eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Ulcerul gastro-duodenal


Ulcerul gastro-duodenal
Ulcerul gastric si ulcerul duodenal sunt leziuni ale peretelui stomacului, respectiv duodenului, cauzate de secretia gastrica de acid si pepsina, de foarte multe ori datorate si bilei anormale secretate de ficat. Simptomatologia este complexa: durere, arsuri, varsaturi, flatulenta, diaree sau constipatie, anxietate. Sindromul dispeptic dureros respecta periodicitatea sezoniera (primavara si toamna) mai ales in ulcerul duodenal, greturile si varsaturile predomina in ulcerul gastric. S-a constatat ca majoritatea ulcerelor se datoreaza in principal secretiei de bila anormala.

Reflexoterapia urmareste indepartarea durerii, inchiderea ulceratiei, prenirea recurentelor si a complicatiilor. Zonele reflexe ale stomacului si duodenului in ulcer sunt extrem de sensibile, la fel si zonele plexului solar plasate in mijlocul talpii, sub pernute, plexul solar reprezentand o componenta importanta a sistemului nervos getativ ce coordoneaza activitatea organelor interne. Uneori, in zona reflexa stomac sau duoden, descoperim o masa dura, de dimensiunea unei alune, extrem de dureroasa la masaj.

Schema de masaj


a zona stomac-duoden - 5-l0 minute la fiecare picior;

a zona plex solar - 3 minute la fiecare picior;


a zona ca biliara - 5 minute;

a zone suprarenale, renale, uretere, ca - 5 minute la fiecare picior;


a zona sistem limfatic - 2 minute fiecare punct.

In faza acuta a bolii se pot efectua 1-2 sedinte pe zi, in faza cronica, 1 sedinta pe zi sau chiar la 2 zile, timp de aproximativ 6-8 saptamani, prima etapa incluzand obligatoriu: odihna la pat, eliminarea sosurilor, condimentelor, bauturilor alcoolice, alimentelor prajite, bulionului de rosii, cruditatilor si, in general, a alimentelor care ii produc bolnavului dureri si balonari, greturi, varsaturi.
Pentru protectie gastrica, in afara de ceaiuri, sunt recomandate urmatoarele retete naturiste:
Reteta 1: 200 de fire de patlagina {tago lanceoleta), cand i-a dat spicul, si 3 kg de morcovi {Daucus carota) rasi se pun la fiert intr-un vas (sa nu clocoteasca) cu apa cat cuprinde (4-5 ore). Se strecoara zeama si se pune din nou la fiert cu 2 kg de miere de albine (de preferat mierea din luna mai). Se fierbe pana cand raman 2 litri. Se ia timp de 14 zile cate o lingura, cu o jumatate de ora inainte de mese. Se face o pauza de 5-7 zile si se poate repeta.
Reteta 2: 100 de grame de ceara de albine, 100 de grame rasina de brad {Aetheroleum abieti) si 100 de grame de unt proaspat se amesteca si se incalzesc intr-un vas acoperit. Cand preparatul s-a omogenizat, se ia de pe foc si se da la rece. Apoi se prepara pastile de marimea boabelor de mazare si se iau 4-6 pastilute pe stomacul gol, cu 15-20 de minute inainte de mesele principale.
Reteta 3: cu nuci {Juglans regia). in lunile mai-iunie (cand nucile incep sa faca coaja alba) curatam coaja rde de deasupra, iar restul continutului se rade si se pune in borcanele astfel: un rand de nuci, un rand de zahar. Borcanele se inchid ermetic si se lasa la caldura 10-l4 zile. Se iau din acest preparat 2-3 lingurite cu 15-20 de minute inaintea meselor principale.
Bolnavii vor continua masajul energetic (automasaj) la palme si talpi, 1-2 ori/saptamana, la urmatoarele puncte reflexe: stomac, ca biliara, plex solar. Sunt valabile si recomandarile de la modulul 3.1., "Gastritele". Urmand toate cele indicate mai sus, ulcerele se trateaza in peste 75-80% din cazuri fara medicamente sau interntii chirurgicale.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Ulcerul de decubit sau, cu Aermenul mai folosit in clinica, escara (de la grecescul "eskhara", care s-ar traduce prin crusta pe o rana), "ulcerul de [...]
Aceasta afectiune este foarte frecventa, ea cuprinzand 10% dintre bolnavii cu boli digestive. Formele acute ale ulcerului gastro-duodenal se insotesc [...]
Aceasta afectiune este foarte frecventa, ea cuprinzand 10% dintre bolnavii cu boli digestive. Formele acute ale ulcerului gastro-duodenal se insotesc [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile