cand ctima tuseste si scuipa sange de culoare rosu aprins si spumos. De asemenea, un motiv de ingrijorare il constituie orice urma de sange in voma, urina sau scaune:
a voma bruna, de culoarea zatului de cafea, este un semn de hemoragie interna care dureaza deja de o vreme. Daca leziunea este mai recenta, voma va avea de obicei o culoare rosie mai aprinsa
a voma cu aspectul zatului de cafea este un simptom al hemoragiei interne care s-a exteriorizat dupa un anumit timp. Daca leziunea este mai recenta va avea o culoare rosie-deschisa.
a urina poate avea un aspect intunecat sau sangeriu, in functie de cat de recenta este hemoragia interna
a scaunele pot fi aproape negre sau de un rosu aprins, tot in functie de timpul scurs de la debutul leziunii.
Alte simptome de hemoragie interna care trebuie urmarite sunt:
' a simptomele de soc: paloare, piele rece si lipicioasa, senzatie de pierdere a cunostintei, slabiciune si scadere a capacitatii de reactie


a un abdomen flasc, umflat sau rigid

a dureri sau sensibilitate abdominala


a agitatie, neliniste sau confuzie mintala

a puls neregulat sau unul care este foarte rapid sau foarte lent


a instalarea precoce a socului profund.



PRIMUL AJUTOR DE BAZA PENTRU HEMORAGIILE INTERNE

Daca suspectati o hemoragie interna, solicitati asistenta medicala de urgenta cat mai curand posibil. Daca sunt mai multe persoane la fata locului, trimiteti pe cineva dupa ajutor, in timp ce dumneavoastra:
Supravegheati caile respiratorii, respiratia si circulatia. (Vezi modulul 3: .Asistenta fundamentala in urgenta".
Mentineti ctima linistita si tratati-o pentru soc. Nu asezati o persoana in pozitia pentru soc daca banuiti ca are leziuni la cap, la gat sau la spinare ( modulul 3). Daca persoana vomita si nu este ranita la coloana vertebrala, intoarceti-o pe o parte, ca sa nu se inece cu voma.
Cautati si alte leziuni, ca de pilda fracturile, care trebuie tratate.
Desfaceti imbracamintea stramta a ctimei si calmati-o si incurajati-o. Nu-i dati nimic sa manance sau sa bea.


Continuati sa-i supravegheati respiratia si pulsul.

Tratamentul hemoragiei interne poate necesita pregatire si echipament special, transfuzii sangne pentru a reface volumul sangn adecvat, anestezie si asa mai departe.

REMEDII NATURALE PENTRU HEMORAGIILE INTERNE
Desi exista mai multe te medicinale pe care bastinasii din America si alte comunitati le-au folosit in mod traditional pentru leziunile interne grave, hemoragia interna este o urgenta medicala majora care astazi necesita tratamentul conventional schitat mai sus. In continuare prezentam cateva tratamente naturale pentru hemoragia interna care se pot folosi pe langa (si nu in loc de) masurile de baza.
Luati un remediu homeopatic adecvat. Jennifer Jacobs, medic homeopat, spune ca principalele trei remedii de luat in consideratie sunt:
a Amica. Acesta este remediul homeopatic des folosit pentru hemoragiile interne consecutive traumatismelor. Victima poate avea un puls slab sau neregulat.
a Veratrum. Acest remediu, preparai din radacini false de Hellebore , ajuta atunci cand pacientul este pe punctul de a suferi un colaps sau se afla in stare de soc. Adeseori chipul persoanei asuda sau se inneteste. Actioneaza deosebit de bine in hemoragiile intestinale.
a Aconitul. Folositi-I pentru hemoragia interna dupa un traumatism daca ctima manifesta senine de teama si agitatie.
Puteti folosi remedii (homeopate) dilujia 6 X sau 12 X la fiecare doua pana la cinci minute, pana la zece doze dupa un traumatism serios.
Luati doze orale dinir-o ta medicinala astringenta pentru a favoriza oprirea hemoragiei interne, Christopher Hobbs recomanda sa se ia o jumatate de lingurita de tinctura de traista-ciobanului din cincisprezece in cincisprezece minute pana se opreste hemoragia (dar, nu mai multe de trei lingurite in total).
Hobbs noteaza ca, exact asa cum aceasta ta este eficienta in hemoragiile externe, tot astfel actioneaza si in cele interne, in special pentru incetinirea hemoragiei dupa nastere. "Am observai ca doua lingurite luate in decursul a doua ore opresc o sangerare menstruala masiva", spune el. Desi in general este o ta netoxica, daca luati doze atat de mari de tinctura trebuie sa fiti atent la eventualele efecte secundare, cum ar fi palpitatiile cardiace.
Alte te astringente, cicatrizante, cum ar fi coada-soriceluiui, patlagina, urzica si Hamamelis pot ajuta si ele in perioada de refacere luate sub forma de tinctura. Respectati indicatiile de pe eticheta in printa dozelor.




Alte materiale medicale despre: hemoragiile

Prinderea unui deget in portiera unei masini sau scaparea unui obiect greu peste el poate produce o sangerare sub unghie, o zona sensibila, cu multe t [...]
In afara hemoragiilor postoperatorii (amigdalectomic), hemoragiile faringiene sint rare. uneori insa de o gravitate extrema. Hemoragiile faringien [...]
Termenul de epistaxis defineste toate hemoragiile ce iau nastere din fosele nazale. Desi incetatenii in terminologia medicala, termenul de epi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre hemoragiile

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile