eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli carentiale ale sugarului sl copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » boli carentiale ale sugarului sl copilului

Convulsiile


Convulsiile
Asa cum am aratat la modulul 3 convulsiile sunt frecvente si sunt datorate mai multor cauze:


- febra (convulsiile febrile)

- hipocalcemia (convulsii hipocalcemice) -hipoglicemia (convulsii hipoglicemice)


- hipoxice (scaderea cantitatii de oxigen)

- nipona tremice (scaderea cantitatii de sodiu)


- hipomagneziemice (cantitate scazuta de magneziu) -etc

Uneori convulsiile, la aceasta rsta, pot anunta debutul unei epilepsi (\"petit mal\"). De aceea consultul pediatrului si a medicului neuropsihiatru este obligatoriu.

Indiferent de cauza, copilul cu convulsii primi tratament cu Fenobarbital timp de cel putin 2 ani, in fiecare seara, in doze prescrise de medic. Tratamentul se asociaza cu vitamina A + D2 pentru ca tratamentul indelungat cu Fenobarbital favorizeaza rahitismul. Nu se intrerupe tratamentul cu Fenobarbital decat la indicatia medicului neuropshiatru. in cazul in care copilul a prezentat convulsii febrile in antecedente si are din nou febra, se creste doza de Fenobarbital, se administreaza aspirina si inpachetari.


Spasmul hohotului de s.


Se manifesta prin pierderea cunostintei, copilul devine rigid, se invineteste la fata si poate sa prezinte o secretie spumoasa a cavitatii bucale. De cele mai multe ori aceasta manifestare nu reprezinta un semn de boala. Este caracteristica copiilor rasfatati, carora nu li se indeplineste orice dorinta, dar poate sa aiba uneori si o semnificatie de boala (lipsa de calciu, debutul unei epilepsii). Administrarea de sedative (Diazepam), Calciu si o buna educatie a copilului poate sa rezolve aceasta manifestare. Daca se repeta prea des, se vor face investigatiile necesare la un cabinet de neuropsihiatrie infantila.


\"Suflurile\" la inima.

Acestea pot fi uneori fara semnificatie (sufluri functionale). Ele apar in anemii sau in lipsa de calciu, dar uneori pot fi organice, atunci cand copilul se naste cu modificari structurale ale inimii (malformatie cardiaca congenitala). Numai prin consultul medical si investigatii (EKG, radiografie cardio-toracica, fonocardiograma si analize de laborator) veti putea sti natura acestor \"sufluri\" si ce tratament trebuie sa urmati.

Epistaxisul


Sangerarile din nas pot fi datorate:

- fragilitatii capilarelor nazale, traumatisme locale.


- inflamatiilor locale adenoidite, rinitelor.

Daca sangerarile sunt dese, abundente si din ambele nari, trebuie cautate cauze generale (boli de sange - tulburari de coagulare).
Prima masura fi compresia pe partea care sangereaza, la baza nasului iar capul copilului fi tinut mai jos decat trunchiul.
Pe baza nasului se pot aplica comprese reci sau gheata, iar in nas se vor pune tampoane cu ta uscata eventual inmuiata in apa oxigenata.

Tampoanele nu se scot pana ce hemoragia nu s-a oprit si sangele incepe sa se usuce.
Copilului i se vor da citrice, lichide dulci, Vitamina C sau Tarosin, preparate pe baza de Calciu. Daca nu se rezol si epistaxisul recidiveaza, se consulta medicul ORL-ist.


Pavorul nocturn.

Se manifesta prin tipetele copilului, in timpul noptii. Acestia sunt copii sensibili, nervosi. in aceste situatii se tine cont: - daca copilul creste intr-o atmosfera tensionata, conflictuala;


- daca i se respecta programul de somn-veghe;

- daca nu a fost speriat de diverse incidente (animale, accidente, conflicte, programe T.V.);


- daca are viermi intestinali (oxiuroza);

- daca se respecta igiena, mai ales cea din regiunea fesiera;
- daca exista insecte in patul copilului (furnici, paianjeni, purici);
- daca alimentatia este corespunzatoare.

Se vor cauta toate aceste cauze si daca si dupa eliminarea lor, copilul este agitat noaptea, se consulta un medic neuropsihiatru.Inainte de culcare si la trezire copilul fi inconjurat de dragostea si afectiunea celor din jur.




Alte materiale medicale despre: boli carentiale ale sugarului sl copilului

Definitie. Convulsiile sunt manifestari clinice paroxistice, caracterizate prin activitate motorie (contracturi musculare) involuntara, de variat [...]
Convulsiile. Este infricosator sa vezi o criza de convulsii la un copil, dar in general lucrurile nu sunt asa de grave precum par. Majoritatea [...]
Definitii, incidenta Crizele nefebrile se produc la copiii de toate varstele, ridicand probleme practicianului legate de cauzele, tratamentul s [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli carentiale ale sugarului sl copilului

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile