eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Faringo-amigdalita


Este o inflamatie a mucoasei faringiene si a amigdalelor datorata stafilococilor, streptococilor si acizilor de proteine.
Simptome: jena la inghitit, uscaciunea gatului, tuse seaca sau purulenta, senzatie de sufocare, febra, stare generala rea.

Factori favorizanti: intoxicarile cu acizi de proteine, umezeala, frigul, fumul, praful, eforturile vocale.
Zonele reflexe ale faringelui si amigdalelor se gasesc la baza degetelor mari, in apropierea zonei mandibulare, dedesubtul degetului mare, la baza acestuia ( desenul de la sinuzita maxilara).
In faringo-amigdalita acuta, tratamentul prin masaj reflexo-terapeutic se poate face in paralel cu tratamentul medicamentos (antibiotice), ajutand la stoparea infectiei locale si prevenirea recidivelor.
Se va proceda la masarea urmatoarelor zone:


zone faringe, amigdale - 5-l0 minute de fiecare parte;

zone paratiroidiene - 3 minute de fiecare parte;
zone limfatice corp superior - 3 minute de fiecare punct;
zone suprarenale - 3 minute de fiecare parte.
Masajul se poate face de 2-3 ori pe zi in faza acuta, timp de 5-7 zile, iar in faza cronica 1 sedinta pe zi timp de 10-l5 zile.In faza acuta se recomanda repaus alimentar. Se vor consuma doar lichide (ceaiuri, sucuri de lamaie, de mere, de sfecla rosie urzici), 2-3 zile.
Se va face gargara cu otet de mere diluat cu suc de lamaie sau/si eventual, apa cu sare pentru a schimba pH-ul local.
Dupa tratarea fazei acute sunt indicate spalaturi cu amestec din otet si apa rece pe intreg corpul, 21-30 zile ( modulul Alte mijloace de intarire a organismului"), pentru cresterea rezistentei generale a organismului si etarea complicatiilor.
Se recomanda ceaiuri din urmatoarele te:
casul-popii (Malva neglecta wallroth) si nalba-mare (Althaea officinalis), care pot fi folosite si sub forma de extracte, fiind eficiente in tratarea mucoaselor inflamante, in abcese amigda-liene, tuse si secretii (o lingurita de ta maruntita se lasa peste noapte in 250 de ml de apa rece, iar dimineata preparatul se incalzeste si se strecoara). Se beau 2-3 cescute caldute pe zi timp de 5-7 zile.
infuzia din te de coada-calului {Equisetum arvense) stopeaza inflamatia mucoasei faringiene si a amigdalelor. Se beau 2-3 cesti pe zi cu inghitituri mici timp de 5-7 zile.
infuzie de podbal (Tassilago farfara) este antiinflamatorie si expectoranta. Se foloseste in faringita, laringita, bronsita. Se beau 2-3 cescute pe zi timp de 5-7 zile.
infuzia de sale {Sala officinalis), 2-3 cescute pe zi, este foarte eficienta in amigdalele purulente si in inflamatiile bucale si faringiene. Pot fi aplicate si comprese calde cu infuzie de sale pe regiunea gatului.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Este inflamatia si cresterea in volum a prostatei. Poate fi acuta sau cronica. Microbi cauzali: gonococul, streptococul, stafilococul, coli-bacilul e [...]
Durerea pelviana acuta ciclica si cea cronica reprezinta un mare procent din acuzele ginecologice si se numara printre cele mai solicitante probleme c [...]
Se manifesta prin crize paroxistice de cefalee unilaterala, cu tulburari vizuale si varsaturi. Predomina la femei intre 20 si 30 de ani si este determ [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile