eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Educarea copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » educarea copilului

Suntem dezamagiti


Fericiti sunt cei care au o credinta religioasa puternica. Ei sunt sprijiniti de un sentiment de predestinare si seninatate in tot ceea ce fac si, de obicei, transmit credinta lor copiilor. (Eu nu resping religia; desi nu apartin vreunei biserici, am o credinta spirituala puternica.)
Multi oameni fara credinta religioasa sunt dezamagiti de doua ori rriai mult fiind privati nu numai de sprijinul religiei ci si de increderea in omenire. Traim intr-o lume care si-a pierdut iluziile, nu numai despre lucruri ci si despre oameni.
Aceasla situatie se evidentiaza mai ales in tendinta literaturii, teatrului si filmelor din ultimii 50 de ani de a neglija aspectele de bunatate si generozitate ale fiintei umane, concentrandu-se asupra cruzimii si laturii sale animalice. Chiar si manierele sunt mai aspre; de exemplu felicitarile in loc sa ureze bine radelor sau prietenilor sunt concepute ca o gluma, mai mult sau mai putin plina de tact. Artele arareori au descris fiinte care sa te atraga, dimpotriva le-au omis sau le-au transformat in fiinte ridicole. Multi tineri culliva coafuri cat mai socante, ca si cum lc-ar fi rusine ca sunt fiinte umane.
Aceasta deziluzie a fost cauzata partial de elutia rapida a stiintelor ca biologia, psihologia si sociologia care au subliniat asemanarea omului cu alte animale, cruzimea instinctelor lui primare, automatismul schemelor de comportament. Poale si o mai importanta influenta a avut scaderea sentimentului religios ca urmare a cresterii autoritatii stiintelor, care a diminuat sensibil increderea anterioara a oamenilor ca sunt creaturi nobile si aparte, realizate dupa chipul Domnului. intelegerea faptului ca descrierea biblica a creatiei lui Dumnezeu nu poate fi luata literal i-a facut pe multi sa se intrebe daca preotii au vreo baza solida ca sa poata arata oamenilor ce sa faca si ce scop sa atinga in viata.
Cred ca aceasta deziluzie are la baza neintelegerea firii umane. E adevarat ca suntem inruditi in elutie cu alte animale, dar in acelasi timp suntem cu mult diferiti de ele. Aspiratiile noastre sunt idealiste, relatiile dintre noi sunt predominant spirituale, capacitatea noastra de a gandi abstract ne-a facut sa putem descoperi mult despre uni ci sul in care traim. Am inventat masinarii fantastice si am creat frumusete in toate artele. Toate acestea au fost posibile datorita aspiratiilor spre bine insamantate in sufletele noastre din copilarie datorita dragostei aratate de parinti. Indiferent daca oamenii au sau nu credinta religioasa, ci pot sa creada in puterea dragostei.si in potentialul lor de a face bine in viata, daca inteleg modul cum se dezlta spiritual un copil.



Alte materiale medicale despre: educarea copilului

incepand de la 1 - 1,5 ani, copiii incep sa incerce sa se dezbrace singuri (de obicei tragandu-si ciorapii din picior cu atata forta incat se rastoarn [...]
Copiii sunt constienti ca nu au experienta si sunt dependenti de parinti pentru a primi dragoste, indemanare, si pentru a fi in siguranta. isi urmares [...]
Este asadar intelept ca parintii sa faca tot ce pot sa aduca la normal raporturile cu copilul bolnav, cat de repede posibil. Asta inseamna o serie de [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre educarea copilului

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile