eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Tulburari oculare


Cand trebuie consultat medicul oftalmolog? Copin trebuie examinati de un oftalmolog daca au strabism ("ochii crucis"), divergent sau convergent (paragraful 364); daca au probleme cu invatatul; daca se g ca ii dor, ii ustura sau isi simt umflati ochii; daca au ochii injectati; daca au frecvent dureri de cap; daca tin sectiunea prea aproape cand citesc; daca isi inclina capul intr-o parte cand se uita atent la ceva sau daca vederea nu este buna la iestul cu optometrul efectuat de medicul curant intre 3 si 4 ani (de rutina) si apoi anual. Oricum, daca copilul poate citi literele de pe ecranul luminos, nu inseamna ca sigur vederea lui este buna. Daca exista simptome de oboseala a ochilor, el trebuie neaparat examinat de specialist.
Miopia este cea mai comuna afectare a vederii care are un impact negativ asupra performantelor scolare. Copilul nu vede decat de aproape. Apare foarte adesea intre 6-l0 ani. Se poate instala rapid, asa ca nu trebuie ignorate semnele ei (tinutul sectiunilor aproape de ochi la citit, dificultati in a urmari ce se scrie pe la) doar pentru ca in urma cu cateva luni vederea copilului era buna.
Conjunctivita (inflamatia mucoasei care tapeteaza pleoapele in interior) poate fi cauzata de variate feluri de infectii sau alergii. Majoritatea cazurilor usoare sunt cauzate de virusi banali care proaca in acelasi timp si un guturai. Conjunctivita trebuie sa va ridice semne de intrebare mai ales daca nu e acompaniata de guturai, te bine sa fie consultat medicul indiferent de aspectul conjunctivitei, dar mai ales cand si albul ochilor devine colorat in rosu (injectat) sau exista secretii purulente.

Ulciorul. Ulciorul este o infectie a foliculului pilos de la nivelul genelor, asemanator cu un furuncul. Este cauzat de germeni banali, care prin frecarea ochilor ajung la baza firelor de par care formeaza genele. De obicei, ulciorul colecteaza si la un moment dat se sparge. Doctorul poate prescrie un unguent care sa ajute la vindecare si sa impiedice raspandirea infectiei. Jena procata de ulcior c usurata daca se aplica deasupra tampoane inmuiate in apa calda, si astfel e grabita colectarea si eliminarea puroiului. Principala problema in cazul unui ulcior este ca adesea apar inca cateva (succesiv) dupa el, deoarece atunci cand se sparge, germenii se raspandesc la alte fire de par. Din acest motiv copilul nu trebuie sa se atinga sau sa-si frece ochii atunci cand ulciorul a colectat sau s-a spart. Copilul care face cateva ulcioare succesiv, trebuie examinat de medic, fiindca e posibil sa aiba o afectiune care ii scade rezistenta la infectii.
Adultii care au ulcioare trebuie sa se spele cu grija pe maini (cu apa si sapun) inainte de a manipula un copil, sau obiecte care ajung sa fie atinse de acesta, pentru a se preveni raspandirea germenilor.

Lucruri care nu afecteaza vederea la copii. Urmarirea programelor la televizor, statul aproape de televizor, cititul prelungit sau cu sectiunea aproape de ochi nu fac rau vederii. Daca, totusi, vedeti copilul ca tine sectiunea aproape de ochi cand citeste, trebuie sa fie examinat de medic pentru a i se prescrie lentile (ochelari) daca e cazul. Urmarirea televizorului prea de aproape nu e periculoasa, decat in cazul modelelor mai vechi. Sunt de parere ca in acest caz este mai bine sa fiti precauti si sa nu va uitati la televizor, dumneaastra sau copilul, de la o distanta mai mica de 3 m.



Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

In tratarea tulburarilor menstruale, se folosesc de multe ori aceleasi plante pentru probleme diferite. Succesul tratamentului depinde de felul in [...]
Studiile epidemiologice recente au evidentiat faptul ca experienta unei traume este un fenomen relativ comun, procentele estimate in cadrul popula [...]
Scopul acestui regim este de reechilibrare a bilantului azotat si de reechilibrare a tulburarilor hidro - electrolitice. Specificul acestui regim este [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile copilariei

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile