eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Bronsita


Bronsita


Bronhiile se continua de la caile respiratorii pana in plamani, unde se ramifica precum ramurile unui copac Ele sunt "imbracate' cu o mucoasa. Firisoarele de par din mucoasa curata aerul inspirat de praf si de corpuri straine. Germenii patogeni ai bolii care provoaca si racelile, in cazul unei bronsite, productia (cantitatea) mucoasei bronsice este mai mare. Prin tuse, copilul incearca sa se scape de acest "surplus" de mucus. Bronsita este deci o infectie a cailor respiratorii superioare si, de obicei, este in legatura cu o raceala.

Recunoasterea bronsitei Ea incepe de regula cu o raceala normala. Dupa ce a curs nasul, mai intotdeauna urmeaza o tuse uscata, seaca care se inmoaie dupa cate zile si devine o tuse flegmatica, producti. Foarte rar copin pot sa inlature prin tuse flegma - ei o inghit pur si simplu. Cand copilul respira, se aude un harsait in piept, iar uneori bronsita este insotita si de febra.

Cum ajutam copilul: Pentru febra ii putem administra medicamente care micsoreaza febra, iar tusea este usurata de o alifie folosita la raceala - se unge cu ea pieptul si spatele copilului. in dormitorul copilului trebuie asigurata umiditatea aerului (prin fereastra deschisa).

Sa mergem la medic: Un consult medical se recomanda cand tusea nu se amelioreaza sau cand copilul nu poate dormi noptile, fiind chinuit de tuse. Medicul il asculta pe copil la plamani si ii prescrie medicamente corespunzatoare, in afara de medicamente, la bronsita mai ajuta si ceaiul bronhial.

Febra de 3 zile (care dureaza 3 zile)
Asa-numita febra de 3 zile, apare la copii in urma unor boli infectioase. Cei predispusi sunt copin intre 6 luni si 2 ani. Boala este cauzata de un virus care poate fi si virusul herpes. Cum se transmite acest virus, inca nu se stie. Este sigur insa ca febra de 3 zile este molipsitoare. Dar avem si o veste buna: cine a avut odata febra de 3 zile, n-o mai face altadata, ramanand imun.


Recunoasterea febrei de 3 zile

Boala incepe brusc si - dupa cum ii spune si numele - caracteristica este febra foarte mare (pana la 40 - 41 de grade). Aceasta febra mare dureaza 3 sau 4 zile si abia poate fi coborata cu mijloacele conventionale. Copin foarte mici pot face convulsii febrile si/sau pot suferi de eruptii si diaree. Dupa ce febra a trecut, apare pe corp o eruptie cu pete rosii (asemanatoare cu cele de la pojar sau ru-jeola).

Cum ajutam copilul: Febra mare se trateaza cu medicamentele clasice. Altece nu prea putem face. Eruptia nu inseamna nimic pentru copii, caci ea nu provoaca nici mancarimi, nici usturimi.

Sa mergem la medic Copilul care are aceasta boala trebuie zut de medic. Mare atentie sa nu contamineze pe altii.



Galerie de imagini si poze medicale: bronsita


imagine cu bronsitaimagine cu bronsita imagini bronsitaimagini/poza bronsita


Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

Reprezinta o inflamatie a bronhiilor produsa de infectii microbiene. Se manifesta prin tuse cu expectoratii, cu sau fara febra si de obicei [...]
Termenul de bronsita corespunde infla-matiei acute sau cronice a mucoasei bronsice, in cursul copilariei cel mai frecvent intilnite fiind proc [...]
Inflamare acuta a bronhiilor, de origine infectioasa, insotita de o tuse care poate fi, in unele cazuri, expectoranta. In general, ea este in [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile copilariei

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile